× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρεις (μεταξύ πολλών άλλων) κτηνωδίες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΛΛΗΣ

Δημοσίευση 28/1/2020

Τρεις (μεταξύ πολλών άλλων) κτηνωδίες

Κτηνωδία πρώτη: Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου εισηγήθηκε και η πλειοψηφία του συμβουλίου αποφάσισε το άμεσο κλείσιμο της δομής ολιγόωρης φιλοξενίας που λειτουργεί η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Σκάλα Σκαμνιάς . Με πλήρη επίγνωση ότι εκεί καταφεύγουν βρεγμένοι , παγωμένοι , πανικοβλημένοι άντρες , γυναίκες και παιδιά μετά το εφιαλτικό ταξίδι στο σκοτάδι και στα κύματα , μέχρι να τους παραλάβει το λεωφορείο του Λιμενικού και να τους μεταφέρει στις "ανέσεις" της Μόριας .Και παρά την αντίθετη γνώμη του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου .Το στίγμα αυτής της βαρβαρότητας θα τους συνοδεύει διά βίου. Θα τους συνοδεύουν επίσης οι κατάρες και οι βλαστήμιες των Σκαμνιωτών όταν αυτοί θα αντικρίζουν μπροστά στις πόρτες τους και στα σοκάκια της Σκάλας τους ικέτες, αναγκασμένοι και πάλι να τους συντρέξουν .Και όταν θα βλέπουν τους επισκέπτες του χωριού τους να αποχωρούν αποστρέφοντας το πρόσωπο απο το αποτρόπαιο θέαμα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κτηνωδία δεύτερη : Μεγαλόσχημοι μέσα στη μικρότητά τους , γραβατωμένοι και φρεσκοξυρισμένοι , φρικιαστικά γαλήνιοι "παράγοντες" της εγχώριας αυτοδιοίκησης με την επικουρία του σκληρού πυρήνα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και του εσμού των ντόπιων νεοφασιστών, εισηγούνται το  άμεσο κλείσιμο της δομής φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ, που και αυτός λειτουργεί υποδειγματικά με  ευθύνη της Υπατης Αρμοστείας. Κοντολογίς ζητούν , με απύθμενο κυνισμό , το άμεσο ξεφόρτωμα στον ανθρωποσκουπιδότοπο της Μόριας 1.200 ευάλωτων , πολυμελών οικογενειών , τραυματιών , πασχόντων, θυμάτων βασανιστηρίων .Πρώτος διδάξας προ πολλού ο νυν δήμαρχος Μυτιλήνης , ο οποίος ωστόσο προς στιγμήν ( πήγα να πώ προς τιμήν του ) φαίνεται να μην θεωρεί το κλείσιμο του Καρά Τεπέ πρώτη προτεραιότητα .

Κτηνωδία τρίτη : Ο Υπουργός Μετανάστευσης , σε πλήρη εναρμόνιση με τους εισηγητές της φρίκης , προτείνει την κατασκευή αθλητικού κέντρου στον Καρά Τεπέ στη θέση της δομής φιλοξενίας , στο πλαίσιο της " οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης " με την τοπική κοινωνία ,δηλαδή  την εξαγορά της τιμής και της συνείδησης των Μυτιληνιών ώστε να επιτραπεί η απρόσκοπτη εφαρμογή της εγκληματικής γιά όλους , πρόσφυγες και ντόπιους , πολιτικής της κυβέρνησης .

ΥΓ1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παραπάνω τρείς " μικρές " κτηνωδίες ωχριούν μπροστά στο έγκλημα που συντελείται εδώ και μήνες στη Μόρια των 20.000  και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ( " αποτροπές " μέσα στη θάλασσα , στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων κρατουμένων , συνοπτικές διαδικασίες απελάσεων , διαιώνιση της ταλαιπωρίας των χωριών , συνεχή υποβάθμιση των νησιών . )

ΥΓ2

Βεβαίως οι τοπικές ηγεσίες , οι παρατρεχάμενοι και οι πιστοί υποστηρικτές τους μπορεί να ισχυριστούν στο μέλλον μπροστά στο δικαστήριο της Ιστορίας ότι " δεν γνώριζαν " , μιμούμενοι παλαιότερους ηθικούς αυτουργούς εγκλημάτων , αφού είναι φανερό ότι δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στη Μόρια των 20 .000 . Και καλά θα κάνουν να μην το πατήσουν : Με τόσο λίγη τσίπα που τους έχει απομείνει , θα κινδυνεύσουν να προσβληθούν απο τα μιάσματα της συμπόνιας και της αλληλεγγύης και να νοσήσουν αθεράπευτα , όπως εμείς οι λοιποί , οι ζώντες , οι περιλυπόμενοι , αλλά πάντοτε έχοντες ελπίδα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΥΓ3

Καλά τα είπε ο πρωθυπουργός στο Άουσβιτς : Μίλησε γιά την ανθρώπινη βαρβαρότητα, καταφέρθηκε ενάντια στο μίσος , τις διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία , " που δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας .....που θα πρέπει να είναι ισχυρή και να πολεμά με αποφασιστικότητα όλα αυτά τα φαινόμενα " . Ομολογώ ότι οι Μόριες απέχουν πάρα πολύ απο τα Άουσβιτς και τα Νταχάου . Αλλά πόσο " πάρα πολύ " απέχουν ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου