× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σαρωτικοί έλεγχοι της Εφορίας σε τουριστικούς προορισμούς όλης της χώρας

Οι τρεις άξονες των ελέγχων της ΑΑΔΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2024

Σαρωτικοί έλεγχοι της Εφορίας σε τουριστικούς προορισμούς όλης της χώρας
' χρόνος ανάγνωσης

Σε τρεις άξονες θα κινηθούν οι θερινοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ που θα καλύψουν, εκτός από τις τουριστικές περιοχές και τα θέρετρα, το σύνολο της επικράτειας.Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, θα ενισχυθεί σημαντικά το περσινό μοντέλο ελέγχων, το οποίο κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο.


Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρητικότητα: Αυτό σημαίνει full έλεγχοι σε μια πόλη ή περιοχή από ελεγκτές άλλων πόλεων ή περιοχών. Για παράδειγμα, ελεγκτές από τις Σέρρες θα μεταβούν στην Κρήτη, όπου θα είναι άγνωστοι.

Κυκλικότητα: Ήτοι, στους ελέγχους συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ως εξής: Αρχικά, τις επιχειρήσεις π.χ. της Σαντορίνης θα «επισκεφθούν» ελεγκτές από το νησί. Δεν απαιτείται κατ' ανάγκη να βρουν παραβατικότητα, αλλά αρκεί και η καταγραφή της συμπεριφοράς. «Οι ντόπιοι θα ηρεμήσουν έτσι, θεωρώντας ότι οι έλεγχοι τελείωσαν», αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στέλεχος της ΑΑΔΕ που έχει μετάσχει σε παρόμοιους ελέγχους. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο νησί ελεγκτές από άλλη περιοχή της χώρας. Και στο τέλος, αναλαμβάνουν ρόλο οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ). Σε αυτούς θα δοθούν τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις και οι έλεγχοι πλέον θα είναι στοχευμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MyData: Εδώ θα υπάρξει συνεχής σύγκριση της φετινής με την περσινή συναλλακτική δραστηριότητα και τα στοιχεία που θα προκύπτουν θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες για ανάλογους στοχευμένους ελέγχους. Παράλληλα, ο αλγόριθμος θα «σαρώνει» τα πάντα σχετικά με την περιουσία του ελεγχόμενου, όπως καταθέσεις, ακίνητα, κ.λπ.

«Βεβαίως θα υπάρξουν προληπτικοί έλεγχοι στους δρόμους των πόλεων, στα νησιά και αλλού, αλλά το MyData θα "βλέπει" όλη την Ελλάδα», τονίζουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, για το σύνολο του τρέχοντος έτους επιδιώκεται η είσπραξη εσόδων 65,01 δισ. ευρώ.


Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, εκτός όλων των άλλων, θα πραγματοποιηθούν 10.000 έλεγχοι με αξιοποίηση στοιχείων διασταυρώσεων και αποκλίσεων (POS, MyData), 2.555 στοχευμένοι έλεγχοι, 6.345 στοχευμένοι προτεραιοποιημένοι έλεγχοι, 3.000 έλεγχοι κατόπιν πληροφοριακών δελτίων και πληροφοριακών εκθέσεων την ΥΕΔΔΕ, 1.600 έκτακτοι και διασταυρωτικοί έλεγχοι, τουλάχιστον 42.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι πρόληψης από τις ΔΟΥ, τα ΕΛΚΕ και την ΥΕΔΔΕ, σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές, ή κλάδους επιτηδευματιών, ή σε στοχευμένους ΑΦΜ επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών, και σε τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν αυξημένους κινδύνους φοροδιαφυγής και απάτης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υπεγράφη στο Πλωμάρι η διακήρυξη των τριών Περιφερειών

Μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη της νησιωτικότητας ως πλεονεκτήματος και κεντρικού άξονα πολιτικής
ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματοδοτήσεις για αφαλάτωση και δύο γεωτρήσεις στον Δήμο Λήμνου

Ενέκρινε στις 10 Ιουλίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Κικίλιας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Τα τελευταία 50 χρόνια η νησιωτική Ελλάδα δεν εκτιμήθηκε όσο πρέπει»

Η νησιωτική συμμαχία των τριών περιφερειών της χώρας θα αλλάξει τα δεδομένα σημειώνει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτα δρομολόγια και νέες δεσμεύσεις για τη σύνδεση Λέσβου – Βόρειας Ελλάδας

Όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας – Νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα για την παρακολούθηση της κατάστασης
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος φόρος στη τιμή της βενζίνης

Χαράτσι 0,10 ευρώ θα επιβληθεί από το 2026
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύσκεψη Μουτζούρη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας για τα Ro‑Ro

Συμμετείχαν φορείς του Υπουργείου, καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών και επιχειρήσεων της Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Συστάσεις… για την ακρίβεια στα καύσιμα

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εισηγείται τη δημιουργία ενός ενιαίου, επικαιροποιημένου και ανεξάρτητου μητρώου αποθηκευτικών χώρων καυσίμων.
ΕΛΛΑΔΑ

Πήραν φωτιά οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Αύξηση 23% σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου σημείωσαν αύξηση 4,4%.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Περιφέρεια σε τροχιά υλοποίησης μεγάλων έργων υποδομής

Μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα στην πράξη – Προχωρούν τα έργα Αγία Παρασκευή - Πέτρα, Σταυρός - Αμπελικό και Εφταλούς - Σκάλα Σκαμιάς
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με διακρίσεις επέστρεψαν οι Shootfighters από το Aegean Boxing Cup

Δυναμική παρουσία της λεσβιακής ομάδας στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Καταπέλτης Κομισιόν για κράτος δικαίου στην Ελλάδα

«Ασυλία» για παρακολουθήσεις, διαφθορά, αμφίβολης ποιότητας η Δικαιοσύνη