× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απειθαρχία – ρήξη – αποδέσμευση από την Ε.Ε.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – Ανατρεπτική Συνεργασία

Δημοσίευση 3/6/2024

Απειθαρχία – ρήξη – αποδέσμευση από την Ε.Ε.

Ψήφο στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – Ανατρεπτική Συνεργασία η οποία θα δώσει τη μάχη για κοινό μέτωπο της εργαζόμενης πλειοψηφίας των ανέργων και της νεολαίας με τους μικρούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ευρωεκλογές πραγματοποιούνται στον απόηχο των μεγάλων φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων σε μια περίοδο όπου η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών – μελών αναπροσαρμόζουν και προωθούν, στο πρόγραμμα της 7ετίας 2021 – 27, τις δικές τους στρατηγικές απαντήσεις..
Συνοπτικά οι άξονες που θα στηρίξουν και έχουν συμφωνήσει το επόμενο διάστημα είναι:
1. Το «Πράσινο Συμβόλαιο» της ΕΕ (Green Deal). Πρόκειται για τις λεγόμενες «πράσινες επενδύσεις» οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ και θα πραγματοποιηθούν από τους υπαίτιους για την περιβαλλοντική καταστροφή…
2. Το «Ταμείο Ανάκαμψης» το οποίο πλασάρεται υποτίθεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού για την Ελλάδα, στην ουσία πρόκειται για αναδιανομή πλούτου υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών χωρών και περιοχών της ΕΕ
3. Η νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ η οποία περιλαμβάνει:. Την περικοπή των επιδοτήσεων της ΚΑΠ και ταυτόχρονα τον αναπροσανατολισμό τους σε όφελος αποκλειστικά του αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου και των μεγαλοαγροτών. Η νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ θα συνοδευτεί από μεγαλύτερες δόσεις «πράσινης» δημαγωγίας και υποκρισίας, τη στιγμή που ΕΕ και κυβερνήσεις επιτρέπουν να κυκλοφορούν τα μεταλλαγμένα προϊόντα και τα νοθευμένα τρόφιμα.
Το κόστος παραγωγής των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων έχει αυξηθεί υπερβολικά τα τελευταία χρόνια ενώ οι συνεχιζόμενες προβλέψεις για αύξηση του κόστους παραγωγής δεν παίρνουν υπόψη τους, τους καύσωνες , τη ξηρασία, τις πυρκαγιές, τους παγετούς και τις καταστροφικές πλημμύρες. Η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των πάντων, η πλήρη υποταγή στην αύξηση της κερδοφορίας των εταιρειών και η συγκέντρωση της παραγωγής και του πλούτου σε λίγα χέρια, φτιάχνουν ένα εκρηκτικό μείγμα.
Καλούμε σε υπερψήφιση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – Ανατρεπτική Συνεργασία η οποία θα δώσει τη μάχη για κοινό μέτωπο της εργαζόμενης πλειοψηφίας των ανέργων και της νεολαίας με τους μικρούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους για την έξοδο από την Ε.Ε με πρόγραμμα πάλης που να περιλαμβάνει:
1) τη δημιουργία μεγάλων περιφερειακών δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών χωρίς τους μεγαλοαγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις.
2) τη διαγραφή του χρέους, το πέρασμα στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και όλων των αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
3) τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων, ερευνητικών κέντρων, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και τα δημόσια πανεπιστήμια, που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.
Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – Ανατρεπτική Συνεργασία προβάλλουμε ως άμεσο πρόγραμμα πάλης:
Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα.
Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα και νερό (όπως στους βιομήχανους). Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Βασικά έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση.
Kαθολική αποζημίωση και χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όσους έχουν πληγεί από πλημμύρες και πυρκαγιές. Αποκατάσταση όλων των καταστροφών. Άμεσα αντιπλημμυρικός σχεδιασμός. Να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Διαφάνεια στις αποζημιώσεις και όχι στην εξυπηρέτηση των ημετέρων.
Κατάργηση του «Μητρώου αγροτικών εκμεταλλεύσεων».
Ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της ΕΕ.
Αφορολόγητο και ακατάσχετο αγροτικό εισόδημα 15.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100 % των ζημιών.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου του αρδευτικού νερού μέσω ΣΔΙΤ
Ανθρώπινες συντάξεις, στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες.
Πλήρη ισοτιμία δικαιωμάτων στους εργάτες γης, μόνιμους και εποχιακούς. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

* Παναγιώτης Κάτσαρης Γεωπόνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – Ανατρεπτική Συνεργασία, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας από τα πλοία

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλαδικές εξετάσεις και τα χάλια μας τα μαύρα

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας, ταξίαρχος ε.α.
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τιμές και ατιμίες...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απόψεις για τη λειτουργία του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός, πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010).
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Νέα πνοή στην Ίμβρο δίνει η επαναλειτουργία των σχολείων

Νέα ζευγάρια αποφασίζουν να επιστρέψουν στο νησί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το μυστικό!

Γράφει ο ΠANAΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ναμίμπια: Το Μαργαριτάρι της Αφρικανικής Ηπείρου

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μνήμη Γιάννη Καρανικόλα

Γράφει ο Δημήτρης Πατίλας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Η ισχύς εν τη ενώσει»

Γράφει ο γιατρός και πρώην Νομάρχης Σάμου ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τι γίνεται;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, Οικονομολόγος