× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/5/2024

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες
' χρόνος ανάγνωσης

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες διοργανώνει το Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα με την μαία Εριφύλη Κώστογλου - Ανεξάρτητη Μαία, MSc, PhDc το Σάββατο 25 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Το κόστος ανέρχεται στα 15 ευρώ και είναι περιορισμένος ο αριθμός συμμετοχών. Για κρατήσεις θέσεων στείλτε email στο hello@lefkoharti.gr ή inbox στο messenger με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα δοθούν δωράκια σε όλες τις συμμετέχουσες

«Στο σεμινάριο αυτό θα συζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους είναι καλό μία γυναίκα να θηλάσει και τα οφέλη που έχει το μωράκι, αλλά και η ίδια η μητέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα συζητήσουμε τις συστάσεις που υπάρχουν σχετικά με τη διάρκεια του θηλασμού, τη φυσιολογία της γαλακτοπαραγωγής,το πρώτο γεύμα, τη συχνότητα και διάρκεια των γευμάτων και θα εκπαιδευτούμε στις σωστές  θέσεις – στάσεις θηλασμού.

Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια πείνας, αλλά και το ότι το μωράκι μας χόρτασε και να αξιολογούμε τη σίτιση. Θα συζητήσουμε για τη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας και το τι πρέπει να προσέχει» λένε οι διοργανωτές.

Η Εριφύλη Κώστογλου είναι μαία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή της στο Γενικό Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, φοίτησε στο Τμήμα Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2014 με βαθμό πτυχίου «Άριστα».  Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο «Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στην Παθολογία της εγκυμοσύνης στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκινώντας την επαγγελματική της πορεία εργάστηκε στο Χειρουργείο και τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μαιευτηρίου «Λητώ» στην Αθήνα και έπειτα συνεργάστηκε με ιδιώτες γιατρούς.  Παράλληλα συνεργάστηκε με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ ως εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Βοηθών Νοσηλευτικής – Μαιευτικής.  Το 2019 επέστρεψε στη Μυτιλήνη και εργάστηκε στο νοσοκομείο της πόλης για περίπου δύο χρόνια. Πλέον εργάζεται ως Ανεξάρτητη μαία στη Μυτιλήνη.Από το 2017 ασχολείται με την προετοιμασία ζευγαριών για τη γονεϊκότητα. Μέσα από τις προγεννητικές συναντήσεις τα ζευγάρια ενημερώνονται για τα θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τη γέννηση του παιδιού τους. Παράλληλα προετοιμάζονται για το νέο τους ρόλο και η μετάβαση στη γονεϊκότητα γίνεται πιο ομαλά.

Ενισχύοντας τη συνεχή της επιμόρφωση παρακολουθεί διαρκώς σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν τη Μαιευτική.  Έχει συμμετάσχει με ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις από τα φοιτητικά της ακόμη χρόνια σε αρκετά  συνέδρια. Επιπλέον έχουν δημοσιευτεί άρθρα της σε Διεθνή Επιστημονικά περιοδικά.

Είχε την τιμή να παρευρεθεί ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο 10ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού του Συλλόγου Μαιών Αθήνας τον Ιανουάριο του 2017 και το Φεβρουάριο του 2019 στο 4ο Συμπόσιο Αντιπαραθέσεων στη Μαιευτική και Γυναικολογία της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής.

Είναι πιστοποιημένη ανανήπτρια νεογνών και ενηλίκων και από το 2018 εκπαιδεύει επαγγελματίες υγείας στο σεμινάριο για την Υποστήριξη της Ζωής του Νεογνού (NLS) της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Επιπλέον έχω εκπαιδευτεί στη διαχείριση του Μαιευτικού επείγοντος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ Θυελλώδης κατάθεση της Πόπης Σεμερτζίδου

Το στέλεχος του αγροτικού τομέα της Ν.Δ. παραδέχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει κερδίσει λαχείο ή λαχεία
ΧΩΡΙΑ

Το 2026 η άρση επικινδυνότητας στη Βρίσα

Δέσμευση του Ταξιάρχη Βέρρου ότι τους επόμενους μήνες θα δρομολογηθούν οι κατεδαφίσεις και η διαδικασία της άρσης από τις δύο υπηρεσίες πολιτικής πρστασίας
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Τι λέει ο Ταξιάρχης Βέρρος για το ενδεχόμενο διάσπασης των Δήμων της Λέσβου

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην πρώτη διάσπαση το 2019, εξηγεί για ποιο λόγο μια νέα διάσπαση είναι πολύ δύσκολη
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Οι εξηγήσεις Βέρρου για το αντιπλημμυρικό με καρφιά για την Περιφέρεια

Συνέντευξη τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης έδωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και οι συναρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Περιέγραψαν το χρονικό της πλημμύρας και τις εξελίξεις με τη μελέτη του αντιπλημμυρικού
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σειρήνες της Πυροσβεστικής στη Μυτιλήνη

Ειδοποιήθηκαν για καπνό σε πολυκατοικία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τρία σχολεία της Λέσβου σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Σε Άγρα, Πέτρα και Μήθυμνα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Δήμος Μυτιλήνης θωρακίζεται για τα έντονα φαινόμενα

Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία, Αστυνομία και εθελοντές παρουσίασαν τα σχέδιά τους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμία γυναίκα μόνη – Η έμφυλη βία είναι πολιτικό ζήτημα»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Λέσβου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έκτακτη προειδοποίηση για την κακοκαιρία Adel στο Βόρειο Αιγαίο

Νεότερη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Νεαρό όρνιο εξαντλημένο εντόπισαν οι πρόσκοποι του Μολύβου!

Επιχείρηση διάσωσης με τη συνεργασία φορέων και εθελοντών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δωρεάν πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία στη Μυτιλήνη

Κλινική εξέταση, ενημέρωση γονέων και συνεδρίες στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς νερό την Πέμπτη στη Μυτιλήνη

Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΛ λόγω έργων