× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/4/2024

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται
' χρόνος ανάγνωσης

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους με τίτλο «Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής». Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά εκδοτική προσπάθεια του συγγραφέα και το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα.  Πραγματεύεται ένα έγκλημα με θύμα βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης που εκτυλίσσεται στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής.

Αν και οι χαρακτήρες και τα πολιτικά κόμματα είναι προϊόν μυθοπλασίας, οι χώροι αλλά και μέρος των γεγονότων του παρασκηνίου είναι απολύτως πραγματικά και οικεία με τον αναγνώστη. Η δυσκολία ανεύρεσης του δολοφόνου και η εμπλοκή πολλών προσώπων κάποια από τα οποία ανήκουν στην πολιτική ελίτ, δυσχεραίνει την έρευνα. Η κρυφή ζωή του βουλευτή σε σχέση με την διαφορετική εξωτερική του εικόνα, η ομολογία και ανάληψη ευθύνης από πολλούς περιπλέκει αντί να απλοποιεί τη διαλεύκανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν οι:

Αναστασία Αντωνέλλη, Αντιπεριφερειάρχης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στρατής Μπαλάσκας, Δημοσιογράφος και

Μαρία Χατζηγεωργίου, Δημοσιογράφος

ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Ανθή Παζιάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόσπασμα οπισθόφυλλου

«Στο υπόγειο παρκινγκ του Κοινοβουλίου, έναν καλά φυλασσόμενο χώρο, ανακαλύπτεται το πτώμα του βουλευτή Μπουρνάκη. Πλήθος από σενάρια δημιουργούν αμφιβολίες για τα αίτια και τους αυτουργούς  του θανάτου. Ήταν δολοφονία, ατύχημα, τρομοκρατική ενέργεια ή κάτι άλλο; Ο αστυνόμος Παπαδόπουλος αντιμετωπίζει διλήμματα, αλλά και απροσδόκητες δυσκολίες στην έρευνά του. Ένα αστυνομικό – κοινωνικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα του σήμερα, της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολύ περισσότερο ηθικής κρίσης. Χαρακτήρες βουτηγμένοι στα πάθη τους, την πολιτική διαφθορά και το κυνήγι της εξουσίας, εντελώς διαφορετικοί από τη δημόσια εικόνα τους. Άραγε ποιος είναι ο δολοφόνος και τι ακριβώς έχει συμβεί; Θα λυθεί το μυστήριο ή μήπως τελικά η αλήθεια έχει διαφορετικές και περισσότερο σκοτεινές όψεις από όσες φανταζόμαστε;»

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντομο Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Είναι απόστρατος Ταξίαρχος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία, τη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και την Εκπαιδευτική Πολιτική. Έχει ζήσει σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην Άγκυρα από το 2015 έως το 2018. Έχει διακριθεί σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες με σκωπτικό ύφος για θέματα επικαιρότητας, γράφει χρονογραφήματα και παρουσιάζει καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στην ιστοσελίδα και ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΝΗΣΙ».  Είναι παντρεμένος και πλέον ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης