× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πάνω από 180 δρομείς τίμησαν την 6η Σκυταλοδρομία Λέσβου

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός ένωσε τη Μυτιλήνη με τα παραδοσιακά χωριά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2024

Πάνω από 180 δρομείς τίμησαν την 6η Σκυταλοδρομία Λέσβου
Κάμερα- Βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η Σκυταλοδρομία Λέσβου, των Lesvos Runners η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου από την Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη και κατέληξε στον ίδιο χώρο το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου. Πάνω από 180 δρομείς, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στο εγχείρημα, τρέχοντας περιμετρικά τα 320 χιλιόμετρα του νησιού μέρα και νύχτα. Οι δρομείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μεταφέρουν τη σκυτάλη μέσα από τα παραδοσιακά χωριά και τα μαγευτικά τοπία της Λέσβου, δημιουργώντας ένα δυναμικό αθλητικό και κοινωνικό γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος είναι μέλος των Lesvos Runners και λάτρης του αθλητισμού. Σε δήλωσή του έκανε λόγο για «Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τρέχοντας τις ομορφιές του τόπου μας, από τη Μυτιλήνη και τη Θερμή έως τον Μόλυβο, το Σίγρι, το Πλωμάρι και τη Γέρα, μέσα από τα παραδοσιακά χωριά μας και τα ειδυλλιακά τοπία μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σκυταλοδρομία δεν αφορούσε μόνο τους επαγγελματίες αθλητές. Σημαντική ήταν η συμμετοχή των παιδιών από το κέντρο διημέρευσης ΑΜΕΑ "Η Κυψέλη", του συλλόγου «Συνεξέλιξη», του ΝΟΜ αλλά και της ολυμπιονίκη Μηλένας Κοντού, προσδίδοντας στον αγώνα έναν χαρακτήρα αλληλεγγύης και ενότητας, αλλά και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μεταξύ άλλων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και δυνατοτήτων ανέδειξε τη σημασία της κοινότητας και της συμμετοχικότητας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σκυταλοδρομία ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη γιορτή στην Πλατεία Σαπφούς το απόγευμα της Κυριακής. Στην τελετή λήξης απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ η διοργάνωση ήταν διαθέσιμη σε live edition μέσω της σελίδας των Lesvos Runners.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά όλους τους δρομείς και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την 7η Σκυταλοδρομία Λέσβου, με την προσδοκία να υποδεχτούν ακόμα περισσότερους δρομείς και υποστηρικτές. 

 To δελτίο τύπου του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners σχετικά με την ολοκλήρωση της 6ης Σκυταλοδρομίας Λέσβου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έγινε το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου 2024 με μεγάλη επιτυχία η 6η Σκυταλοδρομία Λέσβου με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης.

Συμμετείχαν 180 δρομείς όλων των ηλικιών που έτρεξαν νυχθημερόν σε 36 διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων η καθεμία, περιμετρικά του νησιού σε σύνολο 320 χιλιομέτρων από τις 8.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Η θέση της σκυτάλης παρακολουθείτο συνεχώς με σύστημα GPS, υπήρχε συνεχής συνοδεία αστυνομικού οχήματος και διασώστη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης για πρώτη φορά φέτος υπήρχε ζωντανή μετάδοση της εικόνας των σκυταλοδρόμων και του απαράμιλλης ομορφιάς φυσικού τοπίου μέσω του δικτυακού τόπου του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου (www.lesvosrunners.gr).

Η Σκυταλοδρομία Λέσβου είναι μία μη ανταγωνιστική δρομική εκδήλωση που σκοπό έχει να προάγει το τρέξιμο και την άθληση γενικότερα, ως μέσα ευεξίας και σωματικής και ψυχικής υγείας. Επίσης σκοπό έχει την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και της ιστορικής, πολιτιστικής και γεωλογικής αξίας της Λέσβου, του νησιού-γεωπάρκου της UNESCO.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης απετέλεσε η συμμετοχή στην τελευταία διαδρομή μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, των παιδιών του Κέντρου Διημέρευσης ‘Κυψέλη’, του Συλλόγου γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό ‘Συνεξέλιξη’, αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, καθώς και της Ολυμπιονίκη Μηλένας Κοντού. Επίσης στην περιοχή της Καλλονής την σκυτάλη συνόδευσαν όπως κάθε χρόνο μέσα στη νύχτα μέλη του Συλλόγου γυναικών με νεοπλασία ‘Ροζ Δύναμη’.

Στην τελετή λήψης ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου βράβευσε την Μηλένα Κοντού για την ολυμπιακή της επιτυχία και στη συνέχεια η Ολυμπιονίκης και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών απένειμαν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου ευχαριστεί θερμά:

- Την Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Λιμενικής Τροχαίας Μυτιλήνης για την συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή της σκυταλοδρομίας.

- Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Λέσβου για την υποστήριξη της εκδήλωσης, όπως και κάθε εκδήλωσης του Συλλόγου έως σήμερα.

- Τους χορηγούς: εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, ζαχαροπλαστείο Πανταζή, καφετέρια BeHappy.

- Τους συνδιοργανωτές Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Επιμελητήριο Λέσβου και Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης για την άψογη συνεργασία.

Επόμενος στόχος η 7η Σκυταλοδρομία Λέσβου να έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς και ευρύτερη εμβέλεια προσελκύοντας δρομείς εκτός Λέσβου!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο κόσμος περίμενε τον Στρατό, η κυβέρνηση τον απέσυρε

Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι επέμεναν να ανέβουν στους επισήμους, ενώ οι κτηνοτρόφοι ζητούσαν απαντήσεις για την επιβίωσή τους — Η Μυτιλήνη γιόρτασε την Απελευθέρωσή της χωρίς στρατιωτική παρέλαση
Ο κόσμος περίμενε τον Στρατό, η κυβέρνηση τον απέσυρε
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η παρέλαση έγινε με ευθύνη Χριστόφα, η κυβέρνηση επέμενε να ανέβει στην εξέδρα

Μαθητές και πολιτικά τμήματα τίμησαν την απελευθέρωση της Μυτιλήνης, χωρίς τη συμμετοχή του στρατού, αφού το Υπουργείο απέσυρε την άδειά του – Οι κτηνοτρόφοι και τα παιδιά των κοπαδιών που θανατώθηκαν στη θέση των επισήμων, κοντά τους ο δήμαρχος.
Η παρέλαση έγινε με ευθύνη Χριστόφα, η κυβέρνηση επέμενε να ανέβει στην εξέδρα
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Θέλουμε τη ζωή μας πίσω», οι κτηνοτρόφοι στην εξέδρα, η αγωνία της Λέσβου σε πρώτο πλάνο

Οκτώ μήνες κρίσης έγιναν κραυγή διαμαρτυρίας στην προκυμαία – Η ένταση για την παρουσία των πολιτικών επισήμων, οι μαρτυρίες των παραγωγών και η παρέλαση με τους κτηνοτρόφους και τα παιδιά τους στη θέση των επισήμων
«Θέλουμε τη ζωή μας πίσω», οι κτηνοτρόφοι στην εξέδρα, η αγωνία της Λέσβου σε πρώτο πλάνο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποσύρεται ο στρατός από την παρέλαση της Μυτιλήνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή δόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, καθώς δεν αναγνωρίζεται η επισημότητά της
Αποσύρεται ο στρατός από την παρέλαση της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκίνησε η παρέλαση στη Μυτιλήνη, κτηνοτρόφοι και παιδιά στη θέση των επισήμων

Χωρίς πολιτικούς επισήμους στην εξέδρα, μετά την καθυστέρηση και την αντιπαράθεση – Μαζί με τους κτηνοτρόφους η δημοτική αρχή
Ξεκίνησε η παρέλαση στη Μυτιλήνη, κτηνοτρόφοι και παιδιά στη θέση των επισήμων
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στον αέρα η παρέλαση στη Μυτιλήνη

Αδιέξοδο με την επιμονή των πολιτικών να ανέβουν στην εξέδρα. Οι κτηνοτρόφοι δέχονται να γίνει η παρέλαση με την παρουσία στρατιωτικών και του δημάρχου Μυτιλήνης
Στον αέρα η παρέλαση στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Από τη μνήμη της Απελευθέρωσης στην ευθύνη για το αύριο

Μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης – Τιμή στους αγωνιστές της ελευθερίας και στις γενιές που διαμόρφωσαν τη σημερινή Μυτιλήνη
Από τη μνήμη της Απελευθέρωσης στην ευθύνη για το αύριο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη τιμά την απελευθέρωση της

Πομπή από το παλαιό Δημαρχείο και επίσημη έπαρση της σημαίας στο Κάστρο Μυτιλήνης
Η Μυτιλήνη τιμά την απελευθέρωση της
ΕΛΛΑΔΑ

Εκδηλώσεις της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της Λέσβου

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, κατάθεση στεφάνου και συνεστίαση
Εκδηλώσεις της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Από την αγωνία των κτηνοτρόφων στη βία πίσω από τις κλειστές πόρτες

Οι καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, η κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο στο επίκεντρο της εκπομπής «Τα παιδία παίζει», με τη Μαρία Χατζηγεωργίου, τον Θράσο Αβραάμ και τη Δέσποινα Φραντζή
Από την αγωνία των κτηνοτρόφων στη βία πίσω από τις κλειστές πόρτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση Μουτζούρη – Μεγαρίτη για την προστασία των ευάλωτων πολιτών και τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στα νησιά
Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Βήμα αποκατάστασης για την εκκλησία των Χιδήρων

Προγραμματική Σύμβαση 100.000 ευρώ για τις μελέτες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου και του κωδωνοστασίου
Βήμα αποκατάστασης για την εκκλησία των Χιδήρων