× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φωτιά στην Υδρα: Δεν υπήρξε πάρτι αλλά «dinner», στο κατάστρωμα της θαλαμηγούς

Σημειώνεται ότι το σκάφος των διακοπών τους κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ την εβδομάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/6/2024

Φωτιά στην Υδρα: Δεν υπήρξε πάρτι αλλά «dinner», στο κατάστρωμα της θαλαμηγούς
' χρόνος ανάγνωσης

Στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε πάρτι αλλά «dinner», στο επάνω κατάστρωμα της θαλαμηγούς «Περσεφόνη», τείνουν να καταλήξουν πηγές με γνώση της υπόθεσης που σχετίζεται με τη φωτιά στην Ύδρα.

Πηγές του ieidiseis σημειώνουν ότι από την έρευνα προκύπτει ως πιθανότερο σενάριο να μην έλαβε χώρα πάρτι αλλά δείπνο με συμμετέχοντες τους 10 υπηκόους από το Καζακστάν που είχαν νοικιάσει το σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, παρ' ότι στην αρχή δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το σκάφος ναυλώθηκε από νεαρά άτομα, η πραγματικότητα είναι ότι από τους 10 υπηκόους Καζακστάν οι πέντε είναι ηλικίας άνω των 70 ετών, ενώ μεταξύ των υπόλοιπων πέντε είναι ένας 21χρονος, ένας 39χρονος και ένας 45χρονος.

Πρόκειται για υπηκόους Καζακστάν με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι βάσει του προγράμματός τους θα έφταναν με τη θαλαμηγό στην Αττική το Σάββατο και λίγες ώρες αργότερα θα έφυγαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προγραμματισμένη πτήση για την πατρίδα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν περιλαμβάνονται μεταξύ των συλληφθέντων, ούτε είναι κατηγορούμενοι, ενώ ταξίδεψαν κανονικά για το Καζακστάν. Σημειώνεται ότι η θαλαμηγός που νοίκιασαν για τις διακοπές τους κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ την εβδομάδα.

Από την Πυροσβεστική συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος. Πηγές με γνώση της υπόθεσης σημειώνουν στο ieidiseis ότι ανάμεσά τους είναι 5 αξιωματικοί (ο καπετάνιος και τέσσερις αξιωματικοί υφιστάμενοί του).


Μεταξύ των συλληφθέντων ωστόσο είναι ένας μάγειρας και καμαριέρες, με αποτέλεσμα να τίθενται ερωτήματα για την εμπλοκή τους στη χρήση των πυροτεχνημάτων. Εκτιμάται πάντως ότι η χρήση της φωτοβολίδας έγινε κατά τη διάρκεια του δείπνου και όχι κατά τη διάρκεια κάποιου πάρτι. Η εικόνα της «Περσεφόνης» όταν κατέπλευσε στην Αττική δεν ήταν εικόνα σκάφους στο οποίο έγινε πάρτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το στοιχείο που «δείχνει» πιθανή εμπλοκή των επιβαινόντων στη θαλαμηγό με τη φωτιά που κατέκαψε ανεκτίμητης οικολογικής αξίας δάσος στην Ύδρα αφορά στο στίγμα του σκάφους, που δείχνει ότι ήταν το μόνο που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο την επίμαχη ώρα.

Επίσης, υπάρχει μία κατάθεση καπετάνιου παραπλέοντος σκάφους που αναφέρει ότι άκουσε θόρυβο που παραπέμπει σε χρήση πυροτεχνήματος ή φωτοβολίδας (εντούτοις σημειώνεται ότι δεν είδε παρά μόνο άκουσε). Παράλληλα, υπάρχει μία αναφορά ότι εθεάθησαν άτομα με τέντερ (βοηθητικό φουσκωτό, μέρος θαλαμηγού) να έχουν βγει στη στεριά και να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

Ο καπετάνιος της «Περσεφόνης» αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες και σύμφωνα με δικαστικές πηγές υποστηρίζει ότι αυτός ενημέρωσε τις Αρχές για την εκδήλωση της φωτιάς και παρέμεινε στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας της Πυροσβεστικής πάνω στη θαλαμηγό οι φωτοβολίδες που υπήρχαν στο σκάφος για χρήση έκτακτης ανάγκης ήταν άθικτες.

Παράλληλα, φαίνεται ότι δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο, αν και όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές «εάν πράγματι οι επιβαίνοντες έκαψαν το δάσος, είχαν πολύ χρόνο για να εξαφανίσουν κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο πετώντας το στη θάλασσα».

Οι 13 Έλληνες συλληφθέντες, ο καπετάνιος, οι υπόλοιποι τέσσερις αξιωματικοί και τα οχτώ μέλη του πληρώματος, θα απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στον Ανακριτή Πειραιά.

Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό δασικής έκτασης με ενδεχόμενο δόλο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι στον Αη Γιάννη Κάσπακα

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για διαχρονική αδιαφορία και έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις στον παραλιακό δρόμο
Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι στον Αη Γιάννη Κάσπακα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση εργασίας Μουτζούρη με Γεώργα

Στο επίκεντρο τα λιμενικά έργα και η χρηματοδότηση κρίσιμων παρεμβάσεων
Συνάντηση εργασίας Μουτζούρη με Γεώργα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη δίνη του νοτιά το λιμάνι του Μούδρου

Η ένταση των ανέμων έφθανε τα 10 μποφόρ το απόγευμα της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου
Στη δίνη του νοτιά το λιμάνι του Μούδρου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχώρησε το οδόστρωμα στον Αγιο Ιωάννη Κάσπακα

Διακόπηκε η κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου
Υποχώρησε το οδόστρωμα στον Αγιο Ιωάννη Κάσπακα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφικά ντοκουμέντα για την εκτέλεση της 1 Μαΐου 1944

Σπάνιες φωτογραφίες από τη ναζιστική εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στο σκοπευτήριο της Καισαριανής εμφανίστηκαν σε διαδικτυακή δημοπρασία
Φωτογραφικά ντοκουμέντα για την εκτέλεση της 1 Μαΐου 1944
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η αναχώρηση του Super Star από Καβάλα

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο οδήγησαν σε αλλαγή την ώρα αναχώρησης του πλοίου
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η αναχώρηση του Super Star από Καβάλα
ΚΟΣΜΟΣ

Συνέχεια αγροτικών κινητοποιήσεων σε Ισπανία και Ελλάδα

8.000 διαδηλωτές στην Μαδρίτη αρκετές χιλιάδες στην Αθήνα ενάντια στην περικοπές των αγροτικών επιδοτήσεων και της συμφωνίας Ε.Ε. - Mercosur
Συνέχεια αγροτικών κινητοποιήσεων σε Ισπανία και Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Παραγραφή εισφορών τι κερδίζουν και τι χάνουν οι ασφαλισμένοι

Από 10ετία σε 5ετία τι αλλάζει στον χρόνο παραγραφής των ασφαλιστικών χρεών
Παραγραφή εισφορών τι κερδίζουν και τι χάνουν οι ασφαλισμένοι
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΑΔΕ ανοίγει τα βιβλία των crypto με θεσμικό κενό στη φορολογία

Αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών και αυστηρή δέουσα επιμέλεια, αλλά ασαφές αν τα κέρδη θεωρούνται κεφαλαιουχικά ή εισόδημα.
Η ΑΑΔΕ ανοίγει τα βιβλία των crypto με θεσμικό κενό στη φορολογία
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 20 Φεβρουαρίου

Θα καταβληθούν 81,3 εκατομμύρια ευρώ σε 98.522 δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 20 Φεβρουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον ιδιοκτήτη της Βιολάντα

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων αναβάθμισε το κατηγορητήριο μετά τα στοιχεία της ΔΑΕΕ ενώ την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν τεχνικός ασφαλείας και υπεύθυνος βάρδιας
Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον ιδιοκτήτη της Βιολάντα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απαγόρευση απόπλου μετά την προσάραξη ιστιοφόρου στη Λήμνο

Το Λιμεναρχείο Μύρινας διενεργεί προανάκριση και ζητά βεβαιωτικό αξιοπλοΐας πριν επιτραπεί νέος απόπλους
Απαγόρευση απόπλου μετά την προσάραξη ιστιοφόρου στη Λήμνο