Αυλαία χαράς για τη μεγάλη συμμετοχή στο φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ζωντάνεψαν το χώρο του πάρκου Αγίας Ειρήνης τον οποίο καθάρισαν, στόλισαν και φωταγώγησαν, παραδίδοντας τον στη συνέχεια σε άψογη κατάσταση.
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2024
Με συμμετοχή ρεκόρ και τις δύο ημέρες, το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Μυτιλήνη έριξε την αυλαία του το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στο κατάμεστο από ανθρώπους κάθε ηλικίας, πάρκο Αγίας Ειρήνης.
Ειδικότερα η ΚΝΕ Λέσβου αναφέρει:
«Εκατοντάδες νέοι και νέες, εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι έγιναν μέρος της ιστορίας, κατακλύζοντας το χώρο του Φεστιβάλ, που όχι μόνο αντέχει στο χρόνο, αλλά γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, συμπληρώνοντας φέτος 50 χρόνια ζωής.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ζωντάνεψαν το χώρο του πάρκου Αγίας Ειρήνης τον οποίο καθάρισαν, στόλισαν και φωταγώγησαν ώστε να υποδεχτεί το πλήθος επισκεπτών τις ημέρες του Φεστιβάλ, παραδίδοντας τον στη συνέχεια σε άψογη κατάσταση.
Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκίνησαν με το Εργαστήρι Λογοτεχνικής Γραφής, στο χώρο της "Σύγχρονης Εποχής", το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων που συμμετείχαν ενεργά.
Ακολούθησε η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου: "Από τον Εργατικό Αστέρα έως την Πανεργατική. Το κίνημα του εργατικού αθλητισμού και άλλες ιστορίες αθλητικής αντίστασης" με ομιλητή τον Νάσο Μπράτσο, δημοσιογράφο, συγγραφέα, μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Μαριάνθη Λάζου μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας του Τ.Σ Λέσβου καλωσορίζοντας τον κόσμο στη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. "Στην κόκκινη πολιτεία που πορεύεται στον χρόνο και αντέχει γιατί αντέχει το Κόμμα μας. Γιατί οι κόκκινοι δεσμοί ανανεώνονται και δεν μένουν ευχολόγιο. Γιατί σε αυτό τον τόπο η ΚΝΕ παλεύει και ριζώνει, αποτελεί την ελπίδα για το αύριο και εμπνέει τους αγώνες του σήμερα, για κάθε νέα και νέο που δεν μπορεί να χωρέσει στον ρεαλισμό που του προβάλλουν."
Αμέσως μετά ξεκίνησε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το αφιέρωμα στο αστικό μεσοπολεμικό τραγούδι, από τους: Γιάννα Μαϊστρέλλη (βιολί), Αλέκο Καφούνη (σαντούρι), Αντώνη Μυλωνά (κιθάρα), Σεϊτανίδου Μαρία(φωνή).
Τη "σκυτάλη" πήρε το αφιέρωμα στο "όχι του ρεμπέτικου" με τους: Γιώτα Μιχαλέλλη (τραγούδι), Γιώργο Σταυρακέλλη(μπουζούκι), Ισίδωρο Παπαγεωργίου (κιθάρα), Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή (τραγούδι).
Οι ρεμπέτικες μελωδίες, έδωσαν τη θέση τους στα νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια που παρουσίασε ο Κώστας Καλδέλλης (τραγούδι) και οι: Αντώνης Κονσολάκης (μπουζούκι -τραγουδι) Αντώνης Μυλωνάς (κιθάρα) Ορφέας Βουγιούκας (βιολί -φωνή) Στρατής Καζαντζής (σαντούρι -μπαγλαμά), με χορούς να στήνονται σε όλες τις γωνιές του φεστιβάλ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές εκδηλώσεις του.
Στο χώρο του Φεστιβάλ επίσης, λειτούργησε χώρος του "Κόκκινου Αερόστατου" με δρατηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, έκθεση σοβιετικής αφίσας, τις οποίες παραχώρησε ο Μάκης Βενέτας, χώρος του λογοτεχνικού περιοδικού "Βόρεια-βορειανατολικά" καθώς και χώρος του παραρτήματος Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ»