× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την υποστελέχωση της Αστυνομίας στη Λέσβο

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2024

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την υποστελέχωση της Αστυνομίας στη Λέσβο

Νέα παρέμβαση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ,  Παναγιώτη Παρασκευαϊδη με ερώτηση του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για θέματα αστυνομικών υπαλλήλων και της υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρει: 

«Με την υπ’ αριθμ. 165/18/24-4-2024 τροπολογία που καταθέσατε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης» και η οποία ψηφίστηκε (Άρθρο 74, Ν. 5108 ΦΕΚ Α’ 65/16-5-2024), μειώνονται υπέρογκα και οριζόντια οι δαπάνες μετακίνησης και διανυκτέρευσης του αστυνομικού προσωπικού, που αποσπάται ή μετακινείται προσωρινά, στις Διευθύνσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσ/κης και Μεταγωγών Δικαστηρίων.

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, αιφνιδίως, άμεσα και βίαια θα έλεγα, με εντολή σας, διακόψατε όλες τις επί σειρά ετών ανανεούμενες συνεχώς Αποσπάσεις αστυνομικών υπαλλήλων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, στην οποία υπηρετούσαν, χωρίς έξοδα της Υπηρεσίας για την ενίσχυσή της λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτέλεσμα να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις, άρον άρον στην Αττική , σαν να υφίσταται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού έγγαμοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν συζύγους και παιδιά, μεσούσης της σχολικής περιόδου και να υποστούν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση 2ης στέγης, στην Αττική, προσπερνώντας αβίαστα και χωρίς κοινωνική ευαισθησία, τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, της αιφνίδιας διαταγής σας.

Εκκωφεύσατε και στην έκκληση του υποφαινόμενου, στη σχετική Ερώτησή μου υπ’ αριθμ.  2786/24-1-2024 για την Αποδυνάμωση της Α. Δ. Λέσβου, με την συγκεκριμένη διαταγή καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης της με μεταθέσεις και αποσπάσεις στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας της Αστυνομίας αλλά και της επανασύνδεσης των έγγαμων με τις οικογένειές τους, που διαμένουν στην Λέσβο και την Λήμνο.

Τον Απρίλιο του 2024, με σχετική Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ενισχύεται με Αποσπάσεις, με έξοδα της Υπηρεσίας, 36 αστυνομικών υπαλλήλων για την θερινή περίοδο, για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος “ταχείας έκδοσης βίζα” στα τελωνεία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κόστος αυτών των Αποσπάσεων, ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ, σε σχέση με αυτούς που μετακινήσατε, με την διακοπή των αποσπάσεων!

Τώρα ψηφίζετε αιφνιδιαστικά πάλι την μείωση του κόστους διανυκτερεύσεων στο εξευτελιστικό ποσό των 30 ευρώ ημερησίως το οποίο δεν καλύπτει ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης εκτός έδρας των Αστυνομικών υπαλλήλων, για λόγους που δεν είναι κατανοητοί.

Ανακύπτουν συνεπώς, τεράστια ερωτηματικά, σχετικά με την σκοπιμότητα αυτής της μείωσης των δαπανών διανυκτέρευσης, μόνο για μια κατηγορία αποσπασμένων υπαλλήλων, για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών καθώς δημιουργείτε άδικη και άνιση μεταχείριση μεταξύ των αποσπασμένων αστυνομικών υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια κατηγορία έχει υψηλή αποζημίωση για να κάνει οικογενειακές θερινές διακοπές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η άλλη κατηγορία αστυνομικών υπαλλήλων να διαβιεί στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, αφού είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν δυο οικογενειακές στέγες και δαπάνες διατροφής σε οικονομικές συνθήκες τεράστιας ακρίβειας τροφίμων και ενοικίων…

Αντί για εξορθολογισμό δαπανών και διαδικασιών μετακινήσεων προσωπικού, με στόχο πάντα την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Αστυνομίας, προς όφελος των πολιτών, βλέπουμε δυστυχώς αντιφατικές ενέργειες που κινούν υποψίες, μικροπολιτικής και μικροκομματικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κινούνται μακράν των διακηρύξεων σας για αξιοκρατία και δίκαιη αντιμετώπιση όλου του προσωπικού σας.

Έτσι δεν θα πατάξετε την εγκληματικότητας, την μικροεγκληματικότητα, την προστασία της ζωής και την περιουσία των πολιτών, ούτε θα εμπεδώσετε αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που έφθασε δυστυχώς να είναι ζητούμενο ακόμη και στις Περιφέρειες της χώρας….

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Υπουργός

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

  1. Ποια η σκοπιμότητα της δραστικής μείωσης των εξόδων διανυκτέρευσης των αποσπασμένων και μετακινούμενων αστυνομικών στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο ευτελές ποσό των 30 ευρώ ημερησίως, που ούτε σε κακόφημα ξενοδοχεία τους εξασφαλίζει διανυκτέρευση;
  2. Τα στελέχη του Υπουργείου σας θεωρείτε ότι θα κάλυπταν αξιοπρεπώς την εκτός έδρας διαβίωση τους, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών, με το ευτελές ποσό των 30 ευρώ /ημέρα;
  3. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η διάκριση δαπανών διανυκτέρευσης, μεταξύ αυτών στις Α. Δ. Αττικής και Θεσ/κης και Υπηρεσιών Μεταγωγών Δικαστηρίων και των υπολοίπων αποσπασμένων αστυνομικών στις Α.Δ., των νησιών του Αιγαίου;
  4. Ποιο το ύψος των δαπανών μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού για κάλυψη εκτάκτων δαπανών του έτους 2023 και ποιο το ύψος των αντίστοιχων δαπανών που προβλέφθηκε για το έτος 2024;
  5. Προτίθεσθε, επιτέλους, να ενισχύσετε την Α.Δ. Λέσβου με μεταθέσεις και αποσπάσεις πέραν αυτών της θερινής περιόδου, καθότι υπολείπεται των οργανικών της θέσεων, κατά 165 άνδρες (121+44 αποσπασμένοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου);
  6. Προτίθεσθε, επιτέλους, στις προσεχείς μεταθέσεις ή αποσπάσεις να δώσετε την δυνατότητα με σχετική μοριοδότηση στους έγγαμους, που μετακινήσατε αιφνιδίως και απρογραμμάτιστα, με την διακοπή των αποσπάσεων τους, ώστε να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους, που διαβιούν στην Λέσβο και την Λήμνο, δίνοντας τέλος στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που περιήλθαν, με την απόφασή σας;». 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση Ζωγραφικής της Καίτης Μεσσηνέζη στη Μυτιλήνη

Από 29 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου στη ΦΕΜ, στο Κάτω Κάστρο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζει μέσα κι έξω ο παιδικός σταθμός Παμφίλων

Υπεγράφη η σύμβαση του Δήμου Μυτιλήνης με την εταιρεία «Τέχνημα Αιγαίου Α.Ε»
ΒΙΒΛΙΟ

Δανειστική βιβλιοθήκη στο Παλαιοχώρι Λέσβου

Για μικρούς και μεγάλους
ΜΟΥΣΙΚΗ

H Πέννυ Μπαλτατζή στο Κάστρο Μυτιλήνης

Φέρνει το «σπάνιο και εξωτικό χαρμάνι» της στο Λεσβιακό Καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

12 «χρυσές» ακτές στο Δήμο Μυτιλήνης

Δείτε σε ποιές παραλίες κυματίζουν οι «Γαλάζιες Σημαίες»
ΤΑΞΙΔΙΑ

Βόλτα στη Φίλια και μπάνιο στην Τσιχράντα και το Καλό Λιμάνι

Με αφορμή την παράσταση «Δεν πληρώνω», γνωρίσαμε καλύτερα τις ομορφιές του οικισμού
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γάμος Αυστραλών στη Μυτιλήνη, την «αυθεντική» Ελλάδα

Η τελετή έγινε στο Αρχοντικό Τσακίρη στον Μακρύ Γιαλό και η δεξίωση στο ξενοδοχείο «Λώριετ»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στις κορυφαίες σκακιστικές ομάδες η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος»

Δυναμική παρουσία στους αγώνες του 51ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α Εθνικής Κατηγορίας
ΥΓΕΙΑ

Αμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αντισσας ζητά η ΟΕΝΓΕ

Κρύβεται η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των ιατρών του ΕΣΥ
ΚΟΣΜΟΣ

Καπνός και οσμή καμένου ξύλου στη Λέσβο

Αιτία τα πολλά μέτωπα φωτιάς στα Τουρκικά παράλια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενημερωτικές συναντήσεις για το πρόγραμμα Αλιείας

Θα πραγματοποιηθούν στην Λήμνο στις 23 Ιουλίου και στην Λέσβο στις 24 και 25 Ιουλίου 2024
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με Θεοδωρικάκο και Λιβάνιο σε σύσκεψη ο Μουτζούρης

Μετά την Αθήνα επίσκεψη εργασίας στη Σάμο θα πραγματοποιήσει ο περιφερειάρχης