× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Hρθε η ώρα και για το δικό μας περιφερειακό συμβούλιο

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου

Δημοσίευση 11/9/2024

Hρθε η ώρα και για το δικό μας περιφερειακό συμβούλιο
' χρόνος ανάγνωσης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στη συνεδρία του της 30ής Αυγούστου 2024 αποφάσισε ομόφωνα (αριθ. απόφασης 175-25/30-08-2024) τα εξής:
Α) Εγκρίνει τη χορήγηση μηνιαίας χρηματικής παροχής ύψους 400 Ευρώ σε όσους υπαλλήλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πληρούν όλες τις από την παράγραφο 88 του Νόμου 5003/2022 ( ΦΕΚ 230 Α /14-12-2022) προϋποθέσεις περί μη κυριότητος ή επικαρπίας κατοικίας στην περιοχή υπηρέτησης.
Β) Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Πληροφορικής να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή του χρηματικού επιδόματος για την κάλυψη των δαπανών σίτισης και στέγασης των δικαιούχων υπαλλήλων και συγκεκριμένα μετά την θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εντός προθεσμίας ενός μηνός θα συλλέξει και θα αξιολογήσει τις αιτήσεις υπαλλήλων ως προς την επιλεξιμότητα των κριτηρίων που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή του χρηματικού επιδόματος αρχής γενομένης από 1/10/2024.
Είναι καιρός και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου να συμπεριλάβει στις σχετικές αποφάσεις του, πέραν της ειδικής πριμοδότησης των γιατρών που, ως γνωστόν, έχει ήδη από μακρού δρομολογήσει, επιπρόσθετα και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσοι υπηρετούν στα ακριτικά μας νησιά και υπάγονται, κατά γράμμα και πνεύμα, στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, με παράλληλη διαρκή συλλογική, μαχητική και αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση της διασφάλισης από το κράτος των απαραίτητων πόρων για την ολοκληρωμένη και έγκαιρη κάλυψη των υφιστάμενων κοινωνικών αναγκών.

*Μανώλης Νικ. Κάρλας
Γιατρός
Πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μπορούν και χειρότερα

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όταν λαλούν οι Cantaλαλούν

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΓΟΥ, Καθηγητής Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Βρείτε ομοιότητες ‑ διαφορές...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Οι «Βάστριες», γεμίζουν με όσους γλυτώσουν απ’ τις «Γάζες»

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Αντιπρόεδρος Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Υπάρχει και αυτός ο Πολιχνιάτης …

Μια παρέμβαση από κάποιον που έμεινε!
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Απόδραση» σε μνημεία, μουσεία, πλατείες, πολύκεντρα…

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον αχινό 18/8/2025

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Μια Μυτιληνιά στην Κωνσταντινούπολη

Tο εντυπωσιακό μαρμάρινο άγαλμα της Αρτέμιδος ανακαλύφθηκε στο νησί της Λέσβου κατά τη δεκαετία του 1860 και μεταφέρθηκε αμέσως στην Κωνσταντινούπολη
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Φαρά

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αυτοί έκαψαν την Αμανή...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η Παναγιά η Γαλατούσσα

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ συγγραφέας, Δρ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Αμπελικό Λέσβου μέσα στην παλάμη του Θεού

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου