× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα χωριά της Μυτιλήνης αποκτούν πρόσβαση στο Κέντρο Κοινότητας

Το όχημα του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης θα περιοδεύει στα χωριά και θα ενημερώνει τους δημότες και τους προέδρους για τις παροχές και τα επιδόματα που δικαιούνται

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2024

Τα χωριά της Μυτιλήνης αποκτούν πρόσβαση στο Κέντρο Κοινότητας
' χρόνος ανάγνωσης

Μια νέα υπηρεσία ξεκινά το επόμενο διάστημα στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και το Κέντρο Κοινότητας το οποίο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην ύπαιθρο του Δήμου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Σπανός, πρόσφατα γνωστός και δραστήριος επιχειρηματίας της Λέσβου προσέφερε στο Κέντρο Κοινότητας ένα όχημα τύπου βαν με οχτώ θέσεις το οποίο ήδη έχει αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας και σύντομα θα ξεκινήσει τις εξορμήσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το όχημα αυτό θα κάνει περιοδείες στα χωριά προκειμένου τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας να έρθουν σε επαφή  με  τους πολίτες και  να τους ενημερώσουν για ζητήματα που σχετίζονται με χρήματα και παροχές που δικαιούνται.

Πολλές φορές επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας και τον Σύνδεσμο δημότες από τα χωριά, ακόμη και πρόεδροι οι οποίοι ζητούν να μάθουν για τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που παρέχει η συγκεκριμένη δομή. Η απόκτηση του αυτοκινήτου είναι χρυσή ευκαιρία να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας στην ύπαιθρο του Δήμου Μυτιλήνης και έρθουμε σε επαφή με τους δημότες εκεί. Υπάρχουν πολλές παροχές που δεν είναι γνωστές και πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι τις δικαιούται. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης, το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο ακόμη και εκμάθηση ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες και πρόσφυγες είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες και παροχές για τις οποίες μπορούν οι πολίτες να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της νέας αυτής υπηρεσίας ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη δύο εργαζομένων,  ενός οδηγού και ενός Κοινωνικού Λειτουργού με σύμβαση ορισμένου χρόνου και προοπτική ανανέωσης έως το τέλος του προγράμματος που υλοποιείται.

Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος προχώρησε και στην πρόσληψη ενός φιλολόγου ο οποίος θα στηρίξει τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας για μετανάστες και πρόσφυγες που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις αυτές και να παραμείνουν στη χώρα μας.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης