× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πολλές γνωστές κουβέντες για το νόμιμο...

Ο δικηγόρος του ΝΟΜ Νίκος Χωριατέλλης έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης, χωρίς ερώτηση καμίας παράταξης, το θέμα της μίσθωσης μετά από διαγωνισμό τμήματος της πλαζ για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2024

Πολλές γνωστές κουβέντες για το νόμιμο...

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, την Παρασκευή το απόγευμα, εμφανίσθηκε ο νομικός σύμβουλος του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, Νίκος Χωριατέλλης, ο οποίος εκ μέρους του ναυταθλητικού συλλόγου, έθεσε σειρά ερωτημάτων σχετικά με  τον διαγωνισμό που έκανε η ΑΔΕΛ σε σχέση με τη διαχείριση των τριών τμημάτων της πλαζ Τσαμάκια για την δημιουργική απασχόληση παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πάντως ότι ο κ. Χωριατέλλης, πήρε ουσιαστικά το λόγο ως εκπρόσωπος του ΝΟΜ, χωρίς όμως κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης να θέσει ευθέως θέμα που να αφορά το διαγωνισμό της ΑΔΕΛ.

Αφού διαδικαστικά λύθηκε το ζήτημα και οι δημοτικοί σύμβουλοι δέχθηκαν να ακούσουν τον κ. Χωριατέλλη τέθηκαν από την πλευρά του ερωτήματα σε σχέση με τον διαγωνισμό που σχετίζονταν με τα δικαιολογητικά στα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν ποτέ οι σύλλογοι αλλά και σε σχέση με την αποτύπωση των τμημάτων της πλαζ από μηχανικό.

Όπως σημείωσε ανατέθηκε σε μηχανικό έναντι του ποσού των 200 ευρώ να κάνει αποτύπωση των τριών τμημάτων, όμως το περίεργο όπως ισχυρίσθηκε ο κ. Χωριατέλλης, είναι το γεγονός ότι η ανάθεση έγινε αρκετές μέρες αφού είχε βγει ο διαγωνισμός στον αέρα, και δύο – τρεις μέρες πριν καταθέσουν φάκελο με κλειστές προσφορές  οι ενδιαφερόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκ μέρους της ΑΔΕΛ ανέλαβε να απαντήσει ο Διεθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παντελέων Βερρής, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης σημειώνοντας ότι όλα έγιναν απολύτως νόμιμα.

Όπως σημείωσε ο κ. Βερρής το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό βλέποντας πως οι τρεις ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει αιτήσεις δηλαδή η εταιρεία ΚΛΕΟΣ ΕΠΕ, ο Σύλλογος ΠΑΣ και η εταιρεία Oxygen Academy, δεν μπορούσαν να βρουν λύση μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει ποιο τμήμα της πλαζ. Βέβαια όπως επισήμανε ο κ. Βερρής, ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης, κατέθεσε αίτημα για να πάρει τμήμα της πλαζ στις 28 Μαΐου και αφού ο διαγωνισμός ήταν ήδη στον αέρα.

Αναφορικά με το θέμα των δικαιολογητικών ο κ. Βερρής προσπέρασε το ερώτημα του δικηγόρου του ΝΟΜ λέγοντας ότι θα μπορούσε να καταθέσει αίτηση και ότι δεν υπήρχε κανένα σημείο στο κείμενο του διαγωνισμού, ανεξαρτήτως που δεν αναφερόταν τα δικαιολογητικά, το οποίο να τους εμποδίζει να συμμετέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά την κατόπιν εορτής αποτύπωση ο κ Βερρής σημείωσε ότι αυτή έγινε επειδή σε διαγωνισμό είχαν βγει τρία  διαφορετικά τεμάχια έπρεπε να υπάρχει σαφής οριοθέτησή τους.

Αναφορικά με το αίτημα του ΝΟΜ ο κ. Βερρής σημείωσε ότι θα εξετασθεί η πιθανότητα παραχώρησης χώρου εντός της πλαζ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Κάρφωσε ωστόσο τον πρόεδρο του ομίλου Τάσο Μπαλή, λέγοντας ότι στην εταιρεία ΚΛΕΟΣ ΕΠΕ έχει το 40% ο πρόεδρος του ΝΟΜ, «οπότε είπε χαρακτηριστικά, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα».

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, σημείωσε ότι είδε και ο ίδιος τα δημοσιεύματα, ωστόσο όταν εξέτασε την υπόθεση διαπίστωσε πως όλα έγιναν νόμιμα και ότι ο διαγωνισμός δημοσιεύτηκε σε δύο εφημερίδες όπως ορίζει ο νόμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, δεν γίναμε πιο σοφοί. Όλα όσα ειπώθηκαν και ακούστηκαν είχαν γραφτεί λεπτομερώς στα δύο ρεπορτάζ του «Ν» τόσο για τους τρεις διεκδικητές, όσο και για το αίτημα του ΝΟΜ αλλά και το γεγονός ότι ο διαγωνισμός δεν ανέφερε πουθενά τα δικαιολογητικά για τους συλλόγους. Επίσης αναφέρθηκε σαφώς ότι ο διαγωνισμός έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, δημοσιεύσεις αναρτήσεις κ.λπ., ωστόσο προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι προσήλθε μόνο ένας ενδιαφερόμενος τη στιγμή που αρχικά στο στίβο της διεκδίκησης ήταν τρεις. Μάλιστα ακόμη πιο μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατέθεσε τρεις διαφορετικές αιτήσεις με προσφορά ίση με το ποσό εκκίνησης, όντας πολύ σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κανένας αντίπαλος.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπαίνουμε στη διαδικασία των επιχειρηματικών ανταγωνισμών που πιθανόν να υπάρχουν, δεν είναι δουλειά μας  άλλωστε. Αν όλοι θεωρούν ότι έγιναν τα πάντα σωστά και νόμιμα δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Δεν μπορεί ωστόσο να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός  ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δημοτικό χώρο, μια πλαζ, στην οποία το αποτέλεσμα του νομιμότατου διαγωνισμού δημιουργεί μια παγιωμένη κατάσταση με ένα μοναδικό επιχειρηματικό σχήμα που ουσιαστικά δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιλογής στους γονείς που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους σε έναν ασφαλή χώρο για να μάθουν κολύμβηση και να απασχοληθούν για το καλοκαίρι.

Ίσως αυτά κάποιοι, τα θεωρούν ψιλά γράμματα. Σίγουρα όμως όχι  οι γονείς, που θα κληθούν να πληρώσουν από 35 έως 50 ευρώ πιο ακριβά τα δίδακτρα το μήνα  για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα έχουμε κολυμβητήριο σε τρία χρόνια;

Εγκρίθηκε εκ νέου η χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας, έδωσε το πράσινο φως η Δημοτική Επιτροπή Μυτιλήνης, μένει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και η… δημοπράτηση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ξεκινούν οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Πλωμάρι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Πώς να ξοδέψετε δημόσιο χρήμα άσκοπα

Η ξεχασμένη λιμνοδεξαμενή του Βαφειού και ακριβή μεταφορά νερού στο Μόλυβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσικό φεστιβάλ, Λεσβιακό Καλοκαίρι και επισκευή των πολιτιστικών κέντρων

Ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους του πολιτισμού στη Λέσβο, αλλά και γεμάτη νιώθει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μυτιλήνης Eριφύλη Χιωτέλλη που έκανε στο «Ν» έναν απολογισμό των 6,5 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ολυμπιονίκης Πολύμερος μιλά για τη Μηλένα Κοντού που πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εν όψει της Ολυμπιάδας στη Γαλλία, όπου βρίσκεται η Μηλένα, μιλήσαμε με τον Εφορο Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας και τον πρόεδρο του ΝΟΜ, Τάσο Μπαλή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΓΕΥΣΗ

Γοργόνα: Η Ταβέρνα που συνδυάζει παράδοση και γεύση στη Σκάλα Ερεσού

Ιδανική επιλογή για την καλοκαιρινή έξοδο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ακατάλυτοι οι δεσμοί της Σερβικής πόλης Μπρόντ με τη Μυτιλήνη

Το χορευτικό του Δήμου Μπρόντ που συμμετείχε στην έναρξη των εκδηλώσεων της 4ης έκθεσης βιβλίου έφερε στη μνήμη τις ιστορίες φιλοξενίας των παιδιών του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας στη Μυτιλήνη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή επιδοτήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν 28 βουλευτές του κόμματος μεταξύ αυτών και ο Παναγιώτης Παρασκευαϊδης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στις ώρα 11 π.μ. στη θέση Μπαλή Αλώνια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα ζητά το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

«Δεν χαρίζουμε την υγεία και τη ζωή μας»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή τραχανά στην πλατεία της Ανεμώτιας

Γλέντι με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς Λεσβιακούς σκοπούς
ΧΩΡΙΑ

553.050 ευρώ για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας

Υπεγράφη η σύμβαση για Μόρια, Αφάλωνα και Παναγιούδα