× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πηγή ανάπτυξης για τον Πολιχνίτο ο ιαματικός τουρισμός

Ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή παρουσίασε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Κούσκος, το Σάββατο 17 Αυγούστου στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2024

Πηγή ανάπτυξης για τον Πολιχνίτο ο ιαματικός τουρισμός
' χρόνος ανάγνωσης

Την δημιουργία ενός μεγάλου θερμαλιστικού κέντρου οραματίζεται ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Κούσκος, πρόεδρος του ομίλου Optimum Target. Στην εκδήλωση για τον ιαματικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στον Πολιχνίτο, το Σάββατο 17 Αυγούστου, τόνισε πως η επιχείρηση Ιαματικά Λουτρά «Ιπποκράτης» αυτή την περίοδο λειτουργεί 10 ώρες την ημέρα και έχει την δυνατότητα να υποδέχεται 240 άτομα. Πολύ σύντομα, τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται το κτίριο «Χριστιανού» με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί η δυνατότητα εξυπηρέτηση της επιχείρησης στα 500 άτομα την ημέρα.
Η επιχείρηση λειτουργεί εδώ και 90 μέρες ενώ η αδειοδότηση της ολοκληρώθηκε σε οκτώ μήνες, κάτι που για τον κ. Κούσκο είναι χρόνος ρεκόρ.
Στρατηγικός στόχος της επιχείρησης είναι να πιστοποιηθεί στην εφαρμογή ιατρικών πρωτοκόλλων ώστε στην συνέχεια να προσελκύσει ασθενείς που χρειάζονται τις υπηρεσίες των ιαματικών πηγών. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά εκατομμύρια ασθενών που λαμβάνουν επιδόματα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία προκειμένου να εφαρμόζουν θεραπείες που περιλαμβάνουν λουτρά σε ιαματικές πηγές. Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού αυτού, φαίνεται πως θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της επιχείρησης και παράλληλα θα φέρει σημαντικό αριθμό των επισκεπτών – ασθενών στην Λέσβο και στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου.
Για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του νερού των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου ο κ. Κούσκος σημείωσε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία με οκτώ ερευνητικά κέντρα. Η συνεργασία αυτή αποβλέπει στην αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν τον ιαματικό τουρισμό.


Κέντρο καινοτομία, ευεξίας, αντιγήρανσης
Παράλληλα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κούσκος υπογράμμισε πως στόχος του είναι η δημιουργία νέων μόνιμων θέσεων εργασίας στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την συνεργασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την δημιουργία Κέντρου καινοτομίας, ευεξίας και αντιγήρανσης. Για την δημιουργία του Κέντρου τα Ιαματικά Λουτρά «Ιπποκράτης» ήδη συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Δημόκριτο. Τόνισε πως αντίστοιχο κέντρο δεν υπάρχει στην Ελλάδα και γι’ αυτό οι προοπτικές του είναι πολύ μεγάλες.
Το Κέντρο αξιοποιώντας εθνικούς και κοινοτικούς πόρους θα επιδιώξει να τεκμηριώσει τις υπηρεσίες του ιαματικού τουρισμού και άλλων μορφών τουρισμού. Στην συνέχεια την τεχνογνωσία που θα αναπτύξει θα την εξάγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αλυκές και Μουσείο Αλατιού
Για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής του Πολιχνίτου ο κ. Κούσκος πρότεινε την δημιουργία Μουσείου αλατιού. Επίσης ανέφερε πως έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομίας στο οποίο έχει καταθέσει πρόταση για δοθεί στις επιχειρήσεις του η δυνατότητα να αξιοποιήσει τους 50.000 τόνους αλατιού που παράγονται κάθε χρόνο στην Καλλονή και τον Πολιχνίτο. Η αξιοποίηση του αλατιού θα γίνει, σύμφωνα με την πρόταση που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών, από μια βιοτεχνία που θα λειτουργήσει στον Πολιχνίτο και θα στελεχωθεί από εργαζόμενους της περιοχής.

Δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία του κ. Κούσκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

οι άλλοι ομιλητές

Πολύ σημαντικές ήταν και οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κωνσταντίνος Ε. Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας, Νομικός, Πρόεδρο Ιπποκράειου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινεζικής και συμπληρωματικής Ιατρικής, τ. Αντιπρύτανης ΔΠΘ, γενικός γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Β Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Μέλος Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας. Θέμα εισήγησης «Ιαματικός τουρισμός – Ιπποκράτειος Ιατρική».

Μιχαήλ Βραχόπουλος, Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων. Θέμα εισήγησης «Ραδόνιο και Ενέργεια, η κρυφή πληγή ή μια ασήμαντη παράμετρο;».

Γιώργος Στρογγυλόπουλος, Συντονιστής Γραφείου Καινοτομίας Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου. Θέμα εισήγησης: «Καινοτόμες δράσεις και ιαματικός τουρισμός».

Δείτε το βίντεο με τις ομιλίες των κ. Κουτσούκη, Βραχόπουλο και Στρογγυλόπουλο:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη βουλή η διαφωνία των γονέων της Μυτιλήνης με το Εθνικό Απολυτήριο

Σε αναφορά που κατέθεσε η βουλεύτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα
Στη βουλή η διαφωνία των γονέων της Μυτιλήνης με το Εθνικό Απολυτήριο
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Παπάδο λόγω καρναβαλιού

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Παπάδο  λόγω καρναβαλιού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μήνυση σε Χριστόφα ετοιμάζει ο Ζερδελής

Στενεύουν τα περιθώρια για την διοίκηση των νεκροταφείων της Μυτιλήνης με τον γιατρό να ζητά από τον Δήμο να εφαρμόσει άμεσα τη νομιμότητα και να προχωρήσει σε διοικητική αποβολή της Εκκλησίας και των Φιλανθρωπικών
Μήνυση σε Χριστόφα ετοιμάζει ο Ζερδελής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σχέδιο για ποδηλατική Μυτιλήνη με διεθνείς προδιαγραφές

Προτάσεις για ποδηλατόδρομους, άλση και διασυνοριακές δράσεις με Τουρκία στη συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης
Σχέδιο για ποδηλατική Μυτιλήνη με διεθνείς προδιαγραφές
ΧΩΡΙΑ

Στρατιωτικές βολές στο Καμένο Δάσος

Η Στρατιωτική Διοίκηση καλεί τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση στην περιοχή κατά τις ώρες εκτέλεσης των βολών για την αποτροπή ατυχημάτων
Στρατιωτικές βολές στο Καμένο Δάσος
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Γέρα φορά τα αποκριάτικα και υποδέχεται το Γεραγώτικο Καρναβάλι

Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου
Η Γέρα φορά τα αποκριάτικα και υποδέχεται το Γεραγώτικο Καρναβάλι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη σκέπη του Αγίου Θεοδώρου η Μυτιλήνη

Με Πανηγυρικό Εσπερινό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Αγρυπνία η πόλη τιμά 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου τον πολιούχο της σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης
Στη σκέπη του Αγίου Θεοδώρου η Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μικρές πράξεις που κάνουν μεγάλη διαφορά στη Μυτιλήνη

Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας αποδεικνύει ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά στον δημόσιο χώρο
Μικρές πράξεις που κάνουν μεγάλη διαφορά στη Μυτιλήνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης το έργο της πυρασφάλειας του Μιχαλέλειου

Το έργο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό αφού θα ανοίξει ο δρόμος για την αδειοδότηση του ιδρύματος και την χρηματοδότησή του από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να διασφαλισθεί η οικονομική του βιωσιμότητα
Επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης το έργο της πυρασφάλειας του Μιχαλέλειου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης στο «Οδυσσέας Ελύτης»

Σταθερά ανοδική η πορεία του αεροδρομίου Μυτιλήνης
Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης στο «Οδυσσέας Ελύτης»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται υπάλληλος για αποθήκη στη Μυτιλήνη

Με εμπειρία σε οργανωμένη αποθήκη
Ζητείται υπάλληλος για αποθήκη στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ανιση μεταχείριση των Σπουδαστών των ΣΑΕΚ στα νησιά»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτης Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Πανγιώτης Παρασκευαΐδης για την καθυστέρηση πληρωμής της επιδότησης πρακτικής άσκησης που λαμβάνουν οι φοιτητές των πρώην ΙΕΚ
«Ανιση μεταχείριση των Σπουδαστών των ΣΑΕΚ στα νησιά»