× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεκάδες νεκροί από νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα, τανκς προωθήθηκαν στη Ράφα

Το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή ανεβαίνει επικίνδυνα: Νέα πυραυλική επίθεση των Χούτι στο Ισραήλ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/7/2024

Δεκάδες νεκροί από νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα, τανκς προωθήθηκαν στη Ράφα
' χρόνος ανάγνωσης

Oι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκόπησαν και το Σάββατο 20 Ιουλίου όλη τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 39 Παλαιστινίων.

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, όπου τραυματίστηκαν και δύο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, ενώ στο νοσοκομείο Al-Aqsa φτάνουν τραυματισμένα παιδιά μετά την αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό Bureij. Βίντεο δείχνει ένα μωρό σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα ανήλικα να περιμένουν για περίθαλψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στα τελευταία θύματα και ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ Άμπου Γιάσερ, η σύζυγος και τα δυο παιδιά του, που έπεσαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους, στο βόρειο τμήμα του παλαινιστιανκού θύλακα. Η κυβέρνηση της Χαμάς επισημαίνει πως ο θάνατος του Άμπου Γιάσερ ανεβάζει σε 161 τον αριθμό των παλαιστινίων εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων, σύμφωνα με γιατρούς και εκπρόσωπους της Χαμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, κάτοικοι της Ράφα ανέφεραν ότι άρματα μάχης προωθήθηκαν στις βόρειες συνοικίες της πόλης και κατέλαβαν λόφο στο δυτικό τμήμα ύστερα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών με παλαιστίνιους μαχητές. Εκπρόσωπος των IDF ανέφερε ότι στρατιωτική δύναμη συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Ράφα, όπου το προηγούμενο 24ωρο εξόντωσε πολλούς ενόπλους στην περιοχή Τελ αλ Σουλτάν, στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Ισχυρίστηκε ότι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν υποδομή που χρησιμοποιούσαν παλαιστίνιοι μαχητές στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι οι ένοπλοι χρησιμοποιούσαν αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες» στα ορμητήρια από τα οποία εξαπέλυαν τις επιθέσεις τους, κάτι το οποίο έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη η Χαμάς.

Επίσης, ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Ελι Κόεν Cohen εξέφρασε αντιρρήσεις για το ενδεχόμενο απόσυρσης των ισραηλινών δυνάμεων από τη συνοριακή περιοχή μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου μετά από πληροφορίες ισραηλινών Μέσω ότι ο ισραηλινός έλεγχος του διαδρόμου «αποκόπτει σημαντική αρτηρία λαθρεμπορίου όπλων από την Αίγυπτο στη Γάζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες επιδρομές με τραυματίες στο νότιο Λίβανο, ενώ κλιμάκωσε το μέτωπο με τους Χούθι της Υεμένης βομβαρδίζοντας εγκαταστάσεις στην πόλη-λιμάνι Χοντέιντα.

Οι σειρήνες ήχησαν, το πρωί της Κυριακής (21/7), στην πόλη Εϊλάτ του Ισραήλ, καθώς οι Χούτι από την Υεμένη εξαπέλυσαν βαλλιστικούς πυραύλους μετά την επίθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Haaretz, αφού ήχησαν οι σειρήνες στο Εϊλάτ που βρίσκεται στο νότιο Ισραήλ, οι IDF δήλωσαν ότι αναχαίτισαν έναν πύραυλο ο οποίος εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, χρησιμοποιώντας το αντιπυραυλικό σύστημα Arrow-3. Ο στρατός δήλωσε ότι ο πύραυλος δεν πέρασε σε ισραηλινό έδαφος και ότι οι σειρήνες ενεργοποιήθηκαν για προληπτικούς λόγους σε περίπτωση πτώσης συντριμμιών από την αναχαίτιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιβεβαίωσαν την εκτόξευση πυραύλων οι Χούτι
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, δήλωσε ότι αρκετοί βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς τη νότια πόλη του Εϊλάτ στο Ισραήλ, αλλά και ότι ένα αμερικανικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχθηκε, επίσης, επίθεση.

Ακόμα, σύμφωνα με τον ίδιο, και οι δύο επιθέσεις ήταν «επιτυχείς». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «οι Χούτι θα συνεχίσουν να επιτίθενται στο Ισραήλ όσο συνεχίζεται η επιθετικότητά του προς τον παλαιστινιακό λαό».


Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (USCENTCOM), από την πλευρά της, σε ανάρτησή της στο Χ έγραψε τα εξής: «Το τελευταίο 24ωρο οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (USCENTCOM) κατέστρεψαν με επιτυχία ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) των – υποστηριζόμενων από το Ιράν – Χούτι πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα. Διαπιστώθηκε ότι το UAV αποτελούσε άμεση απειλή για τις ΗΠΑ και τον συνασπισμό».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πάνω από 9.400 έλεγχοι στα νησιά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ψηφιακά εργαλεία και στοχευμένες διασταυρώσεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής σε Βόρειο - Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά
Πάνω από 9.400 έλεγχοι στα νησιά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Λήμνου

Από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Παναθηναϊκού του νησιού
Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 6.00 το πρωί αναχωρεί το Super Star από την Καβάλα

Δείτε εδώ που διαμορφώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου
Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 6.00 το πρωί αναχωρεί το Super Star από την Καβάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βιολάντα με πέντε νεκρές εργαζόμενες

Εντοπίστηκε και η πέμπτη σορός στα ερείπια του εργοστασίου στα Τρίκαλα
Τραγωδία στη Βιολάντα με πέντε νεκρές εργαζόμενες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μάχη για αεροπορική σύνδεση Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης

Πίεση Μουτζούρη προς το Υπουργείο για ίση μεταχείριση των νησιών στις μεταφορές
Μάχη για αεροπορική σύνδεση Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα με 3 γυναίκες νεκρές μετά από φωτιά σε εργοστάσιο

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό 2 ακόμη αγνοουμένων εργαζομένων
Τραγωδία στα Τρίκαλα με 3 γυναίκες νεκρές μετά από φωτιά σε εργοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Σκότωσε τον πατέρα του 12 χρόνια μετά το φονικό της μάνας του

Σοκ προκαλεί στη Γλυφάδα η δολοφονία 80χρονου άνδρα από τον 46χρονο γιο του. Ο καθ' ομολογία δολοφόνος είχε καταδικαστεί για τον φόνο της μητέρας του το 2014
Σκότωσε τον πατέρα του 12 χρόνια μετά το φονικό της μάνας του
ΚΟΣΜΟΣ

Ράλι χωρίς προηγούμενο για χρυσό και ασήμι με τιμές κοντά σε νέα ρεκόρ

Οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στα πολύτιμα μέταλλα καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις και η νομισματική πολιτική ενισχύουν την ανασφάλεια στις αγορές
Ράλι χωρίς προηγούμενο για χρυσό και ασήμι με τιμές κοντά σε νέα ρεκόρ
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στη Μινεάπολη νέα δολοφονία πολίτη από ομοσπονδιακούς πράκτορες

Οργή κατά της κυβέρνησης Τραμπ, φόβοι για κλιμάκωση και κύμα αντιδράσεων μετά το αιματηρό περιστατικό
Σοκ στη Μινεάπολη νέα δολοφονία πολίτη από ομοσπονδιακούς πράκτορες
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μουσικός Φεβρουάριος» στις Οινούσσες με τους Morning Glory

Συναυλία με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο
«Μουσικός Φεβρουάριος» στις Οινούσσες με τους Morning Glory