× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συμμετοχή του Δήμου Λήμνου στο συνέδριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/4/2024

Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιουλία Λυγδά και η Συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργός του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία κ. Ελένη Καραγιαννάκη εκπροσώπησαν τον Δήμο Λήμνου στο Συνέδριο "Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αθήνα 2024", που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Απριλίου 2024, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, στην Αθήνα. Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2021 με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού, για να παρουσιάσουν την αντανάκλαση του Δελφικού Πνεύματος στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να καθιερωθεί ως ένα Διεθνές Forum διανόησης, που θα αναδείξει πολιτικές λύσεις για τα σύγχρονα προβλήματα. Η οργανωτική επιτροπή επίλεξε να συζητηθούν η Ενιαία Υγεία και η Διπλωματία των Πόλεων, σε δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ημερίδες, στις 8 & 9 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου 70 σημαντικοί Έλληνες και ξένοι ειδικοί, από τον Π.Ο.Υ., τον χώρο της πολιτικής και της τέχνης, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αυτοδιοίκηση, σε 14 ομιλίες και 10 στρογγυλές τράπεζες, συναντήθηκαν και με αφετηρία το Δελφικό Πνεύμα συζήτησαν για τις προκλήσεις της νέας εποχής.
Το τριήμερο ξεκίνησε με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, αφιερωμένη στην Εύα Πάλμερ-Σικελιανού, μια «ξεχωριστή γυναίκα της εποχής της», όπου άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος ξεδίπλωσαν τις δημιουργικές πτυχές της Εύας Πάλμερ Σικελιανού και συζήτησαν για το αποτύπωμα της προσωπικότητας και του έργου της στο έργο του Άγγελου Σικελιανού, στην τέχνη αλλά και στην εξέλιξη της Δελφικής Ιδέας. Επιπλέον η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες, μία στρογγυλή τράπεζα καθώς και μουσικό δρώμενο με δικές της συνθέσεις.
Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στον Απόλλωνα και στον Ασκληπιό, καθώς και στην Πολιτική για μια Ενιαία Υγεία. Πανεπιστημιακοί και πολιτικοί συζήτησαν για την προσέγγιση “One Health” (Ενιαία Υγεία), για το Περιβάλλον και την επίδρασή του στην Υγεία. Η Ενιαία Υγεία (One Health) είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση των απειλών για την υγεία στη διεπαφή ζώου, ανθρώπου και περιβάλλοντος.

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στην 1η Αμφικτιονία Πόλεων και στη σύγχρονη Διπλωματία και τα Δίκτυα Πόλεων. Με αφετηρία τη Δελφική Αμφικτιονία -το πρώτο δίκτυο πόλεων στον κόσμο- στην ημερίδα, μέλη της Βουλής των Ελλήνων, όπως ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο κ. Ιωάννης Μπούγας, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και στελέχη της αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσίασαν, σχολίασαν και συζήτησαν για τη Δικτύωση και τη Διπλωματία των Πόλεων.

Ήταν ένα εξαιρετικό Συνέδριο, που πρόσφερε πολύτιμες γνώσεις, καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές, που μπορούν να εφαρμοστούν και στο Δήμο μας.
Η κ. Λυγδά και η κ. Καραγιαννάκη πραγματοποίησαν επαφές και συζητήσεις με Πολιτικούς, με Στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και με επιφανείς Πανεπιστημιακούς.Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι προτάθηκε και συζητήθηκε να διοργανωθεί το επόμενο Συνέδριο του Δικτύου Υγειών Πόλεων στη Λήμνο.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αεροδρόμιο Χίου: Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Τα τρία πρόσθετα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν εγγυώνται ασφαλή και σταθερή σύνδεση μέσα στον χειμώνα, ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τις αεροδιακομιδές και την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαγωνισμών
Αεροδρόμιο Χίου: Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα
ΕΛΛΑΔΑ

Εκδηλώσεις της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της Λέσβου

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, κατάθεση στεφάνου και συνεστίαση
Εκδηλώσεις της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Κοντά στις πληρωμές για τους γεωργικούς συμβούλους

Εκκρεμότητες στις ανειλημμένες υποχρεώσεις του 2025 και καθυστερήσεις σε μέτρα του Πυλώνα ΙΙ τέθηκαν σε συνάντηση στη ΓΔΕΛΕΠ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μενέλαο Γαρδικιώτη.
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Κοντά στις πληρωμές για τους γεωργικούς συμβούλους
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Δείτε εδώ πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Κρακοβία: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία ερευνά το περιστατικό σε κεντρική πλατεία της πόλης· ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι ενημερώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών
Πυροβολισμοί στην Κρακοβία: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες
ΕΛΛΑΔΑ

64,5 εκατ. ευρώ σε 59.600 δικαιούχους από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου και αφορούν εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας, άδειες μητρότητας και προγράμματα απασχόλησης
64,5 εκατ. ευρώ σε 59.600 δικαιούχους από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση Μουτζούρη – Μεγαρίτη για την προστασία των ευάλωτων πολιτών και τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στα νησιά
Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Κόκκινος συναγερμός» για την υγεία στη Χίο

Το Συντονιστικό Γραφείο της ΕΛ.Α.Σ. Χίου προειδοποιεί για τις συνέπειες του κλεισίματος του αεροδρομίου, της υποστελέχωσης του νοσοκομείου και της διακοπής συνεργασίας ακτινοδιαγνωστικών κέντρων με τον ΕΟΠΥΥ
«Κόκκινος συναγερμός» για την υγεία στη Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

1,5 εκατ. ευρώ για τις ζημιές της κακοκαιρίας στη Λήμνο

Εντάχθηκαν στο Ειδικό Πρόγραμμα Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών έργα σε οδικό δίκτυο, σχολείο, λιμάνι και δίκτυα ομβρίων και αποχέτευσης
1,5 εκατ. ευρώ για τις ζημιές της κακοκαιρίας στη Λήμνο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μια έκθεση γεμάτη Λέσβο στου Ζωγράφου

Έργα των σπουδαίων Λέσβιων ζωγράφων Ορέστη Κανέλλη και Τάκη Ελευθεριάδη φιλοξενούνται στο Μουσείο Γουναρόπουλου στην Αθήνα – Εγκαίνια στις 11 Νοεμβρίου
Μια έκθεση γεμάτη Λέσβο στου Ζωγράφου
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από τα 95 δολάρια το Bernt

Οι προσδοκίες αποκλιμάκωσης του πολέμου στο Ιράν πιέζουν τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου
Κάτω από τα 95 δολάρια το Bernt
ΚΟΣΜΟΣ

Πάει για νέο ρεκόρ παραγωγής ελαιολάδου η Τουρκία

Στους 588.000 τόνους εκτιμάται η παραγωγή ελαιολάδου για το 2026–2027 – Αίτημα για κρατική στήριξη καθώς οι τιμές παραγωγού υποχωρούν και τα έξοδα αυξάνονται
Πάει για νέο ρεκόρ παραγωγής ελαιολάδου η Τουρκία