× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Εφ’ όπλου λόγχη» για τη Βάστρια ο Μουτζούρης

Mετά τις ευρωεκλογές βλέπει εξελίξεις ο Περιφερειάρχης στο «Ν»- Με ποιο σκεπτικό όρισε τους αντιπεριφερειάρχες- Τι συμβαίνει με τα έργα και τον τουρισμό

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/1/2024

«Εφ’ όπλου λόγχη» για τη Βάστρια ο Μουτζούρης

«Δεν είχα να κάνω με έναν αντίπαλο, αλλά με μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό» επανέλαβε σχολιάζοντας τη νίκη του στον δεύτερο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επανεκλογή του ως περιφερειάρχης, καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο Κώστας Μουτζούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν πρωτοεξελέγην το 2019, ερχόμουν από ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον. Η συναναστροφή με τον κ. Βουνάτσο και οι συναντήσεις μας με τον κόσμο με βοήθησαν να καταλάβω τα αγροτοκτηνοτροφικά θέματα και όσα τον αφορούν. Η ειλικρίνεια ήταν το όπλο μου», πρόσθεσε ο πρώην Πρύτανης.

Ας σημειωθεί ότι ο Κ. Μουτζούρης μεταβαίνει στη Λήμνο για πρώτη φορά μετά τις εκλογές αύριο, Πέμπτη, σε ένα νησί που όπως σημείωσε δεν τα πήγε καλά στις εκλογές, και θέλει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του με τους κατοίκους.

«Ο κόσμος περιμένει να είμαι για όλους, και θα είμαι για όλους», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Μουτζούρης επρόκειτο να μεταβεί στην περιοχή των Βατερών για να δώσει εκ μέρους της Περιφέρειας 100 δέντρα, στην περιοχή που είχε πληγεί από τις πυρκαγιές.

Πώς όρισε αντιπεριφερειάρχες

Το σκεπτικό του Περιφερειάρχη για τον ορισμό Αντιπεριφερειαρχών αναλύεται σε τρία σημεία: Οι ικανότητες, και το «βιογραφικό» του καθενός, στο ότι οι αναθέσεις θα γίνουν για ένα έτος, αναλόγως των επιδόσεων και τέλος ήταν η αντιπροσώπευση όλων των πολιτικών χώρων του ψηφοδελτίου του στην περιφερειακή Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουρσουμπάς θα παρακολουθεί τις μετακινήσεις των αιρετών στα νησιά. Ο κ. Χατζηκυριαζής, θεωρεί ο κ. Μουτζούρης ότι θα αποδώσει στον χώρο των έργων, ενώ για την κ. Αντωνέλλη ανέφερε ότι ήταν επιτυχημένη αντιπεριφερειάρχισσα στα Οικονομικά και θα μετατεθεί τώρα στον Πρωτογενή τομέα. Για τον κ. Αστυρακάκη ανέφερε ότι θα αποδώσει στους τομείς των μεταφορών και Υγείας, αν και «δύσκολοι».

Εκθείασε ακόμα τον κ. Καλτάκη που τοποθέτησε Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, προερχόμενο από τη Σάμο.

Αναμένουμε, πάντως, να δούμε αλλαγές στις υπηρεσίες και ανακατατάξεις στους συμβούλους, και εκεί με τη μέθοδο rotation, όπως με τους αντιπεριφερειάρχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εφ’ όπλου λόγχη» για τη Βάστρια

Για τον κ. Φύκια έκανε ειδική αναφορά, ο κ. Μουτζούρης κληθείς να απαντήσει… τι εστεί αντιπεριφερειάρχης Χωροθέτησης Δομών, ότι μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα μία ομάδα ο κ. Φύκιας που θα απαντήσεις στις εξελίξεις με το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

Εξάλλου σε σχετική εκδήλωση παραβρέθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα, ο κ. Μουτζούρης, όπου παρέστη και μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της Επιτρόπου της Ε.Ε  Ίλβα Γιόχανσον, αρμόδιας για θέματα σχετικά με τα σύνορα, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη. Ο κ. Μουτζούρης κατάλαβε από την εκδήλωση, όπου εκφράστηκαν… «αυτό- συγχαρητήρια» για το προσφυγικό ότι θα εγκαινιαστεί σύντομα η δομή της Βάστριας, και ο ίδιος, όπως είπε στο «Ν» εξέφρασε την αντίθεσή του με τον δικό του τρόπο: «εχω την πρόσφατη νωπή εντολή να εμμείνω στις απόψεις μου. Μπορούμε να φιλοξενούμε κάποιο μικρό διάστημα κάποιους ανθρώπους όχι όμως σε δομή τόσων χιλιάδων ανθρώπων»

Ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι καταρχήν για τη λειτουργία της δομής της Βάστριας υπάρχει νομικό κώλυμα με δεύτερη προσφυγή της Περιφέρειας προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και επανέλαβε τη διάθεσή του, «θα είμαστε εφ’ όπλου λόγχη».

Πάντως το πολιτικό του ένστικτο, λέει ότι πριν από τις Ευρωεκλογές δεν θα εγκαινιαστεί η Βάστρια.

Ο κ. Μουτζούρης ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Μετανάστευσης με αφορμή ρεπορτάζ του «Ν». «Η επέκταση αφορά πέντε δομές και όχι μόνο τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ» όπως ανέφερε το έγγραφο του Διαύγεια που δημοσιοποιήσε το «Ν» πριν από λίγες ημέρες.

Για τον τουρισμό

Πολλές ελπίδες στους γείτονες σε ό,τι αφορά τον τουρισμό εναπόθεσε ο Περιφερειάρχης, στο φόντο της θετικής εξέλιξης της βίζας. Ανέφερε ότι θα δοθούν και 700.000 ευρώ για την τουριστική προβολή, μεταξύ άλλων, με μεγάλα ποσά να δίνονται σε εταιρείες που γνωρίζουν το αντικείμενο. Το ποσό αναμένεται πρώτα να εγκριθεί από τον ΕΟΤ.

Ο κ. Μουτζούρης έχει στο μυαλό του τη στήριξη του Διεθνούς φεστιβάλ Ερεσού στην Ερεσό, με διαλέξεις για τις σύγχρονες σχέσεις, την ποίηση της Σαπφώ.

Επαναδημοπράτηση για Αγιάσο- Μεγαλοχώρι

Για το έργο Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου, άφησε υπόνοιες για τον ανάδοχο εργολάβο που έφυγε και απάντησε ότι θα επαναδημοπρατηθεί με τροποποιημένες τιμές.

Στις 12 Ιανουαρίου αναμένεται εκπνέει η προθεσμία προσφορών για το Αρχοντικό Γεωργιάδη. Πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι να μετατραπεί σε σπίτι των τεχνών (maison de la culture), με αίθουσες συναυλιών, εκθέσεων, προβολών, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για το έργο της νότιας παράκαμψης επέμεινε, «ως μηχανικός» ότι θα γίνει σε δύο φάσεις απαντώντας εμμέσως στον βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη προερχόμενο από Ψαρά
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια