× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αντιμέτωπη με τις πυρκαγιές και η Τουρκία

Η υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί βοριάδες κάνουν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2024

Αντιμέτωπη με τις πυρκαγιές και η Τουρκία
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυρόσβεσης στη δυτική Τουρκία, καθώς με τη συμβολή των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων, εκδηλώθηκαν πολλές εστίες πυρκαγιάς το Σάββατο 20 Ιουνίου. Οι περισσότερες φωτιές σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και συγκεκριμένα στην Έφεσο, τη Μενεμένη, την Κρήνη (Τσεσμέ), το Τορμπαλί και το Μεντερές.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας και Δασών, μόνο στον νομό της Σμύρνης εκδηλώθηκαν το Σάββατο16 πυρκαγιές -οι 8 σε δασικές και οι 8 σε χορτολιβαδικές εκτάσεις- στις οποίες επιχείρησαν 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 27 ελικόπτερα, 171 υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα και 972 άτομα προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου υπό έλεγχο ετέθησαν οι 11 από τις 16 πυρκαγιές. Λόγω του κινδύνου επέκτασης των πυρκαγιών εκκενώθηκαν στο Κουσάντασι αρκετά σπίτια και δύο ξενοδοχεία, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν σε περιοχή με τουριστικές εγκαταστάσεις.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν επίσης και σε άλλους νομούς της δυτικής Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον νομό του Μπαλίκεσιρ η μάχη στα τα πύρινα μέτωπα δόθηκε στις περιοχές του Σουσουρλούκ και του Αϊβαλί, όπου η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο εναπόθεσης απορριμάτων και επεκτάθηκε στους γειτονικούς ελαιώνες.

Υπό έλεγχο ετέθη επίσης η πυρκαγιά στην Προύσα, στην περιοχή Κελές, ενώ φωτιά κατέστρεψε αγροτικές εκτάσεις και στην επαρχία Εζινέ των Δαρδανελλίων.

Υπό έλεγχο ετέθη η πυρκαγιά και στην Αδριανούπολη, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η οποία ξέσπασε αρχικά σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε στο γειτονικό δάσος.

Μάχη στα πύρινα μέτωπα δόθηκε επίσης στον νομό Καράμαν, στην περιοχή της Γερμανικόπολης (Ερμενέκ), της νότιας Τουρκίας, όπως και στο Καχραμάνμαρας στα νοτιοανατολικά και το Μπίνγκελ στα ανατολικά της χώρας.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνέχιση απαγόρευσης θήρας σε περιοχές της Λέσβου

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς του 2022
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία για μαζική καταστροφή δέντρων στον Μανταμάδο

Έντονη αντίδραση από τον Σύλλογο «Ηλιαχτίδα»για την κοπή τουλάχιστον 25 δέντρων και την αποψίλωση πικροδαφνών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδήλατο, τουρισμός και ανάπτυξη: Νέα σχέδια για τη Λέσβο

Συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό στο έλεος της αδιαφορίας!

Το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου καταγγέλλει ΔΕΥΑΛ και Δήμο Δυτικής Λέσβου – Ομόφωνη απόφαση και κάλεσμα σε δυναμικές κινητοποιήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία Μουτζούρη για ενιαία φωνή απέναντι στον Πλεύρη

Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τι «τρέχει» κάτω από την οδό Μίμη Γαληνού στη Σουράδα;

Αγανάκτηση και ανησυχία των κατοίκων για ύδατα, έντονη δυσοσμία και καθιζήσεις – Ζητούν παρέμβαση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το έθιμο της τράτας στη Σκάλα Πολιχνίτου

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Δωρεά απινιδωτή στην Αγία Μαρίνα

H Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών τίμησε τη μνήμη του Γιάννη - Πρόδρομου Ευαγγέλου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Δήμος Μυτιλήνης «ανοίγει» την πόλη στους επισκέπτες

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία – Μια πρωτοβουλία που προβάλλει τον πλούτο και την ταυτότητα της Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καμία χρηματοδότηση για τη λιμνοδεξαμενή του Βαφείου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου γνώριζε από το 2019 για τη ζημιά στη μεμβράνη, αλλά έως το 2025 εκπονεί ακόμη τις μελέτες του έργου.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Το φάντασμα του 2010 «πνίγει» το Μιχαλέλλειο

Η συγχώνευση που προέβλεπε ο «Καλλικράτης» έμεινε στα χαρτιά – Σήμερα το γηροκομείο πληρώνει το τίμημα της αδράνειας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Επικίνδυνο σημείο χωρίς προστατευτικές μπάρες στη Νυφίδα

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την επικινδυνότητα του δρόμου