× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Tα προβλήματα των δήμων στον Λιβάνιο

Συνάντηση της δημάρχου Λήμνου και μελων της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2024

Tα προβλήματα των δήμων στον Λιβάνιο
' χρόνος ανάγνωσης

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα μετείχε σε συνάντηση εργασίας του Προέδρου και των μελών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Β. Αιγαίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος, οι Δήμαρχοι Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής, Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, Ανατολικής Σάμου κ. Παρασκευάς Παπαγεωργίου και Ικαρίας κ. Φανούρης Καρούτσος.

Οι Δήμαρχοι έθεσαν από κοινού και μετ' επιτάσεως το ζήτημα της επιβάρυνσης των Δήμων με την υποχρέωση καταβολής του τέλους ταφής, καθώς και το πρόβλημα υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών. Τονίστηκε, επιπλέον, η ανάγκη στις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ να λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας, στη βάση της προστατευόμενης από το Ελληνικό Σύνταγμα έννοιας της νησιωτικότητας.

Εκφράστηκαν, επίσης, προβληματισμοί για το νέο καθεστώς εκμίσθωσης τμημάτων αιγιαλού από την Κτηματική Υπηρεσία, όταν παράλληλα οι Δήμοι εξακολουθούν να επωμίζονται τις δαπάνες για τον καθαρισμό των παραλιών, τις αμοιβές ναυαγοσωστών, τις γαλάζιες σημαίες κ.α., και μάλιστα με μειωμένους πόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητήθηκαν, μάλιστα, παράταση για την προσαρμογή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 99/2017 και χρηματοδότηση για την αδειοδότηση της λειτουργίας τους, σύμφωνα με την ισχύουσα κείμενη νομοθεσία.

Υπουργός και Δήμαρχοι ομονόησαν ότι το Βόρειο Αιγαίο χρήζει εφαρμογής πολιτικών που να διασφαλίζουν την παραμονή του πληθυσμού και προοπτικές ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με κύριο θέμα τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Κτηματολογίου και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας των Δήμων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για τις ιδιοκτησίες τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε όλη την Αμερική

Σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Το φασιστικό καθεστώς του Τραμπ πρέπει να φύγει τώρα!»
ΕΛΛΑΔΑ

Κροτίδες και βεγγαλικά τραυμάτισαν σοβαρά τέσσερις πολίτες

Ανάμεσά τους δύο ανήλικοι, ενώ δύο ενήλικες υπέστησαν ακρωτηριασμούς στα χέρια τους
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνίδες κατέκτησαν την κορυφή του Πόλο!

Η Ελλάδα είναι η νέα κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη γυναικεία υδατοσφαίριση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Δένδιας επισκέφθηκε στρατιωτικό φυλάκιο στην Παναγία Οινουσσών

Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που κάνουν Ανάσταση με το όπλο στο χέρι
ΚΟΣΜΟΣ

Η σοκολάτα του Ντουμπάι έφερε παγκόσμια έλλειψη σε φιστίκια

Εκτινάχθηκε η τιμή του δημοφιλούς ξηρού καρπού στα 10,3 δολάρια η λίβρα
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αύξηση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα του Βορείου Αιγαίου

Οριακή άνοδος στο τριτογενή και μεγάλη πτώση στο δευτερογενή τομέα της οικονομίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η άμεση απόδοση του ΦΠΑ την ώρα της συναλλαγής

Προς κατάργηση οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ ανά μήνα ή ανά τρίμηνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

55χρονη εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε πηγάδι

Τραγωδία στη Λήμνο
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μαύρο σύννεφο πλανάται πάνω από την ερευνητική δημοσιογραφία

Πρόκειται για τα (νομικά) «χαστούκια» που δίνουν οι ισχυροί σε όσους τους εκθέτουν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μαργαρίτες πίστης στον Επιτάφιο της Ίμβρου

Με λευκές μαργαρίτες και καρδιές γεμάτες πίστη, οι χριστιανοί κάτοικοι στόλισαν τον Επιτάφιο στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μια προσευχή χρόνων βρίσκει απάντηση στην Τένεδο

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναστήλωσης στον Ιερό Ναό της Παναγίας – Τα θυρανοίξια θα τελέσει τον Ιούλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 25 Απριλίου

Την Λαμπροτρίτη ξεκινά η καταβολή των συντάξεων