× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πυροτεχνήματα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Δημοσίευση 2/3/2024

Πυροτεχνήματα!

Δευτέρα,26 Φλεβάρη του '24,ώρα 6 το απόγεμα, και η συνεδρίασις άρχεται. Σήμερα το πρόγραμμα είναι αλλιώς. Δεν έχει θέματα ημερήσιας διάταξης, δεν έχει θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ούτε ερωτήσεις προ ημερήσιας διάταξης, γιατί απλά δεν έχει ημερήσια διάταξη.Σήμερα το πρόγραμμα έχει λογοδοσία. Λογοδοσία της νέας δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, το ερώτημα είναι εύλογο. Καλά, για ποια θέματα να λογοδοτήσει; Πενήντα μέρες είναι - δεν είναι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Πράγματι, μέχρι τη Δευτέρα που μας πέρασε, για λίγα πράγματα θα είχε να λογοδοτήσει.Επειδή, όμως , ο πολιτικός χρόνος, μερικές φορές, είναι πολύ πυκνός, για τα μετά τη Δευτέρα θα τα πούμε άλλη φορά.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν προς λογοδοσία μόλις επτά. Τα πέντε απ' αυτά από την ίδια τη συμπολίτευση.Έτσι, απλά να 'χαμε να λέγαμε. Ερωτήματα που θα μπορούσαν να απαντηθούν από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μέσα σε λίγα λεπτά.Τα άλλα δύο, από τους γνωστούς ύποπτους της αντιπολίτευσης, Νίκη Τσιριγώτη και Παν. Αυγουστίδη.Μ' αυτούς, τα πράγματα ζόρισαν λίγο. Τα ερωτήματα που έθεσαν, ήταν, η Νίκη Τσιριγώτη για την κατάντια των Πηγών Κρατήγου, τί μέλει γενέσθαι, και μια πρόταση για αναστύλωση ενός υποδειγματικού νερόμυλου, ο δε Παν. Αυγουστίδης έθεσε το ζήτημα της τύχης του κολυμβητηρίου που βρίσκεται στο λιμάνι.
Σαφώς, υπόλογη για τα θέματα αυτά δεν είναι η παρούσα δημοτική αρχή. Κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για το ότι οι Πηγές Κρατήγου βρίσκονται λίγο πριν την καταστροφή, ούτε βέβαια, για το άδειο κουφάρι που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και ολόκληρου του νησιού, χωρίς να προβληματίζει, ουσιαστικά, κανέναν.

Αυτό, όμως, που παραξένεψε από όλη τη διαδικασία είναι το δίχτυ προστασίας που άπλωσε η νέα δημοτική αρχή στα πεπραγμένα και μη πεπραγμένα της προηγούμενης.Το να γίνεται '' λογοδοσία '' της αρχής '' Χριστόφα ''και στις '' ερωτήσεις '' της συμπολίτευσης να απαντούν συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση, μαζί - αντάμα, με τόση αλληλοκατανόηση, ε, όσο να 'ναι προβληματίζει, τουλάχιστον...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ενώ οι συζητήσεις είχαν ολοκληρωθεί και η συνεδρίαση πήγαινε προς το τέλος της, έπεσαν και τα πυροτεχνήματα, όπως άλλωστε συνηθίζεται στις γιορτές...Ο επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης, κ. Π. Κουφέλος εξερράγη. Επίτηδες, λέει, δεν έκανε ερωτήσεις διότι, λέει, ενώ ο λαός έχει άλλα μεγάλα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό - κοίτα ποιοι μιλάνε... -, την ακρίβεια, - και πάλι κοίτα ποιοι μιλάνε...- εμείς εδώ, λέει, ασχολούμαστε με τις Πηγές Κρατήγου!Κατηγόρησε, δε, την δημοτική αρχή ότι δεν έχει όραμα, πράγμα που εκείνος, λέει, το ήξερε και το έλεγε από πιο μπροστά, και τώρα επιβεβαιώνεται.

Ύστερα, έπεσαν και άλλα βεγγαλικά και μετά φύγαμε.

*Ο Παναγιώτης Κλαδίτης είναι πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΜ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*