× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία είναι ζωτικής σημασίας»

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλά στο «Ν» για το όραμά του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2024

«Η επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία είναι ζωτικής σημασίας»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, βουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού παραχώρησε συνέντευξη στον Θράσο Αβραάμ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ν» στους 99 στα FM για το όραμά του, το οποίο επικεντρώνεται στην «αναγέννηση» της χώρας μέσα από ριζοσπαστικές αλλαγές στην αποκέντρωση της εξουσίας, την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και την αναβίωση του κοινωνικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Γερουλάνος εξήγησε ότι η υποψηφιότητά του προκύπτει από την ανάγκη για ένα νέο σχέδιο για την Ελλάδα, βασισμένο στην αρχή της δίκαιης κατανομής του πλούτου. «Για να δημιουργήσουμε τον πλούτο που μπορούμε στην Ελλάδα και να τον μοιράσουμε δίκαια, θα πρέπει να αποσυγκεντρώσουμε ριζοσπαστικά την εξουσία», ανέφερε. Πρότεινε ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο στις αποφάσεις για το μέλλον τους και να μπορούν να συνεργάζονται για την ανάπτυξή τους, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε ότι η απουσία ειδικών αναπτυξιακών κινήτρων για αυτές τις περιοχές, σε συνδυασμό με τα εθνικά θέματα, όπως η επιθετική πολιτική της Τουρκίας, απαιτεί μια νέα προσέγγιση που θα ενισχύσει τόσο την τοπική όσο και την εθνική ασφάλεια. Εξήγησε ότι η εθνική ασφάλεια δεν αφορά μόνο την άμυνα και τη διπλωματία αλλά και την οικονομική ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας τη σημασία ενός ισχυρού και αξιόπιστου κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα εγγυάται στους πολίτες βασικά αγαθά, όπως η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική ασφάλεια, ώστε να μην αναγκάζονται οι νέοι να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. «Βλέπουμε πολύ συχνά παιδιά μας να φεύγουν από την περιφέρεια ή ακόμα και από την Ελλάδα για το εξωτερικό επειδή αυτό το οποίο βρίσκουν στις κοινωνίες που πάνε είναι ένας σεβασμός στον πολίτη», σημείωσε.

Για τα εσωτερικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η απλή αλλαγή ηγεσίας δεν αρκεί για να επαναφέρει το κόμμα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Επισήμανε την ανάγκη για μια «επανένωση» του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και την αναγνώριση της αξίας των τοπικών στελεχών που έχουν κύρος και επιρροή. «Πρέπει να φτάσουμε σε κάθε νοικοκυριό το σχέδιό μας για την αποκέντρωση της εξουσίας», δήλωσε, τονίζοντας την ανάγκη για καλύτερη επικοινωνιακή στρατηγική.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητά του φέρνει στο τραπέζι ένα σαφές σχέδιο «αναγέννησης», ενότητα και εμπειρία από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτές οι αρχές μπορούν να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ την ώθηση που χρειάζεται για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να επανασυνδεθεί με τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεών με δημόσια ενημέρωση για το συνολικό ποσό – «Λίγα από πολλούς» το μήνυμα του κόμματος
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τροπολογία του ΚΚΕ για παύση των διώξεων σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων

Επανακατατέθηκε στη Βουλή πρόταση για εξάλειψη του αξιοποίνου πράξεων που συνδέονται με αγροτικές κινητοποιήσεις – Μεταξύ των υπογραφόντων η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα
Τροπολογία του ΚΚΕ για παύση των διώξεων σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων
ΧΩΡΙΑ

Κλείνει δρόμος στην Παναγιούδα για δύο ημέρες λόγω εργασιών

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από το πρωί της Δευτέρας 21 έως το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου
Κλείνει δρόμος στην Παναγιούδα για δύο ημέρες λόγω εργασιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παναγιώτης Δουδωνής για την απώλεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Υπήρξε πρωταγωνιστική μορφή του κινήματος της γυναικείας χειραφέτησης στη χώρα
Ο Παναγιώτης Δουδωνής για την απώλεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου
ΧΩΡΙΑ

Νέες παιδικές χαρές σε Κεραμειά, Λάμπου Μύλους και Συκούντα

Υπεγράφη η σύμβαση από τον Δήμο Μυτιλήνης
Νέες παιδικές χαρές σε Κεραμειά, Λάμπου Μύλους και Συκούντα
ΧΩΡΙΑ

Ετήσιο μνημόσυνο για τον Βασίλειο Σάββα στην Αγιάσο

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου – Υπήρξε μεγάλος ευεργέτης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου
Ετήσιο μνημόσυνο για τον Βασίλειο Σάββα στην Αγιάσο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, έργο περίπου 2 εκατ. ευρώ με αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και χώρους φιλοξενίας
Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Μυτιλήνη ψάχνει δρόμο για περισσότερο ποδήλατο

Η βιώσιμη μικροκινητικότητα στο επίκεντρο της επιστημονικής ημερίδας στο Κάτω Κάστρο - Προτάσεις για μια πόλη λιγότερο εξαρτημένη από το αυτοκίνητο
Η Μυτιλήνη ψάχνει δρόμο για περισσότερο ποδήλατο
ΧΩΡΙΑ

«Κάνουμε τον σταυρό μας να μη βρέξει» στις Χαλατσές Παπάδου

Πλημμυρίζει η κοινοτική οδός που εξυπηρετεί κατοικίες στην περιοχή της Ευρειακής – Γνωστό από το 2020 το πρόβλημα, αλλά οι τεχνικές δυσκολίες και οι αντιδράσεις ιδιοκτητών άφησαν την παρέμβαση στα χαρτιά
«Κάνουμε τον σταυρό μας να μη βρέξει» στις Χαλατσές Παπάδου
ΕΛΛΑΔΑ

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Ρόζα Βρεττού με σκληρή κριτική στην ηγεσία Ανδρουλάκη

Μετά από περίπου 35 χρόνια στον χώρο η αναπληρώτρια του Τομεά Υγείας του κόμματος δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε «κόμμα – δημιούργημα μηχανισμών»
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Ρόζα Βρεττού με σκληρή κριτική στην ηγεσία Ανδρουλάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θα ενισχυθεί και δεν θα κοπεί το επίδομα ανεργίας δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ
Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συντονισμός Ελλάδας και Γαλλίας για ΚΑΠ, ζωονόσους και προστασία της αγροτικής παραγωγής

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συναντήθηκε στο Παρίσι με τη Γαλλίδα υπουργό Γεωργίας Ανί Ζενεβάρντ
Συντονισμός Ελλάδας και Γαλλίας για ΚΑΠ, ζωονόσους και προστασία της αγροτικής παραγωγής