× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι αστοχίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, βάζουν σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις»

Ανακοίνωση από τον αγροτικό τομέα της Νέας Αριστεράς στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2024

«Οι αστοχίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, βάζουν σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις»
' χρόνος ανάγνωσης

Η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωσή της,  εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις σοβαρές καθυστερήσεις, όπως αναφέρει  και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, λόγω της ανεπάρκειας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι αγρότες βιώνουν την πρωτοφανή ανεπάρκεια των διοικήσεων του Οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας εδώ και πέντε χρόνια που ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ.

Μεταξύ άλλων σημείωνεται: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το σύστημα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 παρουσιάζει σοβαρές τεχνικές αδυναμίες, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την εμπρόθεσμη και πλήρη υποβολή των δηλώσεων, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο η καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων τον Οκτώβριο, από την οποία εξαρτάται η οικονομική επιβίωσή των αγροτών, σε μία εποχή περιορισμένης έως ανύπαρκτης ρευστότητας.

Η Νέα Αριστερά καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναλάβει άμεσα δράση για την επίλυση των προβλημάτων και να εξασφαλίσει την έγκαιρη και ορθή υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία για τους αγρότες. Παράλληλα, απαιτούμε την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 και την πλήρη αναβάθμιση του συστήματος υποβολής, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Για τη Νέα Αριστερά αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους αγρότες και απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική βιωσιμότητα τους, η εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και η έγκαιρη, δίκαιη και σωστή καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων με διαφάνεια και τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Επτά οι διασωθέντες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς αγνοούμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου