× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/4/2024

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Μέσα στο 2024 δεν έχει γίνει καμία πληρωμή στους σεισμόπληκτους της Βρίσας αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου ο  κάτοικος της Βρίσας και των Βατερών Μαργαρίτης Νικέλλης. Επί της ουσίας ζητά από τον βουλευτή να παρέμβει στον Πρωθυπουργό προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της σεισμόπληκτης Βρίσας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε βουλευτή,
ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί μας, θα επιθυμούσα να μας δημοσιοποιήσετε τις ενέργειές σας και τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την ανοικοδόμηση του χωριού Βρίσας, του ξεμπλοκαρίσματος των πληρωμών των σεισμοπαθών, καθώς και το αν ο κύριος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Βρίσα.

Σας παραθέτω τις δηλώσεις του από την τελευταία επίσκεψή του στο χωριό Βρίσα το 2017 όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Έχουν περάσει 7 χρόνια και φτάσαμε στο σημείο να μην έχει γίνει καμία πληρωμή μέσα στο 2024.

Κατά την επίσκεψή του στο χωριό Βρίσα, ο κ. Μητσοτάκης το 2017 έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκέπτομαι, σήμερα, τη Μυτιλήνη, το χωριό της Βρίσας, όπου, δυστυχώς, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω την τεράστια καταστροφή, την οποία έχει υποστεί αυτός ο πολύ όμορφος παραδοσιακός οικισμός. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, κατά την οποία πρώτα να καταγραφούν, με μεγάλη ταχύτητα, όλες οι ζημιές. Και, στη συνέχεια, η οργανωμένη Πολιτεία και η Περιφέρεια να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στους ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους. Να εκδοθούν τάχιστα οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, που θα καλύψουν οικονομικά όσους επλήγησαν. Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε να υπάρξει επιδότηση ενοικίου και οι άνθρωποι αυτοί να βρουν μια προσωρινή στέγη. Να υπάρξει απαλλαγή, για δύο χρόνια, από τις φορολογικές υποχρεώσεις, που αφορούν στον ΕΝΦΙΑ, για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και την περιουσία τους. Και, βέβαια, το πιο δύσκολο έργο: Να δρομολογηθεί σταδιακά - και αφού έχουν προχωρήσει όλες οι επιστημονικές μελέτες - η δύσκολη και επίπονη διαδικασία ανακατασκευής αυτού του πολύ όμορφου χωριού.

Υπάρχει, πάντα, ένα επικοινωνιακό κρεσέντο, μετά από μια τέτοια μεγάλη φυσική καταστροφή. Η συμβολή και αρωγή της Πολιτείας, όμως, δοκιμάζεται σε βάθος χρόνου. Και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθούμε τις διαδικασίες σε βάθος χρόνου. Να σιγουρευτούμε ότι το πολύ όμορφο αυτό χωριό θα ξαναζήσει και δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Είναι προσωπική δέσμευση, δική μου και της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα σκύψουμε με πολλή μεγάλη προσοχή πάνω σε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Ευελπιστώντας, ότι η προσωπική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει πράξη, το «βάθος χρόνου»  μετά από 7 χρόνια, θα γίνει άμεσο παρόν, η Βρίσα θα σταματήσει να είναι εγκαταλειμμένη στην τύχη της, και η επίσκεψή του δεν ήταν τελικά «ένα επικοινωνιακό κρεσέντο».

Με εκτίμηση
Μαργαρίτης Νικέλλης
Αγανακτισμένος Βρισαγώτης-Βατεριανός

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια