Το Παρίσι πανηγυρίζει τη νίκη της ενωμένης Αριστεράς
Οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την ευρεία νίκη της Αριστεράς και την αποτροπή της διακυβέρνησης από την ακροδεξιά της Λεπέν.
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/7/2024

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Γαλλία έκρυβε εκπλήξεις και ανατροπές καθώς Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς κερδίζει τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών, δεύτερος ο Μακρόν και τρίτη η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν.
Οι Γάλλοι ενθουσιώδεις βγήκαν σε κεντρικά σημεία του Παρισιού για να πανηγυρίσουν την επικράτηση της ενωμένης Αριστεράς που έστειλε ηχηρό μήνυμα στις ακροδεξιές βλέψεις της Λεπέν.
Μπροστά σε συγκεντρωμένους οπαδούς του ο Ζαν Λυκ Μελανσόν απευθύνθηκε απευθείας στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και του ζήτησε να παραδεχθεί την ήττα του.
«Η ακροδεξιά απέχει πολύ από το να αποκτήσει πλειοψηφία απόψε… Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το αποτέλεσμα μιας θαυμάσιας προσπάθειας κινητοποίησης», ανέφερε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν για την προσπάθεια που έκανε η Αριστερά της Γαλλίας αλλά και το στρατόπεδο του Μακρόν να μπλοκάρουν τους υποψηφίους της Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν. «Ο πρόεδρος πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να παραδεχτεί ότι αυτή είναι μία ήττα… ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει», ξεκαθάρισε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν.
Πρόσθεσε πως ο λαός της Γαλλίας απέτρεψε την χειρότερη λύση και τόνισε ότι «έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε όλοι πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές».
Στις πρώτες του δηλώσεις του ο Ζαν Λικ Μελανσόν τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση». Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες.