Πρώτα βήματα στον οινοτουρισμό από την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας
Στον κορυφαίο ταξιδιωτικό ιστότοπο griekenland.net προβάλλονται τα κρασιά και το οινοποιείο της Κοιν.Σ.ΕΠ.
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/6/2024

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ανταπόκριση του Ολλανδού Ολλανδού δημοσιογράφου, blogger και ταξιδιωτικού συντάκτη Bas Wanrooij για την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας και τα προϊόντα της.
Το Οινοποιείο της Κοιν.Σ.Επ. σε πρόσφατη ανάρτηση Bas Wanrooij προβάλλεται πλέον μέσα σε έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς ιστότοπους https://griekenland.net/, ως ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός στο Βόρειο Αιγαίο.
Σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα η Κοι.Σ.Επ. σημειώνει:
«Άμεσα τα αποτελέσματα από την επίσκεψη του Ολλανδού δημοσιογράφου, blogger και ταξιδιωτικού συντάκτη Bas Wanrooij στην Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας στη Λέσβο…!!!
Το Οινοποιείο της Κοιν.Σ.Επ. σε πρόσφατη ανάρτηση προβάλλεται πλέον μέσα σε έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς ιστότοπους https://griekenland.net/, ως ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός στο Βόρειο Αιγαίο.
Η προβολή της Λέσβου και ως οινοτουριστικός προορισμός, σίγουρα εναρμονίζεται πλήρως με τα ιστορικά δεδομένα του Νησιού μας, που το φέρουν γνωστό από την αρχαιότητα για τα μοναδικά του κρασιά, όπως το επιβεβαίωναν με τις αναφορές τους ο μεγάλος Έλληνας Φιλόσοφος Αριστοτέλης, ο πατέρας της αρχαίας ελληνικής γαστρονομίας Αρχέστρατος και άλλοι..!!
Στην ανάρτηση του ιστότοπου τονίζεται η υψηλή ποιότητα των Ηφαιστειακών Κρασιών από τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου Καλλονιάτικο, Μαύρο Μοσχάτο και Κουντούρα, που παράγει και διαθέτει η Κοιν.Σ.Επ.
Ιδιαίτερη έμφαση από τον δημοσιογράφο δίνεται στον «νέο δρόμο» που ακολουθείτε από το Ηφαίστειο Ανεμώτιας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, για την προστασία των τοπικών ποικιλιών αμπέλου και του φυσικού περιβάλλοντος και τη βιολογική ανάκαμψη της αμπελουργίας στη Λέσβο.
Η διασύνδεση της παραγωγής του Λεσβιακού Κρασιού με τον οινοτουρισμό είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για την προβολή του προϊόντος, έτσι ώστε το κοινό να μπορέσει να το γνωρίσει πραγματικά, να ενημερωθεί για τις ξεχωριστές ποικιλίες σταφυλιών του Νησιού μας και να το τοποθετήσει στη θέση που του αρμόζει.
Ευχαριστούμε τον Ολλανδό δημοσιογράφο Bas Wanrooij για την ανάρτηση, το Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Aphrodite Vati Mariola για την πρωτοβουλία τουριστικής προώθησης και προβολής του Νησιού μας».