× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιατί πρέπει να γίνουν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΥΛΑΚΩΝΗΣ*

Δημοσίευση 8/4/2020

Γιατί πρέπει να γίνουν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Ο Δημήτρης Καυλακώνης μαθητής του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης εξηγεί γιατί πρέπει να γίνουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και γιατί «πρέπει να είμαστε ενωμένοι»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ναι είμαστε μόλις 18 και ζούμε μια από τις δυσκολότερες καταστάσεις, τόσα χρόνια περιμέναμε αυτό το "Πάσχα πριν τις πανελλήνιες" που σφίγγουν τα "λουριά" και ο πιο ασυνείδητος μαθητής λυγίζει στο άγχος της περίστασης και "στρώνεται" στο διάβασμα έστω και για τον ελάχιστο χρόνο που του απομένει! Και ξαφνικά; Δεν ξέρουμε τι προκειται να μας ξημερώσει, τι θα γίνει με το μέλλον μας και αν τελικά το όνειρο που χρόνια τώρα αποκαλούσαμε "φοιτητική" ζωή επρόκειτο να υλοποιηθεί. Βλέπουμε τους γονείς μας στο σπίτι να μην μπορούν να δουλέψουν και ίσως αυτό να μας αγχώνει ακόμα παραπάνω! Ανθρώπους να πεθαίνουν και οικογένειες να πεινάνε καθώς πλέον δεν εργάζεται κανεις από τους 2 γονείς! Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Πολλές φορές έχει συμβεί να πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας όμως πλέον δεν είναι έτσι! Ναι δεν διαφωνώ στο να πιέσουμε για να βγει το συντομότερο δυνατό η βέλτιστη απόφαση η οποία θα κρίνει το μέλλον μας! Όμως το να θέλουμε να καταφύγουμε στην εύκολη λύση, μια λύση όπως η ακύρωση τον πανελλαδικών εξετάσεων το θεωρώ αισχρό από πλευρά οποιουδήποτε μαθητή το υποστηρίζει. Είμαστε 18 και δεν έχουμε μάθει να εργαζόμαστε για τίποτα και είναι η μοναδική μας ευκαιρία να καταφέρουμε κάτι με την αξία μας καθώς επιτέλους πρέπει να μάθουμε να αγωνιζόμαστε έστω και αν ακόμη αποτύχουμε! Επειδή έτυχε μια πανδημία να ακυρώσουμε τις εξετάσεις; Μόνο και μόνο στην σκέψη υποβαθμίζουμε τις προηγούμενες γενιές που έδωσαν αυτόν τον αγώνα και πέρασαν δίκαια σε μια σχολή! Οι εύκολοι τρόποι για να πετύχουμε τους στόχους μας και η εκμετάλλευση κάποιον καταστάσεων δεν συνάδουν με τα χαρακτηριστικά της νεοτητας! Πέρα από αυτό όμως είναι αδικία για κάποιον ας τον πούμε "μάγκα", ένας "μάγκας" που 2 χρόνια στο λύκειο ήταν ασεβής για τους δικούς του λόγους και φέτος αποφάσισε να σοβαρευτεί και να "στρωθεί" στο διάβασμα ενόψει των πανελληνίων. Είναι αδικία να ανοίξουν έτσι οι σχολές για μαθητές με τελείως εικονικούς βαθμούς. Όποιος δεν θέλει να δώσει ας μην δώσει το σύστημα δεν αναγκάζει ΚΑΝΈΝΑΝ! Μην σκέπτεστε μόνο τους εαυτούς σας που μπορεί για 1002 λόγους να πήρατε ένα 20 (ο πιο εικονικός βαθμός καθώς κρίνεται στην λογική του καθηγητή και όχι στην πραγματική αξία του μαθητή ) αλλά σκεφτείτε τόσο το μαθητικό σύνολο όσο και τις συνέπειες που μια τέτοια πράξη μπορεί να επιφέρει!

Άτομα τα οποία δεν ήταν να δώσουνε πανελλήνιες και απλά κάνανε ησυχία στο μάθημα θα μπουν σε όποια σχολή θέλουν έτσι απλά, μια σχολή που δεν θα μπορέσουν να βγάλουν! Επίσης σκεφτήκατε μήπως ότι τα παιδιά τα οποία διάβαζαν όλη την χρονιά για να αντεπεξέρθουν σε αυτές τις πανελλήνιες θα αισθανθούν πως οι κόποι τους πήγαν αδοξοι; Και στο κάτω κάτω μην έχετε την πεποίθηση πως από εκεί κρίνετε η ζωή σας! Δεν κρίνετε το μέλλον μας από 3 ώρες που θα κάτσουμε σε ένα θρανίο με 1 τετράδιο μπροστά μας το οποίο πρέπει να γεμίσουμε απαντήσεις! Ακόμη και αν αποτύχουμε ευκαιρίες θα υπάρξουν αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε!

Πρέπει να μάθουμε να αγωνιζόμαστε έστω και αν ακόμη αποτύχουμε! Όλο αυτό που συμβαίνει, όλο αυτό το κείμενο, δεν πρόκειται για πόλεμο απλά για διχασμό απόψεων! Αυτές οι λύσεις είναι εγωιστικές και θίγουν ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών! Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και να πιέσουμε για μια απόφαση ώστε να ξέρουμε τι μας γίνετε έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω στο υλικό που θα εξεταστούμε χωρίς να ζούμε με το άγχος και την αγωνία για ένα αβέβαιο αύριο και όχι για μια απόφαση που θα διχάσει τους μαθητές! Διατυπώνω και εγώ ελεύθερα τις δικές μου απόψεις όπως και οι άλλοι και είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε μορφή κριτικής. Ας είμαστε μια φορά ενωμένοι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ