Εγκαινιάστηκε η περιφερειακή οδός Θάνους στη Λήμνο
Παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και της πρώην Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/6/2024

Η οδική παράκαμψη του χωριού Θάνος της Λήμνου είναι γεγονός και εγκαινιάστηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου, από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκε η πρώην Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρού και ο πρώην έπαρχος Λήμνου Βαγγέλης Γιαρμαδούρος.
Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και την περίοδο 2016 – 2018 χρηματοδοτήθηκε η οριστική μελέτη του.
Η παράκαμψη του χωριού Θάνος επιτρέπει σε όσους κινούνται προς τις παραλίες του Θάνους και του Εβγάτη να μην διέρχονται από το κέντρο του χωριού. Ο νέος δρόμος μειώνει το χρόνο μετακίνησης και αυξάνει την οδική ασφάλεια στην περιοχή.
Στις δηλώσεις που έκανε στην τελετή των εγκαινίων ο Περιφέρειαρχης Κώστας Μουτζούρης τόνισε πως το έργο αυτό θα ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή και σημείωσε πως σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του δρόμου Ατσικής – Δάφνης. Από την πλευρά της η πρώην Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου συνεχάρη όσους συνέδραμαν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και πρόσθεσε «είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο τόσο για την νότια Λήμνο όσο και για την ευρύτερη περιοχή». Ακόμη ευχήθηκε να συνεχιστεί η αναπτυξιακή προσπάθεια ώστε η Λήμνος να γίνει ένα από τα πρωτοπόρα νησιά της χώρας.
με πληροφορίες από το Ράδιο Λήμνος