× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα τάγματα εφόδου

Αναβιώνουν με τρομακτικούς ρυθμούς οι παλιές ομάδες εθνοφυλάκων (ΜΑΥ, ΤΕΑ) που οι παλιότεροι θυμόμαστε με φρίκη

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 6/3/2020

Τα τάγματα εφόδου

Από τον άγνωστό μου Κώστα Αλβανόπουλο, κάτοικο Μυτιλήνης, έλαβα και εξακολουθώ να λαμβάνω μέσω  FB, ένα βιντεάκι, που δείχνει έναν μελαμψό νέο, πιθανόν έφηβο, να καίει εικόνες της Παναγίας, από αυτές τις φτηνές στάμπες, ουρλιάζοντας από χαρά και μη κάνοντας καμιά προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αφού δείχνει να γνωρίζει τι ακριβώς διαπράττει.  Μια αήθη, αν όχι παράνομη ενέργεια, προσβάλλοντας την θρησκευτική πίστη συνανθρώπων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν χρειάζεται να ζοριστεί κανείς για να καταλάβει τον σκοπό του αποστολέα αυτού του βίντεο, προς εμένα και φαντάζομαι πολλούς άλλους αποδέκτες. Να μας ενημερώσει για τις «εγκληματικές» προθέσεις αυτού του νεαρού και των ομοίων του και να μας πείσει να καταταγούμε κι εμείς στις δυνάμεις εκείνες που θα εναντιωθούν στο κακό, την καταστροφή και την απώλεια που επιφυλάσσουν σ’ εμάς, αυτοί οι τρισκατάρατοι ξένοι, που ήρθαν να διαταράξουν την ήρεμη, φιλήσυχη και ενάρετη, κυρίως, ζωή μας. Να μας εντάξουν στους υπερασπιστές της πατρίδας και της θρησκείας μας, της μόνης αληθινής και σωτήριας εξ  άλλου, καθιστώντας μας απηνείς διώκτες των άριστα  εκπαιδευμένων και καθοδηγούμενων  εισβολέων, που ήρθαν να ανατρέψουν τα πάντα στη ζωή μας.

Αλλά αφού ο κύριος Αλβανόπουλος,  κατέχει τέτοιο «αδιάσειστο» στοιχείο, σε βάρος ενός εχθρού της πίστης μας της αγίας αλλά και της πατρίδας,  γιατί δεν το παραδίδει στις αρμόδιες αρχές, να καταδιώξουν και να συλλάβουν τον ανόσιο δράστη και τους συνενόχους του; Τον οποίο προφανώς  γνωρίζει, αλλιώς δεν ήταν δυνατόν να κατέχει τέτοιο συγκλονιστικό στοιχείο, χωρίς να έχει ταυτοποιήσει την προέλευσή του.

Δεν το κατευθύνει στις αρχές ο κύριος Αλβανόπουλος, γιατί απλώς θέλει να κυκλοφορεί αυτό και να διαχέεται η φήμη ότι κινδυνεύουμε απ’ αυτούς τους «εισβολείς». Βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον ιερέα του Μανταμάδου  Ευστράτιο Δήσσο, που πριν από μέρες έγραφε ότι οι «απόγονοι των Αγαρηνών, βεβηλώνουν τις εκκλησίες μας, μολύνουν τα εικονοστάσια και τα εξωκκλήσια μας», ή και με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που δήλωσε σήμερα, αφού συσκέφθηκε και συμπροσευχήθηκε  με τους μητροπολίτες της περιοχής του Έβρου, ότι εκεί είδε «μια Ελλάδα, για την οποία πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι». Έψαλε μάλιστα μαζί τους το « Υπερμάχω» για να αισθανθεί  « για μια ακόμη φορά την δύναμη της ελληνικής ψυχής».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τέτοιες διαρροές και επίσημες δηλώσεις, ο εκφασισμός προχωρεί και κατακτά καρδιές και ψυχές. Τα γυναικόπαιδα, που δυστυχώς είδαμε στο Λιμανάκι της Θερμής, να απαγορεύουν βίαια, στους απροστάτευτους  επιβάτες ενός φουσκωτού να αποβιβαστούν. Και μια ευτραφή κυρία να πρωταγωνιστεί  προτρέποντας τους ομοϊδεάτες της να σπρώξουν το φουσκωτό με τους επιβάτες του στην ανοικτή θάλασσα ουρλιάζοντας «δικά τους είναι τα μωρά, όχι δικά μας».

Αναβιώνουν με τρομακτικούς ρυθμούς οι παλιές ομάδες εθνοφυλάκων  (ΜΑΥ, ΤΕΑ) που οι παλιότεροι θυμόμαστε με φρίκη, ενισχύονται και χειροκροτούνται  τα νέα μπλοκ των εθνοσωτήρων, η αστυνομία και το λιμενικό προσποιούνται ότι δεν βλέπουν την βαρβαρότητα, οι πολεμοχαρείς ιαχές πυκνώνουν , οι έντρομοι υπερασπιστές της ανθρωπιάς διατυπώνουν ψιθυριστά την άλλη άποψη, φαινόμενα που ανάγκασαν τον πρώην νομάρχη και βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ. Παύλο Βογιατζή να ζητήσει από την κυβέρνηση να μαζέψει τα «τάγματα εφόδου».

Μια έκκληση που φανερώνει τον ασταμάτητο κατήφορο, που έχουν πάρει οι ανθρωπιστικές αξίες στο νησί, που στο μυαλό όλων των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι άνθρωποι, ως η πατρίδα της ευαισθησίας, της ποίησης, του λόγου και της συνεννόησης.

Κι αυτά συμβαίνουν τις μέρες που τα βράδια των Παρασκευών οι ορθόδοξοι  χριστιανοί, δοξολογούν την Παναγία λέγοντας «Χαίρε τύρανον απάνθρωπον εκβαλούσα της αρχής».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας