× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βραδιά γεμάτη βορειοαιγαιοπελαγίτικες νοστιμιές στο Ζάππειο

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, καλεσμένη της Περιφέρειας, ανέδειξε με τον πιο γευστικό τρόπο τα τοπικά προϊόντα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2023

Βραδιά γεμάτη βορειοαιγαιοπελαγίτικες νοστιμιές στο Ζάππειο
' χρόνος ανάγνωσης

Βορειοαιγαιοπελαγίτικος αέρας φύσηξε στο Ζάππειο το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου και ειδικότερα στο σταντ 110, όπου βρίσκεται το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

H εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης ΑΙΤΕ (Athens International Tourism & Culture EXPO 2023), είχε στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων και του γευστικού πλούτου αγαπημένων μας νησιών όπως η Λέσβος, η Λήμνος, η Ικαρία, η Σάμος, η Χίος κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καλεσμένοι και καλεσμένες, που ζωντάνεψαν με το ενδιαφέρον τους το χώρο, είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν τρόφιμα και ποτά αυτού του τόσο ιδιαίτερου κομματιού της θαλασσινής Ελλάδας, μέσα από τη μικρή έκθεση παραγωγών, αλλά και να τα δοκιμάσουν σε κρύα ή ζεστά πιατάκια, «ταξιδεύοντας» γευστικά στους τόπους καταγωγής τους, με την πολύτιμη συμβολή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μελωμένο χταποδάκι σε σαμιώτικο κρασί με φάβα Λήμνου

Δεν έλειψε το σαμιώτικο κρασί, αλλά ούτε και τα φημισμένα ούζα της Λέσβου. Η δημοφιλής σεφ και πρέσβειρα γαστρονομίας του Βορείου Αιγαίου, καλεσμένη της Περιφέρειας, τράταρε τους παρευρισκόμενους λαδοτύρι Μυτιλήνης, χιώτικο μαστέλο και καλαθάκι Λήμνου συνοδευμένα από παξιμαδάκια επίσης από τη Λήμνο, τον μεγάλο σιτοβολώνα του Αιγαίου.

Εντυπωσίασε με την ιδέα για σαλάτα τραχανά (με ντοματίνια, χάχλες και ελαιόλαδο Λέσβου και βιολογική ρίγανη Χίου), ενώ εξαιρετική ιδέα αποδείχθηκε και το μελωμένο χταπόδι με φάβα Λήμνου σε σάλτσα σαμιώτικου κρασιού. Για γλυκό φινάλε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πρόσφερε μια υπέροχη μους γιαουρτιού με μαστίχα Χίου που σέρβιρε με χαρακτηριστικά γλυκά του κουταλιού από σχεδόν όλα τα νησιά της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην εκδήλωση παρέστη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στελέχη της Περιφέρειας, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και αρκετοί δημοσιογράφοι.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Η γαστρονομία της Λέσβου στην αρχαιότητα

Στο τραπέζι κυριαρχούσαν τα θαλασσινά, αρωματισμένο ψωμί με βότανα, το τυρί, το ελαιόλαδο και φυσικά το φημισμένο στα πέρατα της γης, Λεσβιακό κρασί
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Βόλτα στην Κουρνέλα!

Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης και για όσους θέλουν να γνωρίσουν το νησί από περιπατητικές διαδρομές
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Έναρξη τρύγου για τον Οινοφόρο Λέσβου

Συγκομιδή Ασύρτικου και τοπικών ερυθρών ποικιλιών με προοπτική εξαιρετικής χρονιάς
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

64 σκάφη από 8 χώρες στην 24η Aegean Regatta

Την Κυριακή 24 Αυγούστου η τελετή έναρξης στη Μύρινα της Λήμνου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έφθασαν τις 50 οι συμμετοχές στην Aegean Regatta

Στις 23 Αυγούστου η εκκίνηση από τη Μύρινα Λήμνου η εκκίνηση του μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα «Καραβαγγέλεια 2025»

Επιτυχημένοι ήταν οι αγώνες δρόμου που έγιναν στη Στύψη στις 13 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Στην Παναγιά της Αγιάσου το επίκεντρο των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου

Από κάθε γωνιά της Λέσβου συρρέουν προσκυνητές για να τιμήσουν την εικόνα της Θεοτόκου – Κορύφωση των εκδηλώσεων με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Παρασκευή 15 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Aegean Regatta 2025 ανοίγει πανιά από τη Μύρινα

Η 24η διοργάνωση έχει ενδιάμεσους σταθμούς τον Άγιο Ευστράτιο και το Πλωμάρι, πριν από τον τερματισμό στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάνω από 150 μοτοσικλέτες στη μνήμη του Γιάννη Φωτεινού

Η Lesvos Moto συνεχίζει για τρίτη χρονιά να καλλιεργεί οδηγική παιδεία και την υποχρεωτική χρήση κράνους