× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με Παππά ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Οι πρώτοι πρόθυμοι υποψήφιοι μετά τη μομφή Κασσελάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/9/2024

Με Παππά ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εσωκομματική ήττα του Στέφανου Κασσελάκη και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κεντρικής Επιτροπής, που τον έθεσε εκτός προεδρίας. Ηδη ξεκινούν διαδικασίες για τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου και την ανάδειξη του διαδόχου του Κασσελάκη.

Από τα πρώτα ζητήματα που τέθηκαν μετά την ανακοίνωση της υπερψήφισης της πρότασης μομφής που κατατέθηκε από την ομάδα των «87» (163 μέλη της ΚΕ ψήφισαν υπέρ, 120 κατά, 2 έριξαν λευκό και ένα άκυρο) ήταν το τι θα γίνει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε τον Νίκο Παππά, ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.

«Μήνυμα ηρεμίας» από τον Παππά
Ο ίδιος σε δήλωσή του μετά το πέρας της δήλωσε ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα διεξαχθούν με «απόλυτη ομαλότητα και τήρηση του καταστατικού», ενώ έστειλε «μήνυμα ηρεμίας» και «δημοκρατικού διαλόγου» σε όλον τον προοδευτικό κόσμο που «πληγώθηκε» με τις τελευταίες εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τέτοια κουβέντα» και ότι προς το παρόν, όπως αποφασίστηκε θα εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Ο δρόμος προς το συνέδριο
Ως προς τις διαδικασίες σύγκλησης του συνεδρίου, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει άμεσα, πιθανόν αύριο ή μεθαύριο σχετικά με τη μεθοδολογία του συνεδρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή με τη σειρά της, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, θα συνεδριάσει για να λάβει όλες τις σχετικές αποφάσεις, βάσει καταστατικού, μεταξύ των οποίων, ο χρόνος διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, όπου θα ανακηρυχθούν επίσημα οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λυτρωμένος» δήλωσε ο Κασσελάκης
Ο τέως πλέον, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, πήρε τον λόγο στην ΚΕ και δήλωσε «λυτρωμένος», γιατί, όπως είπε, «είδαν οι πολίτες τη μομφή που ζει από την πρώτη ώρα». «Η κομματική γραφειοκρατία από την πρώτη ημέρα δεν δεχόταν το αποτέλεσμα της ψήφου», τόνισε.

«Οι φράξιες του κόμματος εξευτέλισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής φορώντας τους κουκούλες, είπε» και κατέληξε: «Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, δηλαδή στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Αμέσως μετά ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολάκης ο πρώτος υποψήφιος
Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, καλώντας τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει μαζικά, συντεταγμένα και με ενωτική διάθεση.

Ο βουλευτής Χανίων ανέφερε πως «εξέφρασε ένα συνολικό προγραμματικό πλαίσιο που μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας μετά το τέλος της Κεντρικής Επιτροπής υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να ρίξει η αντιπολίτευση την «νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη», για να σχολιάσει με νόημα «καλώ όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλουν, να προχωρήσουν συντεταγμένα και χωρίς ακραίες εκφράσεις σαν αυτές που ακούστηκαν στο τέλος της συνεδρίασης και να προχωρήσουν ενωτικά στις διαδικασίες της νέας εκλογής».

«Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα είτε βγω πρόεδρος είτε χάσω θα συνεχίσω να είμαι ΣΥΡΙΖΑ και καλώ και όλους τους συνυποψήφιούς μου να πράξουν το ίδιο» είπε ο Πολάκης.

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να είναι και ο Στέφανος Κασσελάκης υποψήφιος απάντησε: «Εάν το θέλει γιατί όχι;».


Φαραντούρης: «Το σκέφτομαι» – «Στρατιώτης» δήλωσε ο Φάμελλος
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα και ο Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της Κεντρικής Επιτροπής.

«Σε περίπτωση που γίνουν εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος», ανέφερε.

«Εκλεισε μια δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προσπαθήσαμε να αποφύγουμε για να μην δημιουργηθεί διχασμός», σημείωσε τέλος ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι ταυτόχρονα αυτή η διαδικασία «απέδειξε ότι τα μέλη της ΚΕ θέλουν μια νέα πολιτική πρόταση, που να δίνει διέξοδο και προοπτική στο ΣΥΡΙΖΑ».

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει «συρρίκνωση» και «απαξίωση» στον κόσμο, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «η επόμενη μέρα μάς βρίσκει ενωμένους στον ΣΥΡΙΖΑ» και πως όλοι συμφωνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι «ο πυλώνας και ο χώρος που θα δώσει τις περισσότερες ιδέες και δυνάμεις για μια προοδευτική αντεπίθεση».

Ερωτηθείς αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος είπε πως σήμερα αποφασίστηκε «το κοινό, το συλλογικό» και δήλωσε «στρατιώτης».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο κόσμος περίμενε τον Στρατό, η κυβέρνηση τον απέσυρε

Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι επέμεναν να ανέβουν στους επισήμους, ενώ οι κτηνοτρόφοι ζητούσαν απαντήσεις για την επιβίωσή τους — Η Μυτιλήνη γιόρτασε την Απελευθέρωσή της χωρίς στρατιωτική παρέλαση
Ο κόσμος περίμενε τον Στρατό, η κυβέρνηση τον απέσυρε
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η παρέλαση έγινε με ευθύνη Χριστόφα, η κυβέρνηση επέμενε να ανέβει στην εξέδρα

Μαθητές και πολιτικά τμήματα τίμησαν την απελευθέρωση της Μυτιλήνης, χωρίς τη συμμετοχή του στρατού, αφού το Υπουργείο απέσυρε την άδειά του – Οι κτηνοτρόφοι και τα παιδιά των κοπαδιών που θανατώθηκαν στη θέση των επισήμων, κοντά τους ο δήμαρχος.
Η παρέλαση έγινε με ευθύνη Χριστόφα, η κυβέρνηση επέμενε να ανέβει στην εξέδρα
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Θέλουμε τη ζωή μας πίσω», οι κτηνοτρόφοι στην εξέδρα, η αγωνία της Λέσβου σε πρώτο πλάνο

Οκτώ μήνες κρίσης έγιναν κραυγή διαμαρτυρίας στην προκυμαία – Η ένταση για την παρουσία των πολιτικών επισήμων, οι μαρτυρίες των παραγωγών και η παρέλαση με τους κτηνοτρόφους και τα παιδιά τους στη θέση των επισήμων
«Θέλουμε τη ζωή μας πίσω», οι κτηνοτρόφοι στην εξέδρα, η αγωνία της Λέσβου σε πρώτο πλάνο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποσύρεται ο στρατός από την παρέλαση της Μυτιλήνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή δόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, καθώς δεν αναγνωρίζεται η επισημότητά της
Αποσύρεται ο στρατός από την παρέλαση της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκίνησε η παρέλαση στη Μυτιλήνη, κτηνοτρόφοι και παιδιά στη θέση των επισήμων

Χωρίς πολιτικούς επισήμους στην εξέδρα, μετά την καθυστέρηση και την αντιπαράθεση – Μαζί με τους κτηνοτρόφους η δημοτική αρχή
Ξεκίνησε η παρέλαση στη Μυτιλήνη, κτηνοτρόφοι και παιδιά στη θέση των επισήμων
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στον αέρα η παρέλαση στη Μυτιλήνη

Αδιέξοδο με την επιμονή των πολιτικών να ανέβουν στην εξέδρα. Οι κτηνοτρόφοι δέχονται να γίνει η παρέλαση με την παρουσία στρατιωτικών και του δημάρχου Μυτιλήνης
Στον αέρα η παρέλαση στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Από τη μνήμη της Απελευθέρωσης στην ευθύνη για το αύριο

Μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης – Τιμή στους αγωνιστές της ελευθερίας και στις γενιές που διαμόρφωσαν τη σημερινή Μυτιλήνη
Από τη μνήμη της Απελευθέρωσης στην ευθύνη για το αύριο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη τιμά την απελευθέρωση της

Πομπή από το παλαιό Δημαρχείο και επίσημη έπαρση της σημαίας στο Κάστρο Μυτιλήνης
Η Μυτιλήνη τιμά την απελευθέρωση της
ΕΛΛΑΔΑ

Εκδηλώσεις της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της Λέσβου

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, κατάθεση στεφάνου και συνεστίαση
Εκδηλώσεις της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Από την αγωνία των κτηνοτρόφων στη βία πίσω από τις κλειστές πόρτες

Οι καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, η κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο στο επίκεντρο της εκπομπής «Τα παιδία παίζει», με τη Μαρία Χατζηγεωργίου, τον Θράσο Αβραάμ και τη Δέσποινα Φραντζή
Από την αγωνία των κτηνοτρόφων στη βία πίσω από τις κλειστές πόρτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση Μουτζούρη – Μεγαρίτη για την προστασία των ευάλωτων πολιτών και τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στα νησιά
Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Βήμα αποκατάστασης για την εκκλησία των Χιδήρων

Προγραμματική Σύμβαση 100.000 ευρώ για τις μελέτες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου και του κωδωνοστασίου
Βήμα αποκατάστασης για την εκκλησία των Χιδήρων