× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το «Αστρο της Αγάπης» της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης φωτίζει τις γειτονιές της πόλης

Με λιτό Άι Βασίλη και πολύ αγάπη, η δράση στοχεύει να προσφέρει χαρά στα παιδιά που την έχουν ανάγκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2024

Το «Αστρο της Αγάπης» της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης φωτίζει τις γειτονιές της πόλης
' χρόνος ανάγνωσης

Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, πιστή στο πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης, φέτος καινοτομεί, φέρνοντας το χαμόγελο και τη χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ζωή Λειβαδίτου, η δράση αυτή δεν περιορίζεται απλώς στη διανομή παιχνιδιών, αλλά στοχεύει στο να μεταδώσει το μήνυμα της προσφοράς και της συντροφικότητας.

"Μας φέρνει τα παιδιά και μεταφέρουμε τη χαρά, όχι μόνο τα παιχνίδια," δήλωσε η κ. Λειβαδίτου, επισημαίνοντας τη σημασία τού να μάθουν τα παιδιά να μοιράζονται, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που όλοι βιώνουμε. Η φετινή δράση διαφοροποιείται από το γνωστό "κομβόι της αγάπης" και μετασχηματίζεται στο "Άστρο της Αγάπης" που επισκέπτεται τις γειτονιές της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Οι γειτονιές της πόλης είναι πολύ συγκεκριμένες," συνέχισε, "γι' αυτό και ο Άι Βασίλης μας είναι λιτός, με λίγα παιχνιδάκια στις τσεπούλες του, τα οποία δίνει στα παιδιά." Το μήνυμα της απλότητας και της ουσιαστικής χαράς είναι, σύμφωνα με την κ. Λειβαδίτου, ένα σημαντικό σημείο που ελπίζει να γίνει κατανοητό.

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην αξιοπρέπεια των παιδιών. "Τα παιχνίδια δεν μπαίνουν απλώς σε σακούλες με ένα σήμα," εξήγησε η κ.Λειβαδίτου, "αλλά τυλίγονται όμορφα με κορδέλες και περιτυλίγματα, έτσι ώστε ο πατέρας που θα τα πάει στο σπίτι να φαίνεται σαν να τα πηγαίνει εκείνος." Μία κίνηση που αποσκοπεί όχι μόνο στην αποφυγή των ενοχών των γονέων αλλά και στη μείωση της πιθανότητας ενδοοικογενειακής βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δράση της Δημοτικής Κοινότητας είναι ορατή και προσβάσιμη: "Είμαστε απέναντι από την κεντρική πόρτα του ΟΤΕ. Το μόνο που ζητάμε είναι για την αξιοπρέπεια των παιδιών, τα πάντα να είναι καινούργια – καινούργια παιχνίδια, όμορφα τυλιγμένα, γιατί δικαιούνται και αυτά μια φορά τον χρόνο να χαρούν όπως όλα τα παιδιά," τόνισε.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία φέτος συμπληρώνει 29 χρόνια προσφοράς, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας. Οι εθελόντριες Στέλλα και Μαρία, οι ακούραστοι "βοηθοί" της δράσης, έχουν σταθεί αρωγοί σε κάθε προσπάθεια, εντός και εκτός συνόρων, από την Τουρκία μέχρι και την Ουκρανία.

Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, με το "Άστρο της Αγάπης", αποδεικνύει πως ακόμα και μέσα σε δύσκολες συνθήκες, η χαρά μπορεί να φτάσει σε κάθε γειτονιά και σε κάθε παιδί που την έχει ανάγκη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης