Σκουπίδια και δυσοσμία στους κάδους στον Αγιο Ισίδωρο
Κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει την κατάσταση αναφέροντας ότι η δυσοσμία είναι ανυπόφορη ενώ η εικόνα σε κεντρικό σημείο του τουριστικού οικισμού του Πλωμαρίου, απαράδεκτη
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/8/2024

Μια άτυπη χωματερή στον τουριστικό οικισμό του Αγίου Ισιδώρου, στο πλακόστρωτο προς Αγία Βαρβάρα, έχει δημιουργηθεί κοντά στους κάδους που έχουν τοποθετηθεί εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία συμπολίτισσάς μας που ζει στην περιοχή.
Όπως αναφέρει η κάτοικος του Αγίου Ισιδώρου, οι κάδοι υπερχειλίζουν από τα σκουπίδια με αποτέλεσμα η πολύτεκνη οικογένεια το σπίτι της οποίας είναι πολύ κοντά στο σημείο να υποφέρει από τη δυσοσμία.
Αναλυτικότερα στην καταγγελία αναφέρεται:
«Στο ανατολικό τμήμα του οικισμού Αγίου Ισιδώρου επί του παραδοσιακού πλακόστρωτου δρόμου προς Αγία Βαρβάρα, 300 περίπου μέτρα από την Μουριά, υπάρχει καθημερινά μεγάλη εστία μόλυνσης που απειλεί την υγεία των κατοίκων.
Στο σημείο αυτό υπάρχει μια διαπλάτυνση της οδού και είναι τοποθετημένοι 2 μεγάλοι και ένας μικρός κάδος. Καθημερινά υπερχειλίζει από τεράστιο όγκο σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων.
Η κατανομή των κάδων σκουπιδιών δεν έχει γίνει βάση της πυκνότητας των σπιτιών και των τουριστικών καταλυμάτων (συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων-διαμερισμάτων). Εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη παραγωγή σκουπιδιών, είναι τοποθετημένοι ελάχιστοι κάδοι.
Το αποτέλεσμα είναι, η δημιουργία ενός κοινόχρηστου σκουπιδότοπου στο κεντρικό παραδοσιακό πλακόστρωτο, όπου καθημερινά περνούν πεζοί τουρίστες .
Ακριβώς δίπλα στους κάδους κατοικεί πολυμελής οικογένεια. Τους καλοκαιρινούς μήνες υποφέρει από τη δυσοσμία, δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα.
Επανειλημμένα έχουμε καλέσει το τμήμα καθαριότητας της Δ.Ε. Πλωμαρίου, το πρόβλημα παραμένει όμως. Χρειάζονται περισσότεροι κάδοι σε αλλά σημεία .
Δυστυχώς λείπει η ανθρωπιά και ο σεβασμός στους γείτονές μας. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται τη ζημιά που κάνουν στον ίδιο τους τον τόπο! Είναι ντροπή για το Πλωμάρι.