× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Εφ’ όπλου λόγχη» για τη Βάστρια ο Μουτζούρης

Mετά τις ευρωεκλογές βλέπει εξελίξεις ο Περιφερειάρχης στο «Ν»- Με ποιο σκεπτικό όρισε τους αντιπεριφερειάρχες- Τι συμβαίνει με τα έργα και τον τουρισμό

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/1/2024

«Εφ’ όπλου λόγχη» για τη Βάστρια ο Μουτζούρης
' χρόνος ανάγνωσης

«Δεν είχα να κάνω με έναν αντίπαλο, αλλά με μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό» επανέλαβε σχολιάζοντας τη νίκη του στον δεύτερο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επανεκλογή του ως περιφερειάρχης, καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο Κώστας Μουτζούρης.

«Όταν πρωτοεξελέγην το 2019, ερχόμουν από ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον. Η συναναστροφή με τον κ. Βουνάτσο και οι συναντήσεις μας με τον κόσμο με βοήθησαν να καταλάβω τα αγροτοκτηνοτροφικά θέματα και όσα τον αφορούν. Η ειλικρίνεια ήταν το όπλο μου», πρόσθεσε ο πρώην Πρύτανης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι ο Κ. Μουτζούρης μεταβαίνει στη Λήμνο για πρώτη φορά μετά τις εκλογές αύριο, Πέμπτη, σε ένα νησί που όπως σημείωσε δεν τα πήγε καλά στις εκλογές, και θέλει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του με τους κατοίκους.

«Ο κόσμος περιμένει να είμαι για όλους, και θα είμαι για όλους», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Μουτζούρης επρόκειτο να μεταβεί στην περιοχή των Βατερών για να δώσει εκ μέρους της Περιφέρειας 100 δέντρα, στην περιοχή που είχε πληγεί από τις πυρκαγιές.

Πώς όρισε αντιπεριφερειάρχες

Το σκεπτικό του Περιφερειάρχη για τον ορισμό Αντιπεριφερειαρχών αναλύεται σε τρία σημεία: Οι ικανότητες, και το «βιογραφικό» του καθενός, στο ότι οι αναθέσεις θα γίνουν για ένα έτος, αναλόγως των επιδόσεων και τέλος ήταν η αντιπροσώπευση όλων των πολιτικών χώρων του ψηφοδελτίου του στην περιφερειακή Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουρσουμπάς θα παρακολουθεί τις μετακινήσεις των αιρετών στα νησιά. Ο κ. Χατζηκυριαζής, θεωρεί ο κ. Μουτζούρης ότι θα αποδώσει στον χώρο των έργων, ενώ για την κ. Αντωνέλλη ανέφερε ότι ήταν επιτυχημένη αντιπεριφερειάρχισσα στα Οικονομικά και θα μετατεθεί τώρα στον Πρωτογενή τομέα. Για τον κ. Αστυρακάκη ανέφερε ότι θα αποδώσει στους τομείς των μεταφορών και Υγείας, αν και «δύσκολοι».

Εκθείασε ακόμα τον κ. Καλτάκη που τοποθέτησε Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, προερχόμενο από τη Σάμο.

Αναμένουμε, πάντως, να δούμε αλλαγές στις υπηρεσίες και ανακατατάξεις στους συμβούλους, και εκεί με τη μέθοδο rotation, όπως με τους αντιπεριφερειάρχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εφ’ όπλου λόγχη» για τη Βάστρια

Για τον κ. Φύκια έκανε ειδική αναφορά, ο κ. Μουτζούρης κληθείς να απαντήσει… τι εστεί αντιπεριφερειάρχης Χωροθέτησης Δομών, ότι μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα μία ομάδα ο κ. Φύκιας που θα απαντήσεις στις εξελίξεις με το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

Εξάλλου σε σχετική εκδήλωση παραβρέθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα, ο κ. Μουτζούρης, όπου παρέστη και μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της Επιτρόπου της Ε.Ε  Ίλβα Γιόχανσον, αρμόδιας για θέματα σχετικά με τα σύνορα, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη. Ο κ. Μουτζούρης κατάλαβε από την εκδήλωση, όπου εκφράστηκαν… «αυτό- συγχαρητήρια» για το προσφυγικό ότι θα εγκαινιαστεί σύντομα η δομή της Βάστριας, και ο ίδιος, όπως είπε στο «Ν» εξέφρασε την αντίθεσή του με τον δικό του τρόπο: «εχω την πρόσφατη νωπή εντολή να εμμείνω στις απόψεις μου. Μπορούμε να φιλοξενούμε κάποιο μικρό διάστημα κάποιους ανθρώπους όχι όμως σε δομή τόσων χιλιάδων ανθρώπων»

Ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι καταρχήν για τη λειτουργία της δομής της Βάστριας υπάρχει νομικό κώλυμα με δεύτερη προσφυγή της Περιφέρειας προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και επανέλαβε τη διάθεσή του, «θα είμαστε εφ’ όπλου λόγχη».

Πάντως το πολιτικό του ένστικτο, λέει ότι πριν από τις Ευρωεκλογές δεν θα εγκαινιαστεί η Βάστρια.

Ο κ. Μουτζούρης ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Μετανάστευσης με αφορμή ρεπορτάζ του «Ν». «Η επέκταση αφορά πέντε δομές και όχι μόνο τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ» όπως ανέφερε το έγγραφο του Διαύγεια που δημοσιοποιήσε το «Ν» πριν από λίγες ημέρες.

Για τον τουρισμό

Πολλές ελπίδες στους γείτονες σε ό,τι αφορά τον τουρισμό εναπόθεσε ο Περιφερειάρχης, στο φόντο της θετικής εξέλιξης της βίζας. Ανέφερε ότι θα δοθούν και 700.000 ευρώ για την τουριστική προβολή, μεταξύ άλλων, με μεγάλα ποσά να δίνονται σε εταιρείες που γνωρίζουν το αντικείμενο. Το ποσό αναμένεται πρώτα να εγκριθεί από τον ΕΟΤ.

Ο κ. Μουτζούρης έχει στο μυαλό του τη στήριξη του Διεθνούς φεστιβάλ Ερεσού στην Ερεσό, με διαλέξεις για τις σύγχρονες σχέσεις, την ποίηση της Σαπφώ.

Επαναδημοπράτηση για Αγιάσο- Μεγαλοχώρι

Για το έργο Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου, άφησε υπόνοιες για τον ανάδοχο εργολάβο που έφυγε και απάντησε ότι θα επαναδημοπρατηθεί με τροποποιημένες τιμές.

Στις 12 Ιανουαρίου αναμένεται εκπνέει η προθεσμία προσφορών για το Αρχοντικό Γεωργιάδη. Πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι να μετατραπεί σε σπίτι των τεχνών (maison de la culture), με αίθουσες συναυλιών, εκθέσεων, προβολών, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για το έργο της νότιας παράκαμψης επέμεινε, «ως μηχανικός» ότι θα γίνει σε δύο φάσεις απαντώντας εμμέσως στον βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Σφοδρή καταγγελία του ιστορικού στελέχους του κόμματος Σταύρου Πολίτη για αδιαφάνεια, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής