Στην Κω η φετινή Συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου
Θα πραγματοποιηθεί από 31 Οκτωβρίου ως 10 Νοεμβρίου 2024
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 26/6/2024

Στο νησί της Κω θα πραγματοποιηθεί φέτος η ετήσια Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 10 Νοεμβρίου. Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου και πρόκειται για την 35η κατά σειρά συνάντηση .
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ερασιτεχνικοί θίασοι από την Κυκλάδες, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τα Δωδεκάνησα. Η επιλογή των θιάσων πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία των θεατρικών σχημάτων του κάθε νομού καθώς και τη γεωγραφική αντιπροσώπευση του χώρου. Δύναται να συμμετάσχουν θεατρικά σχήματα Ιονίων Νήσων, Κύπρου, Κρήτης κ.ά. μετά από σχετική πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα χρηματοδοτήσει την εκδήλωση με το ποσό των 90.000 ευρώ, την σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης .