× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

Παραμένει εν ψυχρω η δολοφονία της Ερατώς

Ανακοίνωσε την απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, συντασσόμενο με την Εισαγγελέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2024

Παραμένει εν ψυχρω η δολοφονία της Ερατώς

Παραμένει εν ψυχρώ η δολοφονία της Ερατώς, δηλαδή ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μετά από συνεδρίαση ενόρκων και δικαστών, που διήρκησε περίπου μία ώρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έγιναν αποδεκτά από την Εισαγγελέα και τα προτεινόμενα ελαφρυντικά  για πρότερο σύννομο βίο και καλη διαγωγή. 

Νωρίτερα στην πρότασή της η Εισαγγελέας ζήτησε να  παραμείνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική .«Μέχρι τη στιγμή του εγκλήματος πέρασαν 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι αν αναστατώθηκε που είδε την εν διαστάσει σύζυγο του με άλλον άντρα, όπως λέει ο κατηγορούμενος πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου οδήγησε αυτοκίνητο του στα Λουτρά και επέστρεψε στη Χρυσομαλλουσα για να την πυροβολήσει με την καραμπίνα.».

Η εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι η Ερατώ δεν προσπάθησε να προσβάλει τον εν διαστάσει σύζυγο της, αλλά αυτός ήταν που παράνομα εισήλθε παραβιάζοντας την οικιακή της ειρηνη, στο σπιτι της. Επίσης πρότεινε η Εισαγγελέας έδρας να εξετάσει το δικαστήριο αν η πράξη αυτή συνάδει με τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου: «Μου προκαλεί εντύπωση πόσοι άνθρωποι ήρθαν να καταθέσουν για την Ερατώ και από άλλες πόλεις ενώ για εκείνον ήρθε μόνο η θεία του και κανένας άλλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που διακυβεύεται σήμερα Τετάρτη, στην έφεση που έχει ασκήσει ο κατηγορούμενος, καταδικασμένος σε ισόβια ποινή κάθειρξης σε πρώτο βαθμό, είναι αν βρίσκονταν όπως ισχυρίζεται σε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, και όχι εν ψυχρω όπως καταδικάστηκε. Αυτό επιχειρεί ο δικηγόρος του από την πρώτη μέρα, και αν γίνει αποδεκτό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι) θα μειώσει την ποινή του, μαζί με ελαφρυντικά όπως το γεγονός ότι δουλεύει στη φυλακή επιδεικνύοντας καλη αγωγή.

Η απολογία του κατηγορουμένου κράτησε πάνω από μια ώρα, κυρίως γιατί έκανε δεκάδες ερωτήσεις η προεδρος του δικαστηρίου με τον ίδιο να επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε είχε πειράξει την Ερατώ και ότι ήταν πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι.Και ότι η μόνη φορά που την έβλαψε ήταν όταν τη δολοφόνησε, επιχειρώντας να διαψεύσει τη μητέρα, τον πατέρα και δεκάδες φίλους της Ερατώς που παρακολουθούσαν με δάκρυα στα μάτια την ακροαματική διαδικασία.

Η Ελένη, μητέρα της Ερατώς δεν άντεξε να ακούσει την απολογία του φονιά της κόρης της και εισήλθε μόνο για να ακούσει την πρόταση εισαγγελέα. Λύγισε και σωριάστηκε όταν άκουσε την εισαγγελέα να αναφέρει ότι το μισό κεφάλι της Ερατώς διαμελίστηκε και βρέθηκε στο κρεβάτι και στον τοίχο μετά τη δολοφονία με την καραμπίνα.Την ίδια ώρα που αγόρευε η Εισαγγελέας, ακούγονταν από την απέναντι πλευρά του δικαστηρίου, έξω το σύνθημα διαμαρτυρομένων: Δεν είναι όλες εδώ, λείπει η Ερατώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ

Τετάρτη 1η Μαΐου με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανέδειξαν τις ομορφιές της Λέσβου

Σε υβριδικό μαθητικό συνέδριο συμμετείχε το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιληνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ