× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι συνδέσεις με το IRIS

Ταχύτερες συναλλαγές χωρίς προμήθεια για τους καταναλωτές και με χαμηλότερο κόστος για τους επαγγελματίες υπόσχεται το υπουργείο Οικονομίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/8/2024

Έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι συνδέσεις με το IRIS
' χρόνος ανάγνωσης

Την υποχρέωση σύνδεσης του επαγγελματικού τους λογαριασμού με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, προκειμένου να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους υπενθυμίζουν το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ με προσωπικό μήνυμα προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενόψει λήξης της σχετικής προθεσμίας. Η ΑΑΔΕ ενημερώνει επίσης τους υπόχρεους για τη μετάθεση της προθεσμίας συμμόρφωσης έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι η 31η Αυγούστου που είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία είναι ημέρα Σάββατο.

Το μήνυμα εστάλη σε 294.510 υπόχρεους οι οποίοι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα σε σύνδεση του επαγγελματικού τους λογαριασμού με το IRIS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι το IRIS εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα (μείωση κόστους και επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των συναλλαγών) τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα μέσω του IRIS:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς καμία προμήθεια, 24 ώρες το 24ωρο και χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του επαγγελματία, ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας. Αρκεί να γνωρίζουν το κινητό τηλέφωνο ή το ΑΦΜ του επαγγελματία ή να σαρώσουν τον QR κωδικό που αντιστοιχεί στον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία.

-Οι επαγγελματίες λαμβάνουν τα χρήματα ακαριαία (σε 2 δευτερόλεπτα) ακόμη και αν η τράπεζα με την οποία συνεργάζονται είναι διαφορετική από την τράπεζα του πελάτη. Επίσης, πληρώνουν κατά μέσο όρο 50% χαμηλότερες προμήθειες συγκριτικά με συναλλαγές με χρήση POS.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται γρήγορα και εύκολα, μέσω web banking ή mobile banking της συνεργαζόμενης τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι:

-Ο ΙΒΑΝ που θα επιλέξουν οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι κατά την εγγραφή τους πρέπει να έχει δηλωθεί στο Μητρώο Επαγγελματικών Λογαριασμών της ΑΑΔΕ, στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Επαγγελματικός Λογαριασμός.

-Το όριο των 500 ευρώ ημερησίως για τις συναλλαγές μέσω IRIS εφαρμόζεται ανά πελάτη και όχι στο σύνολο των πληρωμών που μπορεί να λάβει ο επαγγελματίας στη διάρκεια του 24ώρου. Για παράδειγμα ένας επαγγελματίας μπορεί να λάβει σε μια ημέρα 4 πληρωμές από 500 ευρώ η κάθε μία (σύνολο 2.000 ευρώ).

-Για όσους υπόχρεους δεν εγγραφούν στο IRIS μέχρι τη λήξη της προθεσμίας προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση για τις διορθώσεις στο ΟΣΔΕ του 2025

Νέα καταληκτική ημερομηνία ως τις 9 Μαρτίου ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ
Παράταση για τις διορθώσεις στο ΟΣΔΕ του 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ειδική έκθεση του ΟΟΣΑ για τα νησιά

Αναλύει τα διαρθρωτικά κόστη άσκησης πολιτικών στα νησιά, αναδεικνύει την έννοια της «πολλαπλής νησιωτικότητας» και της εσωτερικής ανισότητας, εισηγείται μηχανισμό παρακολούθησης του κόστους στο επιχειρείν και προτείνει σύνθετους δείκτες ανθεκτικότητας
Ειδική έκθεση του ΟΟΣΑ για τα νησιά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μήνας ευεξίας στη Γλυφάδα με τη σφραγίδα της Oleve

Δράσεις γευσιγνωσίας, εκπαίδευσης και άσκησης στο Placebo Pharmacy με επίκεντρο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλών πολυφαινολών
Μήνας ευεξίας στη Γλυφάδα με τη σφραγίδα της Oleve
ΑΓΟΡΑ

Κλειστό το καφενείο «Π» στη Μυτιλήνη για τα Τέμπη

Συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση
Κλειστό το καφενείο «Π» στη Μυτιλήνη για τα Τέμπη
ΑΓΟΡΑ

Κλειστός ο «Φραγκουλάκης» στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη

Συμβολική αποχή από την εξυπηρέτηση του κοινού τρία χρόνια μετά την τραγωδία
Κλειστός ο «Φραγκουλάκης» στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται
Θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ψηλά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Διαβάστε μόνο στο «Ν» γιατί άλλαξε το κλίμα η επιστροφή των ελαιοπαραγωγών στους Ισπανικού ελαιώνες και πως επιδρά στις τιμές παραγωγού στα Ελληνικά παρθένα και λαμπάντε ελαιόλαδα
Ψηλά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από 19 Μάρτη ανοίγει η σεζόν για τους Τούρκους τουρίστες στη Λέσβο

Το πρώτο Μπαϊράμι αναμένεται να φέρει πάνω από 1500 επισκέπτες - Εκτάκτως το διάστημα αυτό θα ξεκινήσει και το δρομολόγιο από Αλίαγα
Από 19 Μάρτη ανοίγει η σεζόν για τους Τούρκους τουρίστες στη Λέσβο
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Ισπανοί αγρότες

Αγωνίζονται ενάντια στην περικοπή των αγροτικών επιδοτήσεων και την συμφωνία Ε.Ε. - Mercosur
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Ισπανοί αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνη ‑ Ηράκλειο

Η σύνδεση θα ξεκινήσει 28 Μαΐου και θα διαρκέσει έως 4 Οκτωβρίου
Αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνη ‑ Ηράκλειο
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δυναμική προβολή της Μυτιλήνης στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου

Οργανωμένη δράση προβολής του Visitlesvos από το Δήμο Μυτιλήνης στο πλαίσιο της ITB Berlin
Δυναμική προβολή της Μυτιλήνης στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου