× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαθητικός Διαγωνισμός και δράσεις για τη φιλοζωία από τον Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι τις 20 Μαίου η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2024

Μαθητικός Διαγωνισμός και δράσεις για τη φιλοζωία από τον Δήμο Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Διαγωνισμό με θέμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολείων του Δήμου προκηρύσσει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Μυτιλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας που γιορτάζονται σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου, ενώ προχωρά στη διοργάνωση και άλλων σχετικών δράσεων στα σχολεία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, ο μαθητικός διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία ψηφιακού υλικού (βίντεο, ηχητικό σποτ) ή αφίσας με θέμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου, την προώθηση της υιοθεσίας, την πρόληψη δημιουργίας νέων αδέσποτων και τη διάχυση του παραγόμενου υλικού μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα ή και τους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει τα έργα να υποβληθούν μέσω email στο [email protected] έως και τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, τα καλύτερα από αυτά θα βραβευθούν σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ενώ θα αξιοποιηθούν και από τον Δήμο Μυτιλήνης σε καμπάνια με στόχο την ευαισθητοποίηση για θέματα φιλοζωίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι Διευθυντές ή εκπαιδευτικοί των σχολείων μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πρωτογενούς Τομέα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης του Δήμου Μυτιλήνης στο 2251350546 – 573 – 562 ή μέσω email στο [email protected].


Επιπλέον, από σήμερα στα σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης θα ξεκινήσει σειρά ομιλιών ενημέρωσης και πληροφόρησης των μαθητών και μαθητριών για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα ζώα συντροφιάς και πως αυτά δημιουργούνται, με τη συμμετοχή ειδικών που ασχολούνται με το ζήτημα αυτό, καθώς και εργαζομένων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, εθελοντών, εκπροσώπων φιλοζωικών σωματείων κ.α.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.