× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένα περιοδικό για όλους τους Ακρασιώτες, όπου κι αν βρίσκονται

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου ανακοίνωσε με χαρά την κυκλοφορία του νέου τεύχους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2024

Ένα περιοδικό για όλους τους Ακρασιώτες, όπου κι αν βρίσκονται
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου ανακοίνωσε με χαρά την κυκλοφορία του νέου τεύχους του περιοδικού «το Ακράσι», το οποίο αποστάλθηκε σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου. Το περιοδικό αυτό, που εδώ και 28 χρόνια αποτελεί συνδετικό κρίκο για τους Ακρασιώτες και όχι μόνο, περιλαμβάνει πλούσια ύλη με ενδιαφέροντα άρθρα και πολλές φωτογραφίες - έγχρωμες και ασπρόμαυρες - που αποτυπώνουν τη ζωή στο γραφικό αυτό ορεινό χωριό.

Η διανομή του νέου τεύχους έγινε με αφορμή την Εορτή της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου του Ακρασίου, στις 26 Ιουλίου 2024. Οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και οι φίλοι του Συλλόγου, είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν το περιοδικό κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, ενισχύοντας παράλληλα τον πολιτιστικό μας δεσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πλούσια ύλη και πνεύμα κοινότητας

Το περιοδικό "ΤΟ ΑΚΡΑΣΙ" ξεχωρίζει για τη θεματολογία του, η οποία καλύπτει τόσο το παρελθόν όσο και το παρόν του Ακρασίου. Μέσα από τις σελίδες του, οι αναγνώστες μπορούν να απολαύσουν φωτογραφίες και άρθρα που αναδεικνύουν τις εκδηλώσεις, τις γιορτές και τα πανηγύρια που διοργανώνει ο Σύλλογος στο χωριό, αποτυπώνοντας τη ζωντάνια του τόπου ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι στηρίζουν οικονομικά την έκδοση του περιοδικού. Για όσους δεν το έλαβαν, υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο (τηλ: 6977033166, email: gexve@hotmail.com) για να τους σταλεί δωρεάν, με την προϋπόθεση της καταβολής των ταχυδρομικών εξόδων (5 ευρώ για την Ελλάδα, 15 ευρώ για το εξωτερικό).

Το περιοδικό "ΤΟ ΑΚΡΑΣΙ" διανέμεται δωρεάν σε όλους τους Ακρασιώτες, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους του χωριού και αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά του. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου επισημαίνει ότι αυτές οι πρωτοβουλίες, που ξεκινούν από την κοινωνία των πολιτών χωρίς υστεροβουλίες και εξαρτήσεις, είναι απόδειξη της υγείας και της δύναμης της κοινότητας – αξίες που είναι σήμερα πιο σημαντικές από ποτέ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακραία ξηρασία στη Λέσβο

Κανονικές οι συνθήκες στη Σάμο, πιο ξερικές σε Χίο και Λήμνο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Φιλοτελική Λέσβος»

Αφιερωμένο στα γραμματόσημα και την ταχυδρομική ιστορία του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Με λαμπρότητα τα Γενέθλια της Θεοτόκου στην Παναγιούδα

Πλήθος πιστών, παρουσία τοπικών αρχών και συμβολή εθελοντών στις ιερές εκδηλώσεις της Ενορίας
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στο έργο ηλεκτροφωτισμού του Σκοπέλου

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον γεωγραφικό αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο της κοινότητας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας