× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στηρίζει τα άτομα με αναπηρία ο Δήμος Λήμνου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του ειδικού Σχολείου Καλλιθέας – Λήμνου συναντήθηκαν με την Δήμαρχο του νησιού Ελεονώρα Γεώργα στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/4/2024

Στηρίζει τα άτομα με αναπηρία ο Δήμος Λήμνου
' χρόνος ανάγνωσης

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας, συναντήθηκαν την Παρασκευή 5 Απριλίου με την Δήμαρχο Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα και της επέδωσαν ψήφισμα στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Κατά την διάρκεια της συνάντησης η Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει τη Δημοτική Αρχή για τη στήριξη της εκπαίδευσης και της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Λήμνου αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη της εκπαίδευσης και της κοινωνικής συμπερίληψης των Ατόμων με Αναπηρία αναφέρθηκε η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα, καλωσορίζοντας σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας, οι οποίοι της επέδωσαν ψήφισμα στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου.

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα με τις ανάγκες και τα αιτήματα των ΑμεΑ – των Οικογενειών τους και των Εκπαιδευτικών, η Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και η λίστα αυτών να γίνεται όλο και μικρότερη. Η κ. Γεώργα υπογράμμισε την ιδιαίτερη ευαισθησία της για τα ζητήματα που σχετίζονται με τα ΑμεΑ, και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε να υποστηριχθεί η εκπαίδευση και η συμπερίληψή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, εν όψει του ανοίγματος της νέας πρόσκλησης για το ΕΣΠΑ, η Δημοτική Αρχή έχει προτείνει εγγράφως στην Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Στρατάκη, καθώς και στον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Γιώργο Πλακωτάρη, να συμπεριληφθεί, κατά υψηλή προτεραιότητα, έργο επισκευής και αναβάθμισης του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας, καθώς επίσης και επέκτασή του με προσθήκη νέου κτίσματος. Η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας κ. Παλαιολόγος Κυριαζής διαβεβαίωσαν επίσης για την παραμονή της σχολικής μονάδας στην εν λόγω Δημοτική Κοινότητα.

Παράλληλα, αναφορά έγινε στις ενέργειες και επαφές που προηγήθηκαν με την κ. Τάνια Τόζιου, Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής, με στόχο την ίδρυση ΕΝΕΕΓΥΛ (ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ). Συγκεκριμένα, δρομολογείται η υποβολή πρότασης τον προσεχή Οκτώβριο, ακολουθώντας τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση νέων σχολικών μονάδων, με την προοπτική ότι το ΕΝΕΕΓΥΛ θα λειτουργήσει τη σχολική περίοδο 2025 - 2026. Η κ. Γεώργα τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην ενσωμάτωση, τη συνεκπαίδευση και τη συμπερίληψη των παιδιών στις υπόλοιπες κοινωνικές δράσεις, που αποτελεί αίτημα των οικογενειών και των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ, η Δήμαρχος σημείωσε ότι «έχουμε ομονοήσει ότι υπάρχει αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου και παράλληλα αποτελεί πρόταση της Δημοτικής Αρχής που έχει υποβληθεί και προς το Κοινωνικό Παρατηρητήριο εγγράφως εδώ και δύο εβδομάδες, μαζί με άλλες δράσεις».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο πολιτικό εγχείρημα Τσίπρα παίρνει σάρκα και οστά στο Θησείο

Με βίντεο έκπληξη και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη παρουσιάζεται το όνομα και οι βασικές αρχές του νέου φορέα
Το νέο πολιτικό εγχείρημα Τσίπρα παίρνει σάρκα και οστά στο Θησείο
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες άνω του 5% στις ασιατικές αγορές καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο

Περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται σε έργα υδάτινων πόρων ενώ η Περιφέρεια καλεί τους φορείς να επιταχύνουν την ωρίμανση των μελετών
Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Το μεγάλο στοίχημα του νέου φορέα του Αλέξη Τσίπρα

Ομόκεντροι κύκλοι, θεματικές ομάδες και online δημοψηφίσματα στο επίκεντρο του σχεδιασμού για τον νέο πολιτικό φορέα
Το μεγάλο στοίχημα του νέου φορέα του Αλέξη Τσίπρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη καπετάνιου στη Μύρινα για πλοίο με ελλιπές προσωπικό

Το περιστατικό έγινε το Σάββατο 23 Μαΐου το μεσημέρι
Σύλληψη καπετάνιου στη Μύρινα για πλοίο με ελλιπές προσωπικό
ΕΛΛΑΔΑ

Νικητής στο Diamond League της Κίνας ο Τεντόγλου

Ο επόμενος αγώνας του αθλητή θα γίνει στις 29 Μαΐου στο μίτινγκ της Λεμεσού
Νικητής στο Diamond League της Κίνας ο Τεντόγλου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

Από τις 8 έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για Μύρινα και Μούδρο. Δείτε εδώ ποιά δικαιολογητικά απαιτούνται και ποιά είναι τα κριτήρια μοριοδότησης
Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας

Επιστήμονες, καταναλωτές και οργανώσεις προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις των νέων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων σε υγεία, περιβάλλον και αγροτική παραγωγή
Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 29 Μαΐου

Θα καταβληθούν 2,48 δις ευρώ σε 4.335.846 δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 29 Μαΐου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προθεσμία έως 27 Ιουλίου για έλεγχο και διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Τι καλούνται να ελέγξουν άμεσα οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ώστε να αποφύγουν μελλοντικές δικαστικές περιπέτειες
Προθεσμία έως 27 Ιουλίου για έλεγχο και διορθώσεις στο Κτηματολόγιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στάσιμος ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Η άνοδος 2,6% στο λιανεμπόριο υπολείπεται του πληθωρισμού που κινήθηκε πάνω από 3%
Στάσιμος ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή για το νέο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης

Η παράταξη «Νέα Δυναμική» ζητά ενημέρωση για την απουσία συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου
Ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή για το νέο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης