× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Συναντήσεις και περιοδείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2024

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Περιοδείες σε χώρους εργασίας, κατάρτισης και σε χωριά πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη περιόδευσε στο δικαστήριο όπου πραγματοποίησε  συνάντηση με τους δικαστικούς υπαλλήλους, ενόψει της επερχόμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για το Νέο δικαστικό χάρτη, που προχωράει στην ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας με κατάργηση των Ειρηνοδικείων: «Οι δικαστικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο, όπως την έχουν ήδη εκφράσει και στην πρόσφατη γενική τους συνέλευση. Ταυτόχρονα εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που παραμένουν λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης, ιδιαίτερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, που  οδηγεί σε υπερεντατικές συνθήκες εργασίας τους υπαλλήλους και στην εξάντληση, κατάσταση που θα επιδεινωθεί περαιτέρω με τις νέες συγχωνεύσεις των δικαστηρίων».

Η βουλεύτρια εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στις προωθούμενες αλλαγές στο Δικαστικό Χάρτη, που αποτελεί ένα ακόμα αντιλαϊκό προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, με βάση τις κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τόνισε ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δικαστηρίων γίνονται  με κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων «και όχι βεβαίως την ευχερέστερη και λιγότερο δαπανηρή πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στη δικαιοσύνη. Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στη μετατροπή της δικαιοσύνης σε  παράγοντα προσέγγισης επενδύσεων, όπως διαφημίζει η κυβέρνηση, μια δικαιοσύνη πιο φιλική στα επιχειρηματικά συμφέροντα,  αλλά πιο εχθρική και απρόσιτη για τα λαϊκά στρώματα».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί σταθερά την πλήρη στελέχωση των δικαστηρίων, όπως και έχει στηρίξει όλα τα μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων, για τα οποία έχει καταθέσει και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους δικαστικούς υπαλλήλους να δυναμώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, αλλά και να αξιοποιήσουν την πείρα τους καταδικάζοντας και στις ευρωεκλογές τη λογική «κόστους-οφέλους» που βάζει στη ζυγαριά και δημιουργεί τιμοκατάλογο για όλες τις πτυχές της ζωής μας, δυναμώνοντας το ΚΚΕ που είναι η μόνη συνεπής δύναμη που αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια μέρα, επισκέφθηκαν την επαγγελματική σχολή μαθητείας της ΔΥΠΑ. Εκεί, μίλησαν με καθηγητές και σπουδαστές. Η κ. Κομνηνάκα τόνισε πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και στην παιδεία το γεγονός ότι «όλοι οι καθηγητές βρίσκονται σε μόνιμο καθεστώς ομηρίας, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, που «αναπληρώνουν τον εαυτό τους» τα τελευταία 20 χρόνια. Στην ίδια ανασφάλεια που βρίσκονται και οι σπουδαστές που πολλές φορές δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν και εγκαταλείπουν στα μισά την ειδικότητά τους, λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης πρακτικής». Ανέδειξε επίσης τη θέση του κόμματος πως η πρακτική των σπουδαστών θα πρέπει να γίνεται μέσα στη σχολή και να κατοχυρώνονται αξιοπρεπείς μισθοί και δικαιώματα και όχι να «διαφημίζονται» οι σπουδαστές με όρους σκλαβοπάζαρου, ως φτηνά εργατικά χέρια, όπως στην πρόσφατη φιέστα που διοργανώθηκε.

Στην Παναγιούδα και τα Πάμφιλα, περιόδευσαν σε εμπορικά καταστήματα και καφέ. Επισημάνθηκε η κρισιμότητα της μάχης των Ευρωεκλογών, που «πρέπει να αποτελέσει μια ηχηρή καταδίκη στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της χώρας στα διάφορα πολεμικά μέτωπα, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και τη συνενοχή των άλλων κομμάτων που στηρίζουν αυτές τις επικίνδυνες επιλογές. Τονίστηκε ότι το 90% των νομοθετημάτων που έρχονται στο ελληνικό κοινοβούλιο αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ, στις οποίες έχουν συμφωνήσει στην πλειοψηφία τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΛΛ. ΛΥΣΗ, όσο κι αν προσπαθούν μετά να διαφοροποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εργαζόμενοι, κάτοικοι και θαμώνες εξέφρασαν προβληματισμούς και αγανάκτηση για τη συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, για την ακρίβεια, για τις δυσκολίες που βιώνουν ως αγρότες, αλλά και ανησυχία για τους κινδύνους στους οποίους έχουν μπλέξει το λαό σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου. Η βουλευτής  ανέφερε πως πίσω από όλα αυτά τα εγκλήματα βρίσκεται η σφραγίδα της ΕΕ, την οποία προσπαθούν να ξεπλύνουν όλα τα άλλα κόμματα, αφού έχουν βάλει σ’ αυτά την υπογραφή τους. Ο αποπροσανατολισμός που επιχειρούν με τα διάφορα με όρους lifestyle ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, δεν μπορεί να κρύψει τη συναίνεσή τους σε όλα αυτά που μαυρίζουν τις ζωές μας, γι’ αυτό και μόνο η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει ελπιδοφόρο μήνυμα πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης, που αποτελεί και τη μόνη αντισυστημική ψήφο,  τη μόνη πραγματική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στη Βουλή, την Ευρωβουλή αλλά και στο δρόμο, εκεί που δίνονται οι καθοριστικές μάχες για τη ζωή που μας αξίζει».

Την Πέμπτη, η βουλευτής περιόδευσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης. Συζήτησε αρχικά με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Αιγαίου, Π. Κυπριωτέλλη, σχετικά με την προετοιμασία του σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας, σε επίπεδο πρόληψης, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, Ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, όπου για άλλη μια φορά τονίστηκε η ανάγκη για άμεση στελέχωση των υπηρεσιών προκειμένου να μην αναγκάζονται σε μόνιμες επιφυλακές, υπερεντατικές συνθήκες εργασίας και μεγάλη καταπόνηση, που θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους πυροσβέστες όσο και την αποτελεσματικότητα του σημαντικού τους έργου.

 Ακόμα αναφέρθηκαν στην παλαιότητα των οχημάτων αλλά και των ελλείψεων σε μέσα ατομικής προστασίας, όντας μάλιστα ένας κλάδος όπου ακόμα δεν έχει αναγνωρισθεί για όλους το επίδομα για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η βουλευτής αναφέρθηκε στην Ερώτηση που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, που παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση στη Βουλή για τα μέτρα πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, όπου μεταξύ άλλων ζητείται η κάλυψη των τεράστιων κενών στην Πυροσβεστική και στις Δασικές Υπηρεσίες, με μόνιμο προσωπικό και η μονιμοποίηση όλων των πενταετών, επταετών και εποχικών πυροσβεστών, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να είναι δυνατή η πλήρης επιχειρησιακή τους αξιοποίηση. 

Βεβαίως το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα για ένταξη των πυροσβεστών στα Βαρέα, Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα, όπως και τη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στο σημερινό κόστος ζωής, με πλήρη αποζημίωση υπερωριών, νυχτερινών, εξαιρέσιμων κλπ. Τέλος, αναφέρθηκε στην  έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, αλλά και την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει σαν κόστος την αντιπυρική προστασία ανθρώπων, περιουσιών και δασών, μια πολιτική που πρέπει να καταδικαστεί μαζικά και στις Ευρωεκλογές, ενισχύοντας το ΚΚΕ, το μόνο συνεπή αντίπαλο αυτών των πολιτικών.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Δεν πληρώνουν δεδουλευμένες εφημερίες στους νοσοκομειακούς γιατρούς του Αιγαίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λέσβου με ανακοίνωση του καταγγέλλει την κυβερνητική επιλογή τονίζοντας «υγειονομικοί των νοσοκομείων μας, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από την παρούσα κυβέρνηση, παρά μόνον ύβρεις, ειρωνείες και περικοπές των αμοιβών τους»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλη μια σύσκεψη για τα προβλήματα του κτηματολογίου στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί στο Επιμελητήριο Λέσβου, σύμφωνα ανακοίνωση του βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Προσλήψεις γεωτεχνικών για την δακοκτονία

17 τομεάρχες θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Λέσβου το 2024
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκίνηση για τα 20 χρόνια από την αδελφοποίηση Μυτιλήνης ‑ Πόρτλαντ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας μαζί με πρώην δημάρχους και αυτοδιοικητικούς της πόλης υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία του ελληνικού συλλόγου σε εκδήλωση στο Παλιό Δημαρχείο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγή κυκλοφορίας στον Συνοικισμό

Λόγω επισκευής βλάβης της ΔΕΥΑΛ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επιστολή ΤΕΕ για τα προβλήματα δόμησης στη Βαρειά Μυτιλήνης

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Τμήματος Β.Α. Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης ζητά Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος την επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει
ΓΕΥΣΗ

Roll Ice cream & more: Παγωτό μπροστά στα μάτια σας

Αυθεντικές γεύσεις, πρωτότυπες επιλογές και κλασικές γλυκές αποδράσεις στην Προκυμαία Μυτιλήνης
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε τηλεδιάσκεψη με την Marketing Greece ο Περιφερειάρχης

Στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού που έχουν δημιουργήσει στην Λέσβο και με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου δράσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγει την αυλαία του το Διεθνές Συνέδριο HydroΜediT 2024 στη Μυτιλήνη

Το Συνέδριο ξεκινά την Πέμπτη 30 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 2 Ιουνίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τελειώνουν οι διαγραμμίσεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα η ελεύθερη στάθμευση στο λιμάνι της πόλης. 102 δωρεάν θέσεις και 35 με ελεγχόμενη στάθμευση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Η καλοσύνη και το χαμόγελό του θα μας συντροφεύουν πάντα»

O Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λέσβου για το θάνατο του Ραφαήλ Μωραΐτη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων στη Λέσβο

Σύνοδος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την στρατηγική ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου