× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σοκάρουν οι τρόποι τιμωρίας μιας δασκάλας νηπιαγωγείου

Έκλεινε παιδιά στην αποθήκη του νηπιαγωγείου για να τα τιμωρήσει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2024

Σοκάρουν οι τρόποι τιμωρίας μιας δασκάλας νηπιαγωγείου
Φωτό Αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γονείς δημοτικού παιδικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποκάλυψη ότι παιδαγωγός φέρεται να έκλεινε τα παιδιά στο αποθηκάκι της τάξης για τιμωρία.

Η αποκάλυψη έγινε πριν λίγες ημέρες όταν ο πατέρας ενός 3χρονου κοριτσιού έπαιζε με την κορή και αυτή κρατώντας την κούκλα της είπε: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη».Ο πατέρας ξαφνιασμένος με τα λόγια της κόρης του την ρώτησε τι είναι αυτά που λέει και αν τα έχει ακούσει κάπου. Η μικρή τότε απάντησε: «Έτσι μας κάνει η κυρία ****».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γονείς του παιδιού την επόμενη ημέρα το πρωί πήγαν στον παιδικό σταθμό προκειμένου να μιλήσουν με την συγκεκριμένη δασκάλα. Όπως και έγινε, της ανέφεραν το περιστατικό και την ρώτησαν αν ισχύει κάτι τέτοιο. Προς μεγάλη τους έκπληξη η παιδαγωγός το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο για να «ηρεμήσουν»

Οι δύο γονείς σε κατάσταση σοκ έφυγαν από το σχολείο και επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη καθώς πρόκειται για ένα δημοτικό παιδικό σταθμό. Ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους, δεν θα υπάρχει καμία συγκάλυψη και θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου η συγκεκριμένη δασκάλα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της, όπως και έγινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όταν ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι γονείς για τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο τμήμα «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου».

Τα παιδιά άρχισαν να μιλάνε και να περιγράφουν τα όσα έζησαν. Κάποια κάνανε λόγο για μια καρέκλα στην οποία τα έδενε, κάποια για ένα σύρτη που τον άκουγαν να κλείνει όταν τα έβαζε στο αποθηκάκι και άλλα εκδήλωσαν περίεργες συμπεριφορές που μέχρι τώρα οι γονείς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Η κατάσταση εξελίχθηκε ταχύτατα από τη στιγμή που οι γονείς έγιναν ενήμεροι. Οι γονείς συναντήθηκαν με νομικό εκπρόσωπο προκειμένου να κινηθούν νομικά έναντι της δασκάλας όπως επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηλία Δαστερίδη όπου ενημερώθηκαν και οι δύο πλευρές για όλα όσα συνέβησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να αναφερθεί ότι η παιδαγωγός με γραπτή απολογία της στον Δήμαρχο παραδέχεται ότι έβαζε τα παιδιά στο συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης», έναν όρο που προφανώς χρησιμοποιούσε για να δικαιολογήσει τις ανησυχητικές της πράξεις.


Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού.Και οι δύο δασκάλες οι οποίες βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τμήμα απομακρύνθηκαν από το σχολείο αν και για την δεύτερη οι περισσότεροι γονείς κάνουν λόγο για μια εξαιρετική παιδαγωγό βγάζοντας την από το «κάδρο».

Από την πλευρά της η διευθύντρια η οποία από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα από όλα όσα καταγγέλουν οι γονείς προσπαθεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση και ζητά να διευρενηθεί σε βάθος όλη η υπόθεση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μια έκθεση μνήμης και ευθύνης στο Ηράκλειο

Η ΕΣΗΕΠΗΝ γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή της με επετειακές δράσεις στην Κρήτη και κορύφωση στις 27 Μαρτίου 2026 σε ειδική τελετή στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου
Μια έκθεση μνήμης και ευθύνης στο Ηράκλειο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

450.000 ευρώ στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Ένταξη έργων ενίσχυσης Πολιτικής Προστασίας στο ΕΣΠΑ για τέσσερις Δήμους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
450.000 ευρώ στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου καλεί αγρότες και μελισσοκόμους να αποφύγουν καύσεις και εργασίες με γυμνή φλόγα τις επόμενες ημέρες
Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αποζημιώσεις ζητά η παράταξη Χοχλάκα για τους κτηνοτρόφους

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ανάγκη ουσιαστικού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων – Περιφέρειας, Υπουργείου, κτηνιατρικών υπηρεσιών και συνεταιρισμών
Αποζημιώσεις ζητά η παράταξη Χοχλάκα για τους κτηνοτρόφους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι κτηνοτρόφοι της Χίου συμπαραστέκονται στη Λέσβο

«Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, καθίσταται επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη ουσιαστικών και ρεαλιστικών μέτρων στήριξης»
Οι κτηνοτρόφοι της Χίου συμπαραστέκονται στη Λέσβο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απεργία διαρκείας: «Μη βιώσιμο το 90% των πρατηρίων»

Η Ένωση Βενζινοπωλών Λέσβου και ο Σύλλογος Βενζινοπωλών Λήμνου ζητούν τη διόρθωση του ισχύοντος πλαφόν
Απεργία διαρκείας: «Μη βιώσιμο το 90% των πρατηρίων»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι κρίσιμα ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή

Έκκληση για συντονισμό και συνεργασία από τη «Νέα Δυναμική»
Έξι κρίσιμα ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θυελλώδες σκηνικό στο Αιγαίο με ανέμους έως 8 μποφόρ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης καλεί σε αυξημένη προσοχή ενόψει θυελλωδών ανέμων και έντονου κυματισμού
Θυελλώδες σκηνικό στο Αιγαίο με ανέμους έως 8 μποφόρ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέο πολιτικό βήμα στη Λήμνο για τον Παναγιώτη Παρασκευαϊδη

Συνεχίζει ακάθεκτος μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενισχύοντας την παρουσία του στη Μύρινα με τη λειτουργία γραφείου
Νέο πολιτικό βήμα στη Λήμνο για τον Παναγιώτη Παρασκευαϊδη
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Τόμι Όλσεν στη Νορβηγία με ελληνικό ευρωπαϊκό ένταλμα

Ο ακτιβιστής του Aegean Boat Report κρατείται για 1 εβδομάδα ενώ αναμένεται η απόφαση για την έκδοσή του στην Ελλάδα -Το ελληνικό αίτημα έκδοσης βασίζεται σε παλαιότερη δικογραφία του Λιμενικού και προκαλεί αντιδράσεις
Σύλληψη Τόμι Όλσεν στη Νορβηγία με ελληνικό ευρωπαϊκό ένταλμα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Περιφέρειες και Επιμελητήρια συντονίζουν τα επόμενα βήματα για τη γραμμή Βόλου – Μυτιλήνης – Χίου

Στοίχημα όχι μόνο η θερινή λειτουργία, αλλά η διασφάλιση βιωσιμότητας και για τα επόμενα έτη.
Περιφέρειες και Επιμελητήρια συντονίζουν τα επόμενα βήματα για τη γραμμή Βόλου – Μυτιλήνης – Χίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα παιδιά δεν είναι αριθμοί

Έντονη παρέμβαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου για την υποβάθμιση του Δημοτικού Κοντοπουλίου και την εγκατάλειψη του Τμήματος Ένταξης παρά τις 5 γνωματεύσεις μαθητών
Τα παιδιά δεν είναι αριθμοί