× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/4/2024

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Αμαλία», ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία, την πολιτική πρόταση του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου. Τον κ. Κόκκαλη πλαισίωσαν εκπρόσωποι του κόμματος «Πράσινοι-Οικολογία» και του«Βολτ Ελλάδας» που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ, καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ο Πέτρος Κόκκαλης συνόψισε το μήνυμα του ΚΟΣΜΟΥ ενόψει των ευρωεκλογών: «Το μήνυμα του Κόσμου, του κόμματός μας, για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές είναι πολύ απλό και συνάμα μεστό: Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για το κλίμα. Ψηφίζουμε για τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό. Ψηφίζουμε για τον ΚΟΣΜΟ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τοποθέτηση του ο κ.  Κόκκαλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί έναν ενδεχόμενο κίνδυνο για το μέλλον, αλλά μια άμεση απειλή για το παρόν. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και απειλεί την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό, τη ζωή στον πλανήτη έτσι όπως την έχουμε γνωρίσει. Η κλιματική κρίση δεν είναι ένα πρόβλημα ανάμεσα στα άλλα. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ η ανθρωπότητα».

Τόνισε επίσης ότι «η Εθνική Πράσινη Συμφωνία αποτελεί ένα συνολικό  μεταρρυθμιστικό σχέδιο  για να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, να ενισχυθεί η ανάπτυξη με δίκαιη κατανομή των κερδών της, να χτιστεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και να γίνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι η ρηξικέλευθη και ταυτόχρονα ρεαλιστική δέσμη συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτεί η συγκυρία. Είναι ο τρόπος να γίνουμε Δανία του νότου και όχι Αίγυπτος του βορρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πέτρος Κόκκαλης άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση αποτελεί έναν όλο και πιο προβληματικό συνδυασμό πολύ χαμηλής διοικητικής επάρκειας και ιδιαίτερα ενισχυμένης καθεστωτικής λογικής. Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν σημαία το «μένουμε Ευρώπη» μάς φέρνουν αντιμέτωπους με την Ευρώπη, ακολουθώντας τα χνάρια του Όρμπαν της Ουγγαρίας».

Αλλά τα βέλη του στράφηκαν εναντίον και των άλλων κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης που «δεν συντονίζονται με τις επιταγές των καιρών, υποτιμούν τη σημασία της επεξεργασίας σοβαρών προγραμματικών προτάσεων, θέτουν σε δεύτερη μοίρα την αντιμετώπιση τηςκλιματικής κρίσης». Κάνοντας σαφείς τις προθέσεις για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης, ο κ. Κόκκαλης  τόνισε ότι μια ισχυρή παρουσία του ΚΟΣΜΟΥ στην Ευρωβουλή, «θα αποτελέσει τον καταλύτη για να την ανασυγκρότηση της προοδευτικής αντιπολίτευσης ούτως ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική κυβερνητική λύση που ζητούν οι πολίτες».

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου χαιρετισμό απηύθυνε η Βασιλική Γραμματικογιάννη, Συμπρόεδρος του κόμματος «Πράσινοι-Οικολογία» και Συνεπικεφαλής της καμπάνιας του ΚΟΣΜΟΥ, καθώς και ο Κωνσταντίνος Καλαφατάκης, Εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του «Βολτ Ελλάδας».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναβαθμίστηκε η αυλή του 8ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Η ανακαινισμένη αυλή του σχολείου παραδόθηκε στα παιδιά με νέο χλοοτάπητα, παιχνίδια και σύγχρονο εξοπλισμό, προσφέροντας έναν πιο ασφαλή και ευχάριστο χώρο για παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση
Αναβαθμίστηκε η αυλή του 8ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Ερωτήματα για τις νέες διαγραμμίσεις σε Ίππειος και Πηγαδάκια

Συμπολίτης μας ζητά διευκρινίσεις για τα κριτήρια που εφαρμόστηκαν στις πρόσφατες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, επισημαίνοντας διαφορετική αντιμετώπιση σε δύο διασταυρώσεις του οδικού δικτύου της Λέσβου
Ερωτήματα για τις νέες διαγραμμίσεις σε Ίππειος και Πηγαδάκια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Φαναράκι Λήμνου

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Φαναράκι Λήμνου
ΧΩΡΙΑ

Νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος οδηγεί στον Χρούσο

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ενισχύει τις μετακινήσεις
Νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος οδηγεί στον Χρούσο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι καθυστερήσεις του Κτηματολογίου που «παγώνουν» τις οικοδομικές άδειες

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης ζητά άμεσες λύσεις για την έκδοση πιστοποιητικών ιδιοκτησίας, κάνοντας λόγο για παράλυση της οικοδομικής δραστηριότητας στα νησιά
Στη Βουλή οι καθυστερήσεις του Κτηματολογίου που «παγώνουν» τις οικοδομικές άδειες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεώργα και Μουτζούρης στο ίδιο τραπέζι για τα μεγάλα έργα της Λήμνου

Στο επίκεντρο ο προσήνεμος μώλος της Μύρινας, η αναβάθμιση της Λεωφόρου Δημοκρατίας και η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστίας
Γεώργα και Μουτζούρης στο ίδιο τραπέζι για τα μεγάλα έργα της Λήμνου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Τροφή με Νόημα» στον Πολιχνίτο

Ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 13 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου με επίκεντρο την κομποστοποίηση και τη βιώσιμη διατροφή και ομιλητή τον Ιωάννη Δασκαλούδη
«Τροφή με Νόημα» στον Πολιχνίτο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα μόνιμη υπάλληλος ανέλαβε καθήκοντα στον Δήμο Μυτιλήνης

Συνεχίζεται η στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών μέσω της προκήρυξης 7Κ/2024 του ΑΣΕΠ, με 13 προσλήψεις μέχρι σήμερα
Νέα μόνιμη υπάλληλος ανέλαβε καθήκοντα στον Δήμο Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Μουτζούρης

Συναντήσεις για την Αυτοδιοίκηση, τα έργα υποδομής και την ενεργειακή μετάβαση
Στη Λήμνο ο Μουτζούρης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μεγαλοπρεπής υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων της Λέσβου

Στον ναό του Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης -Αναλυτικά το πρόγραμμα των λατρευτικών συνάξεων που θα κορυφωθούν το Σάββατο 13 Ιουνίου με την λιτανεία στην προκυμαία Μυτιλήνης
Μεγαλοπρεπής υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων της Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δουδωνής προτείνει συνταγματική θωράκιση των παραμεθόριων περιοχών

Παρέμβαση του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην αναθεώρηση του Συντάγματος για ειδική προστασία και δυνατότητα περιορισμών στις μεταβιβάσεις ακινήτων
Ο Δουδωνής προτείνει συνταγματική θωράκιση των παραμεθόριων περιοχών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διήμερη γιορτή μουσικής στο κέντρο της Μυτιλήνης

Φιλαρμονική, Ορχήστρα Νέων, χορωδίες και λυρικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους
Διήμερη γιορτή μουσικής στο κέντρο της Μυτιλήνης