× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Κάρολος αρρώστησε και σιγά μην κλάψω σιγά μη λυπηθώ

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος ε.α

Δημοσίευση 6/2/2024

Ο Κάρολος αρρώστησε και σιγά μην κλάψω σιγά μη λυπηθώ

Πρώτη είδηση παγκοσμίως, όπου να διαβάσεις όπου να κοιτάξεις τα ίδια και τα ίδια. Βόμβα στη Μεγάλη Βρετανία. Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με καρκίνο, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Από κει και πέρα στην προσπάθεια τους όλοι να γράψουν και από μια ευφάνταστη μαμακία, οι σαχλαμάρες διαδέχονται η μια την άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ευτυχώς, εντοπίστηκε νωρίς. Θα είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μας», δήλωσε ο Σουνάκ στο ραδιόφωνο του BBC. «Έκανε κάτι σπουδαίο όταν μοιράστηκε με το κοινό τη διάγνωση του καρκίνου του» είπε ο λόρδος Dobbs επίσης στο BBC. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα μεταβαίνει σήμερα στη Βρετανία. Η «προφητεία» του Νοστράδαμου για τον βασιλιά Κάρολο και τον επόμενο μονάρχη που «κανείς δεν περιμένει». «Ένας άνθρωπος θα τον αντικαταστήσει που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς» είπε ο συγγραφέας Mario Reading.

Δεν περιγράφω άλλο. Τόση ηλιθιότητα μαζεμένη ακόμα και για τα σύγχρονα ΜΜΕ καταντά αηδία. Ένας 75χρονος που, ας σημειωθεί, θα τύχει της καλύτερης δυνατής νοσηλείας που μπορεί να απολαύσει θνητός σε αυτόν τον πλανήτη, διαγνώσθηκε με καρκίνο. Υπάρχει κανείς από όλους εμάς που να μην έχει κάποιον στενό συγγενή που να αρρώστησε στα 75 του; Τι παροξυσμός είναι αυτός; Και άντε οι Βρετανοί έχουν τους λόγους τους, μπορεί και να τους καταλαβαίνω, εμάς τι μας κόφτει; Αυτή είναι η έγνοια μας και αυτή η στεναχώρια μας τι έχει και τι δεν έχει ο Κάρολος ο γαλαζοαίματος;

Βγήκε σήμερα και το αστέρι το δικό μας, ο πρωθυπουργός μας, αυτός ο μέγας πολιτικός άντρας και έγραψε στο Χ «Ευχόμαστε στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄ ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Είναι ένας αληθινός φίλος της Ελλάδας και κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σκέψεις του Μητσοτάκη είναι στον Κάρολο και προεξοφλεί πως μαζί με τις δικές του είναι και οι δικές μας. Αληθινός φίλος της Ελλάδας η «Αυτού Μεγαλειότητα» δηλώνει η «Αυτού Γελοιότητα». Κοιμάται και ξυπνάει και σκέφτεται μουσακά και τζατζίκι με σουβλάκι ο Μονάρχης.

Βιάστηκε να ευχηθεί ο πρωθυπουργός μας , αναρωτιέμαι πιστεύει πως οι ευχές του εκφράζουν την πλειονότητα και εκπέμπουν πολιτισμό; Ξέχασε γρήγορα πως πρόσφατα έφαγε πόρτα από τον Σουνάκ και γύρισε πίσω άπρακτος μόλις τόλμησε να ψελλίσει για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Λονδίνο. Ψυχοπονιάρης ή δουλοπρεπής; Πονετικός ή οσφυοκάμπτης; Διπλωμάτης ή δουλοπάροικος;

Μα θα πει κάποιος «Εντάξει, είσαι υπερβολικός. Ένας άνθρωπος αρρώστησε, είναι Ηγέτης (εδώ γελάμε) και στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και της διπλωματίας πρέπει να του ευχηθούμε ανάρρωση». Ωραία θα το δεχτώ ως επιχείρημα και θα ανταπαντήσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 5 μήνες έχουν πεθάνει άδικα και απάνθρωπα, 12.000 περίπου γυναίκες και παιδιά. Στην πόλη Ράφα αναλογεί 1,5 λίτρο νερό καθημερινά σε κάθε κάτοικο, για να πιει, να πλυθεί, να πάει τουαλέτα και οι ασθένειες όπως η γαστρεντερίτιδα στα παιδιά θερίζουν.

Στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν, άγνωστη στην πλειονότητα, ένα παιδί πεθαίνει κάθε 2 ώρες, περίπου 150.000 παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και σχεδόν 14 εκατομμύρια υποσιτίζονται και είναι άρρωστα.

Μπορώ να συνεχίζω να γράφω σελίδες ολόκληρες χωρίς σταματημό. Σε τούτο λοιπόν τον κόσμο που δεν έχει λίγα εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για να γλυτώσουν από την πείνα, τις ασθένειες και το θάνατο μικρά παιδιά, σε τούτο τον κόσμο που η ανθρωπιστική βοήθεια έχει σταματήσει ή έχει μπλοκαριστεί από διάφορους πολεμοχαρείς και κανείς δεν κάνει τίποτα από τους «Ηγέτες», εγώ προσωπικά ντρέπομαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ντρέπομαι που είμαι κομμάτι αυτής της ανθρώπινης κοινωνίας, ντρέπομαι που ο Πρωθυπουργός μου εύχεται στον Κάρολο και δε γράφει λέξη στο Χ για τα παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά αλλά κάνει χειραψίες με το Νετανιάχου και τον κάθε Νετανιάχου, ντρέπομαι που τα κραταιά ΜΜΕ γράφουν και προβάλλουν ηλιθιότητες για τον άρρωστο 75χρονοντρέπομαι που όλες τις ειδήσεις που αναδεικνύουν την αναλγησία και την υποκρισία μας τις έχουν τεταρτοπέμπτες ή δεν τις γράφουν καθόλου.

Στη δική μου κλίμακα στεναχώριας η αρρώστια του Κάρολου και κάθε Κάρολου της αυτής συνομοταξίας είναι πολύ κάτω από το μηδέν. Πολύ περισσότερο όταν αισθάνομαι την παγκόσμια αδικία, ανισότητα και απανθρωπιά για την οποία αυτός και οι όμοιοι του είναι συνυπεύθυνοι.

Πιστεύω πως δεν είμαι τόσο κακός άνθρωπος για να χαρώ με την ασθένεια οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου, αλλά δεν κρύβω πως αυτές τις μέρες κολάζομαι να πω πως «Κι ας αρρώστησε ο Κάρολος δε θα στεναχωρηθώ διόλου γιατί υπάρχουν άλλα σημαντικότερα να με κάνουν να στεναχωριέμαι».

Περαστικά λοιπόν Μεγαλειότατε και, ας μην το μάθετε ποτέ, αλλά εγώ θα διαχωρίσω τη θέση μου από τον Πρωθυπουργό μου. Η ασήμαντη σκέψη μου διόλου δεν θα ασχοληθεί μαζί σας και τη Μεγάλη Βρετανία σας. Ας αρκεστεί η Μεγαλειότητά σας μονάχα με τη θετική σκέψη Μητσοτάκη. Τώρα αν αυτή η σκέψη θα αποδειχτεί καλότυχη, οι κακές οι γλώσσες άλλα λένε αλλά εσείς ως βασιλιάς μη δίνετε σημασία.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*