× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έφτασαν και… οι Γερμανοί νεοΝαζί

Αναστάτωση στο κέντρο της πόλης, άνοιξαν το κεφάλι του ενός!

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/3/2020

Έφτασαν και… οι Γερμανοί νεοΝαζί
' χρόνος ανάγνωσης

Το παρών στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης δίνουν από το πρωί της Παρασκευής τουλάχιστον πέντε (νέο)Ναζί από τη Γερμανία και το κόμμα «Κίνημα Ταυτότητας».

Μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα». Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο «Ν» αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα» φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία επιχειρηματίας στην αγορά της Ερμού που ξέρει γερμανικά τους μίλησε και της είπαν ότι είναι Γερμανοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ. «Εγώ δεν θέλω να είναι έτσι το νησί μου, έχουν καταστρέψει όλοι το νησί μου. Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να λέω τη γνώμη μου» δήλωσε στο «Ν» σοκαρισμένη.

Ας σημειωθεί ότι μέσα στους «επισκέπτες» είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της "Kontrakultur Halle", μιας περιφερειακής ομάδας του "Identitarian Movement Germany". ΟΠριν από τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD "Young National Democrats". 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 To ρεπορτάζ του ΑΠΕ

Δυο Γερμανοί και δυο Αυστριακοί πολίτες προσήλθαν σήμερα στην Αστυνομία δηλώνοντας ότι στις 11.30 το μεσημέρι, στην οδό Ερμού στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης δέχθηκαν επίθεση από ομάδα επτά «κουκουλοφόρων» οι οποίοι και τους χτύπησαν. Ένας δε από αυτούς προσήλθε και στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με ελαφρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι τέσσερις δήλωσαν «δημοσιογράφοι πατριωτικού περιοδικού» χωρίς όμως να μπορούν να αποδείξουν την επαγγελματική ιδιότητα τους. Όπως έγινε γνωστό ήρθαν στη Λέσβο τις τελευταίες μέρες και σχετίζονται με την οργάνωση GENERATION IDENTITAIRE («Γενιά της ταυτότητας») με μέλη σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία και Σερβία και σκοπό «να ενώσει την Ευρώπη κατά της λαθρομετανάστευσης». Από την Αστυνομία διερευνάται ποιοι είναι οι δράστες της σε βα΄ρος τους επίθεσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτος ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο Παρασκευαΐδης;

Αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια αντί διαγραφής φαίνεται ότι αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης για τον βουλευτή Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Δίκτυο ύδρευσης από το 1960 αλλάζει σελίδα στο Αμπελικό

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων παίρνει σάρκα και οστά με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο κινηματογραφικός φακός στο Παλαιοχώρι

Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο ανέδειξε τη μνήμη, τις αφηγήσεις και τη δυναμική ενός χωριού που αντιστέκεται στην ερήμωση
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αγιάσο

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου από την Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτινή κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης

Ανοιχτά τα καταστήματα με αυξημένη προσέλευση και εορταστικές δράσεις στο κέντρο της πόλης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κατεδάφιση ερειπωμένου σπιτιού στην οδό Στρατηγού Δαγκλή

Πιθανές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και περιορισμοί πρόσβασης τις ημέρες των εργασιών σε Κουλμπάρα και Βερναρδάκη
ΒΙΒΛΙΟ

Χριστουγεννιάτικη παρουσίαση βιβλίου στους Μυστεγνιώτες

Παιδιά και γονείς γνώρισαν το νέο βιβλίο της Νάσιας Δαφιώτη σε μια ζεστή εκδήλωση γεμάτη φαντασία και αγάπη για την ανάγνωση
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διασώθηκε αιωνόβιο πεύκο στη Μυτιλήνη

Εξειδικευμένα συνεργεία αραίωσαν την κόμη του χθες Σαββάτο 20 Δεκεμβρίου. Δικαιωμένος νοιώθει από την εξέλιξη αυτή ο Σύλλογος «το κιρκινέτσι»
ΧΩΡΙΑ

Αφιερωμένο στις γειτονιές της παλιάς Φίλιας το ημερολόγιο 2026

Σεργιάνι στο χωριό μέσα από το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιανών Αθήνας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η θέση της Κίνησης για Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο για τη διασύνδεση των νησιών

Επισημάνσεις και επιφυλάξεις μετά την θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Ακράσι

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου αναβιώνουν το πατροπαράδοτο έθιμο την παραμονή των Χριστουγέννων
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

StiLiana: Το αρχοντικό της Μυτιλήνης που φυλάσσει τον χρόνο

Ένα ζωντανό μνημείο της αστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και της δύναμης μιας οικογενειακής παράδοσης που διαρκεί πέντε γενιές