× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ενεργός θα παραμείνει ο παρά λίγο υποψήφιος στο Επιμελητήριο, Ζαφειρίου

Ευχαριστήριο του συνδυασμού στους επιχειρηματίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2024

Ενεργός θα παραμείνει ο παρά λίγο υποψήφιος στο Επιμελητήριο, Ζαφειρίου
' χρόνος ανάγνωσης

Σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και οι αλλοπρόσαλλες φορολογικές πολιτικές δοκιμάζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ο συνδυασμός «Επιμελητήριο για Όλους» φιλοδοξούσε να φέρει έναν αέρα αλλαγής στο Επιμελητήριο Λέσβου, όπως αναφέρει με έμφαση ο επιχειρηματίας,  Γιώργος Ζαφειρίου και η ομάδα του που «εργάστηκαν για ένα φορέα που θα είναι δίπλα στους ανθρώπους της αγοράς, ανεξάρτητα από κομματικές δεσμεύσεις».

Παρά τις προκλήσεις και «το εχθρικό περιβάλλον», το ψηφοδέλτιο κατατέθηκε με 53 υποψηφίους, αλλά αποκλείστηκε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές λόγω της απόσυρσης ενός υποψηφίου. Παρά τις δυσκολίες, ο συνδυασμός δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τους επιχειρηματίες, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα για ένα «Επιμελητήριο για Όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμή,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρίου, κλείνοντας με μια υπόσχεση να παραμείνει ενεργός στις αγωνίες της αγοράς.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μία εποχή που το Παγκοσμιοποιημένο εμπόριο φέρνει συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στην αγορά ενώ οι αλλοπρόσαλλες  φορολογικές πολιτικές και η έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις δοκιμάζουν  τη βιωσιμότητα τους. Σε μία εποχή που συνεχώς βαθαίνει η κρίση εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών προς το Επιμελητήριο Λέσβου το οποίο απουσιάζει από τα ζητήματα της αγοράς και η διοίκησή του αναλίσκεται σε δημόσιες σχέσεις . Σε μια περίοδο κατά την οποία η Διοίκηση του Επιμελητήριου συμπληρώνει και δεύτερη θητεία η οποία δεν προέρχεται από εκλογές αλλά από διαδοχικές παρατάσεις που έδινε το αρμόδιο Υπουργείο ακυρώνοντας το δικαίωμα του εκλέγειν στα μέλη, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε ώστε ο επιχειρηματικός μας φορέας να αλλάξει ρότα .

Με όραμα, αξίες και αρχές θελήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα στο Επιμελητήριο, να συμβάλουμε ώστε να ξεφύγει από τη στασιμότητα, να φέρουμε το Επιμελητήριο κοντά στον επιχειρηματία και όχι μακριά από αυτόν όπως είναι σήμερα. Να εργαστούμε για ένα Επιμελητήριο για Όλους που θα διεκδικεί πέρα από κόμματα, συμβιβασμούς και παρατάξεις.

 Να διεκδικήσουμε ένα ευνοϊκό φορολογικό πλαίσιο για τα νησιά και τη συνέπεια του Κράτους έναντι του νησιώτη επιχειρηματία αντί να φωτογραφιζόμαστε δίπλα σε κάποιους   που μας χτυπούν στην πλάτη αλλά δεν πληρώνουν το μεταφορικό ισοδύναμο! Ένα Επιμελητήριο που δεν θα αντιμετωπίζει τη Λήμνο ως φτωχό συγγενή και δεν θα δέχεται τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ισχύουν στο ΦΠΑ για το Νομό Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια τίποτα δεν θα είναι εύκολο, πιστέψαμε όμως στους επιχειρηματίες, στους ανθρώπους της αγοράς από το παράπονο των οποίων πήραμε τη δύναμη ώστε να προχωρήσουμε και να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις.

Σε ένα εχθρικό περιβάλλον, καθώς στο Υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε  τέτοιες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ψηφοδελτίων στις εκλογές  ώστε να μην ευνοούνται οι μικρές παρατάξεις, καταφέραμε να καταθέσουμε το ψηφοδέλτιο μας με 53 υποψηφίους «Επιμελητήριο για Όλους» στις 29 Οκτωβρίου ώστε να διεκδικήσουμε την ψήφο των συνάδελφων μας. Και ενώ το ψηφοδέλτιο μας στις 7 Νοεμβρίου επικυρώθηκε και δημοσιεύθηκε μαζί με το ψηφοδέλτιο της παράταξης της διοίκησης στον έντυπο Τύπο, στις 12 Νοεμβρίου μας ενημέρωσαν ότι δεν πληρούμε τους όρους καθώς αποσύρθηκε μια υποψηφιότητα με συνέπεια να μην καλύπτεται ο προβλεπόμενος αριθμός του συνδυασμού μας. Ως εκ τούτου, αφαιρέθηκε το δικαίωμα της συμμετοχής μας στις εκλογές οι οποίες κατά παράδοξο τρόπο για το Επιμελητήριο Λέσβου έχουν δύο αποφάσεις ανακήρυξης των συνδυασμών.

Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε για τη μία αυτή υποψηφιότητα που αποσύρθηκε, ούτε για τα γενικότερα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Εκλογικής Επιτροπής, δεν έχει νόημα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή μας παρέμβαση γίνεται για να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους επιχειρηματίες, που πλαισίωσαν αυτήν την προσπάθεια να καταρτίσουμε το ψηφοδέλτιό μας με ικανούς ανθρώπους της αγοράς με τους οποίους θελήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα και τους ευχαριστώ προσωπικά έναν προς έναν από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το όραμα αν και τελικά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Περισσότερο όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους απλούς επαγγελματίες και επιχειρηματίες της αγοράς για τη συμπαράσταση και τη στήριξη σε αυτό το μικρό διάστημα που ο συνδυασμός μας προετοιμαζόταν για τις εκλογές. Γνωρίζω, γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς απογοητευτήκατε από την τροπή των πραγμάτων και η ελπίδα σας στην προσπάθειά μας είναι τόσο συγκινητική εκτός από τιμητική.

Η προσπάθεια μας για κάθοδο στις εκλογές του Επιμελητηρίου έγινε με αισθητή την ενόχληση της διοίκησης που απέρχεται αλλά τελικά είναι ξανά εκλεγμένη πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές!!! Δυστυχώς για τον τόπο, όταν το Επιμελητήριο αντιμετωπίζεται από κάποιους ως λάφυρο, ζητούμενο δεν είναι πόσοι θα ψηφίσουν στις εκλογές, ζητούμενο δεν είναι να κατεβούν οι επιχειρηματίες στις κάλπες αλλά μια μικρή μειοψηφία να αναδείξει και πάλι στις ίδιες θέσεις τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα για άλλα 4 χρόνια ώστε το Επιμελητήριο να μην καταφέρει να ξεφύγει από τη στασιμότητα.

Τιμώντας στην εμπιστοσύνη των ανθρώπων της αγοράς και την ελπίδα τους στην προσπάθεια μας όλο αυτό το μικρό έστω διάστημα, το μόνο για το οποίο μπορούμε να δεσμευτούμε είναι ότι θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις αγωνίες τους και θα ασκούμε έστω και έξω από το Επιμελητήριο έλεγχο στα κακώς κείμενα και ας μην απαντούν. Όσο εκείνοι θα συνεχίζουν να κρατούν τους επιχειρηματίες μακριά από το φορέα τους άλλο τόσο εμείς θα βρισκόμαστε ανάμεσά τους γιατί πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα για ένα Επιμελητήριο για Όλους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μυτιλήνης για τα Τέμπη

Κάλεσμα για δικαιοσύνη και διαρκή εγρήγορση με αφορμή την επέτειο της 28ης Φεβρουαρίου 2023
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μυτιλήνης για τα Τέμπη
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας για την ανεύρεση δικτύου διακινητών προσφύγων

Ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα που κατηγορούνται πως ήταν μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και συνελήφθησαν πέντε εξ αυτών. Όλοι τους εμπλέκονται στην μεταφορά των προσφύγων που σκοτώθηκαν στα ανοιχτά της Χίου στις 3 Φεβρουαρίου
Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας για την ανεύρεση δικτύου διακινητών προσφύγων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές της Πέτρας στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τα 57 θύματα των Τεμπών

Μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου Πέτρας ανάρτησαν πανό για τα τρία χρόνια από την τραγωδία της 28/2/23 ζητώντας δικαιοσύνη και να μην ξεχαστεί το έγκλημα
Οι μαθητές της Πέτρας στέλνουν το δικό τους μήνυμα  για τα 57 θύματα των Τεμπών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου
Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών επείγουσας φροντίδας στη Δυτική Λέσβο
Συνάντηση Βέρρου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Ο βουλευτής Λέσβου κατέθεσε ερώτηση για την μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής διετούς υπηρέτησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Δημόσιας Εκπαίδευσης
Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις μαθητών της Λήμνου

«Οι μαθητές δεν είναι παραβάτες» λένε ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ και Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου
Εισαγγελική παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις μαθητών της Λήμνου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκλογές για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο BLOCK CAFÉ στο πάρκινγκ Μυτιλήνης
Εκλογές για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Κλειστός ο «Φραγκουλάκης» στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη

Συμβολική αποχή από την εξυπηρέτηση του κοινού τρία χρόνια μετά την τραγωδία
Κλειστός ο «Φραγκουλάκης» στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Και οι εργαζόμενοι στην εστίαση στην κινητοποίηση για τα Τέμπη

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών & Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου
Και οι εργαζόμενοι στην εστίαση στην κινητοποίηση για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Μήνυμα από το λιμάνι για ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες

Από τα Τέμπη στην ακτοπλοΐα το αίτημα για ασφάλεια -Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στο λιμάνι ενόψει της απεργίας της 28/2 για τα τρία χρόνια από την τραγωδία
Μήνυμα από το λιμάνι για ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες