× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πολλές γνωστές κουβέντες για το νόμιμο...

Ο δικηγόρος του ΝΟΜ Νίκος Χωριατέλλης έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης, χωρίς ερώτηση καμίας παράταξης, το θέμα της μίσθωσης μετά από διαγωνισμό τμήματος της πλαζ για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2024

Πολλές γνωστές κουβέντες για το νόμιμο...
' χρόνος ανάγνωσης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, την Παρασκευή το απόγευμα, εμφανίσθηκε ο νομικός σύμβουλος του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, Νίκος Χωριατέλλης, ο οποίος εκ μέρους του ναυταθλητικού συλλόγου, έθεσε σειρά ερωτημάτων σχετικά με  τον διαγωνισμό που έκανε η ΑΔΕΛ σε σχέση με τη διαχείριση των τριών τμημάτων της πλαζ Τσαμάκια για την δημιουργική απασχόληση παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πάντως ότι ο κ. Χωριατέλλης, πήρε ουσιαστικά το λόγο ως εκπρόσωπος του ΝΟΜ, χωρίς όμως κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης να θέσει ευθέως θέμα που να αφορά το διαγωνισμό της ΑΔΕΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού διαδικαστικά λύθηκε το ζήτημα και οι δημοτικοί σύμβουλοι δέχθηκαν να ακούσουν τον κ. Χωριατέλλη τέθηκαν από την πλευρά του ερωτήματα σε σχέση με τον διαγωνισμό που σχετίζονταν με τα δικαιολογητικά στα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν ποτέ οι σύλλογοι αλλά και σε σχέση με την αποτύπωση των τμημάτων της πλαζ από μηχανικό.

Όπως σημείωσε ανατέθηκε σε μηχανικό έναντι του ποσού των 200 ευρώ να κάνει αποτύπωση των τριών τμημάτων, όμως το περίεργο όπως ισχυρίσθηκε ο κ. Χωριατέλλης, είναι το γεγονός ότι η ανάθεση έγινε αρκετές μέρες αφού είχε βγει ο διαγωνισμός στον αέρα, και δύο – τρεις μέρες πριν καταθέσουν φάκελο με κλειστές προσφορές  οι ενδιαφερόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκ μέρους της ΑΔΕΛ ανέλαβε να απαντήσει ο Διεθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παντελέων Βερρής, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης σημειώνοντας ότι όλα έγιναν απολύτως νόμιμα.

Όπως σημείωσε ο κ. Βερρής το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό βλέποντας πως οι τρεις ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει αιτήσεις δηλαδή η εταιρεία ΚΛΕΟΣ ΕΠΕ, ο Σύλλογος ΠΑΣ και η εταιρεία Oxygen Academy, δεν μπορούσαν να βρουν λύση μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει ποιο τμήμα της πλαζ. Βέβαια όπως επισήμανε ο κ. Βερρής, ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης, κατέθεσε αίτημα για να πάρει τμήμα της πλαζ στις 28 Μαΐου και αφού ο διαγωνισμός ήταν ήδη στον αέρα.

Αναφορικά με το θέμα των δικαιολογητικών ο κ. Βερρής προσπέρασε το ερώτημα του δικηγόρου του ΝΟΜ λέγοντας ότι θα μπορούσε να καταθέσει αίτηση και ότι δεν υπήρχε κανένα σημείο στο κείμενο του διαγωνισμού, ανεξαρτήτως που δεν αναφερόταν τα δικαιολογητικά, το οποίο να τους εμποδίζει να συμμετέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά την κατόπιν εορτής αποτύπωση ο κ Βερρής σημείωσε ότι αυτή έγινε επειδή σε διαγωνισμό είχαν βγει τρία  διαφορετικά τεμάχια έπρεπε να υπάρχει σαφής οριοθέτησή τους.

Αναφορικά με το αίτημα του ΝΟΜ ο κ. Βερρής σημείωσε ότι θα εξετασθεί η πιθανότητα παραχώρησης χώρου εντός της πλαζ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Κάρφωσε ωστόσο τον πρόεδρο του ομίλου Τάσο Μπαλή, λέγοντας ότι στην εταιρεία ΚΛΕΟΣ ΕΠΕ έχει το 40% ο πρόεδρος του ΝΟΜ, «οπότε είπε χαρακτηριστικά, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα».

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, σημείωσε ότι είδε και ο ίδιος τα δημοσιεύματα, ωστόσο όταν εξέτασε την υπόθεση διαπίστωσε πως όλα έγιναν νόμιμα και ότι ο διαγωνισμός δημοσιεύτηκε σε δύο εφημερίδες όπως ορίζει ο νόμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, δεν γίναμε πιο σοφοί. Όλα όσα ειπώθηκαν και ακούστηκαν είχαν γραφτεί λεπτομερώς στα δύο ρεπορτάζ του «Ν» τόσο για τους τρεις διεκδικητές, όσο και για το αίτημα του ΝΟΜ αλλά και το γεγονός ότι ο διαγωνισμός δεν ανέφερε πουθενά τα δικαιολογητικά για τους συλλόγους. Επίσης αναφέρθηκε σαφώς ότι ο διαγωνισμός έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, δημοσιεύσεις αναρτήσεις κ.λπ., ωστόσο προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι προσήλθε μόνο ένας ενδιαφερόμενος τη στιγμή που αρχικά στο στίβο της διεκδίκησης ήταν τρεις. Μάλιστα ακόμη πιο μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατέθεσε τρεις διαφορετικές αιτήσεις με προσφορά ίση με το ποσό εκκίνησης, όντας πολύ σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κανένας αντίπαλος.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπαίνουμε στη διαδικασία των επιχειρηματικών ανταγωνισμών που πιθανόν να υπάρχουν, δεν είναι δουλειά μας  άλλωστε. Αν όλοι θεωρούν ότι έγιναν τα πάντα σωστά και νόμιμα δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Δεν μπορεί ωστόσο να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός  ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δημοτικό χώρο, μια πλαζ, στην οποία το αποτέλεσμα του νομιμότατου διαγωνισμού δημιουργεί μια παγιωμένη κατάσταση με ένα μοναδικό επιχειρηματικό σχήμα που ουσιαστικά δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιλογής στους γονείς που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους σε έναν ασφαλή χώρο για να μάθουν κολύμβηση και να απασχοληθούν για το καλοκαίρι.

Ίσως αυτά κάποιοι, τα θεωρούν ψιλά γράμματα. Σίγουρα όμως όχι  οι γονείς, που θα κληθούν να πληρώσουν από 35 έως 50 ευρώ πιο ακριβά τα δίδακτρα το μήνα  για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδικάστηκε η προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στο ορυχείο αντιμονίου στη Χίο

Σφοδρές αντιδράσεις και καταγγελίες για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που συνεπάγονται οι εξορύξεις έκανε η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης και Ενημέρωσης για το Αντιμόνιο
Εκδικάστηκε η προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στο ορυχείο αντιμονίου στη Χίο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε διεθνές έργο για τα υδάτινα οικοσυστήματα

Καινοτόμες λύσεις και νέα προγράμματα σπουδών για την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε Αίγυπτο και Νότια Αφρική
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε διεθνές έργο για τα υδάτινα οικοσυστήματα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το ευχαριστώ του Περιφερειάρχη

Ο Κώστας Μουτζούρης με ανακοίνωση του αναφέρεται στη συμβολή του Νίκου Σηφουνάκη και του Χαράλαμπου Αθανασίου για την υλοποίηση των μελετών και την ωρίμανση του έργου στο δρόμο Καλλονής - Πέτρας
Το ευχαριστώ του Περιφερειάρχη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καμία στήριξη στη Λέσβο εν μέσω αφθώδους διαπιστώνει ο Δουδωνής

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για μηδενικές αποζημιώσεις, μπλοκάρισμα προϊόντων και καθυστερημένα μέτρα
Καμία στήριξη στη Λέσβο εν μέσω αφθώδους διαπιστώνει ο Δουδωνής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τις παιδικές χαρές της Λ. Θερμής

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επσικέφθηκε την περιοχή μαζί με μηχανικούς και τους αρμόδιους αντιδημάρχους
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τις παιδικές χαρές της Λ. Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δράση αστροπαρατήρησης στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη

Το Σάββατο 25 Απριλίου στις 9 το βράδυ
Δράση αστροπαρατήρησης στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη
ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε νέα κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Οι μαζικές θανατώσεις περίπου 500.000 ζώων δεν έχουν καταφέρει να ανακόψουν την νόσο ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της.
Πέντε νέα κρούσματα ευλογιάς των προβάτων
ΜΟΥΣΙΚΗ

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης στους ήχους του όμποε

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης στους ήχους του όμποε
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά από 60 χρόνια προσμονής ξεκινά ο δρόμος Καλλονής Πέτρας

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και οι συνεργάτες του μιλούν για μεγάλη ημέρα για τη Λέσβο και δίνουν το σήμα για άμεση έναρξη εργασιών
Μετά από 60 χρόνια προσμονής ξεκινά ο δρόμος Καλλονής Πέτρας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ζερδελής πέρασε στην πράξη με μήνυση σε Δήμαρχο Μυτιλήνης και Μητροπολίτη

Ο γνωστός γιατρός καταγγέλει αδράνεια του Παναγιώτη Χριστόφα και ζητά την εφαρμογή της νομοθεσίας
Ο Ζερδελής πέρασε στην πράξη με μήνυση σε Δήμαρχο Μυτιλήνης και Μητροπολίτη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Παλλημνιακό Ταμείο

«Σε λειτουργική παράλυση λόγω έλλειψης διοίκησης»
Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Παλλημνιακό Ταμείο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από την κορυφή της Ελλάδας στον παγκόσμιο τελικό ο Γαβριήλ Μακρής

Στη Θεσσαλονίκη ο μαθητής του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης για την τελική φάση
Από την κορυφή της Ελλάδας στον παγκόσμιο τελικό ο Γαβριήλ Μακρής