Ξεκινά το Επιστημονικό συνέδριο για τον Βενιαμίν τον Λέσβιο στο Πλωμάρι
Την Πέμπτη 22 Αυγούστου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/8/2024

Ξεκινούν οι εργασίες του Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου «Βενιαμίν Λέσβιος (1759-1824) – 200 Χρόνια από τον Θάνατό του», την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 9 το πρωί, στο Πλωμάρι της Λέσβου στο ξενοδοχείο «Porto Plomari», με την συμμετοχή ακαδημαϊκών και ερευνητών απ’όλη την Ελλάδα.
Στο επίκεντρο η Σύγχρονη Φιλοσοφική Σκέψη, το Πρωτοπόρο Επιστημονικό Έργο και η Παρακαταθήκη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα του Βενιαμίν Λεσβίου.
Για όσους επιθυμούν προσφέρεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου διαδικτυακά μέσω zoom. Ο διαδικτυακός σύνδεσμος θα δίνεται κατόπιν αιτήματος στο e-mail: andriot@iesl.forth.gr
Θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Χριστόφας, ο πρώην βουλευτής και Νομάρχης Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος, ενώ διαδικτυακά θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Ευστράτιος Θεοδοσίου και η Ομότιμος Διευθύντρια Ερευνών Δρ. Ρωξάνη Αργυροπούλου. Η τιμητική κεντρική ομιλία θα είναι του καθηγητή κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη, μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.
Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί το πλούσιο και πρωτοπόρο επιστημονικό έργο του Βενιαμίν Λεσβίου και να επισημανθεί ότι το Κεφάλαιο «Βενιαμίν Λέσβιος» δεν έχει περιορισμένη τοπική εμβέλεια αλλά είναι ένα κεφάλαιο Παλλεσβιακό και κατ’ εξοχήν Εθνικό, πολύπλευρου και εν πολλοίς ανεξερεύνητου περιεχομένου, που αφήνει μια χρυσή παρακαταθήκη στην διεθνή επιστημονική κοινότητα. Δίκαια η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμβάλλει στην ανάδειξή του oνομάζοντας το 2024 « Έτος Βενιαμίν Λεσβίου».
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ομιλίες του Συνεδρίου: https://benjamin-lesvios200years.iesl.forth.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1/
Φορέας ανάθεσης του Συνεδρίου ειναι η «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος».