Γιορτάζεται η αδελφοποίηση της Μυτιλήνης με το Πόρτλαντ των ΗΠΑ
Στη Μυτιλήνη θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία από την πόλη του Πόρτλαντ και του Ελληνικού Συλλόγου της Πολιτείας του Μέιν
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/5/2024

Την Τετάρτη 29 Μαίου θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη αντιπροσωπεία από την πόλη του Πόρτλαντ των ΗΠΑ και του Ελληνικού Συλλόγου της Πολιτείας του Μέιν με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνια από την αδελφοποίηση του Δήμου του Πορτλαντ και του Δήμου της Μυτιλήνης.
Αντίστοιχη εκδήλωση έγινε στις 21 Σεπτέμβριου του 2023 στον Δήμο του Πόρτλαντ με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη του Ελληνικού Συλλόγου του Μέιν. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιούπολη του Πόρτλαντ όπου παρευρέθησαν εξέχοντα μέλη του εκεί Ελληνικού Συλλόγου και εκπρόσωποι του Δήμου του Πόρτλαντ, ενώ αναγνώσθηκε και επιστολή που έστειλε τότε Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.
Να σημειωθεί ότι η αδελφοποίηση των δύο πόλεων έγινε τον Οκτώβριο του 2003, όταν αντιπροσωπεία από την πόλη της Μυτιλήνης επισκέφθηκε το Πόρτλαντ.Σκοπός της αδελφοποίησης ήταν και είναι να προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη, τη διεθνή συνεργασία και τη διπλωματία των πολιτών, με τη δημιουργία στενών και συνεχών δεσμών μεταξύ δύο παγκόσμιων κοινοτήτων, που έχουν ήδη αρκετές ισχυρές συνδέσεις και πολλά κοινά.
Και οι δύο πόλεις βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά των χωρών τους, διαθέτουν λιμάνια και χαρακτηρίζονται από το πλούσιο πράσινο των περιοχών τους. Παράλληλα, αποτελούν τα πολιτιστικά, ιατρικά και νομικά κέντρα της περιοχής τους, έχουν σημαντικά πανεπιστήμια, ενώ και οι δύο έχουν σημαντική θέση στην ιστορία των χωρών τους και συνδέονται με ιστορικό και σύγχρονο καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό ταλέντο.