× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ντρέπεται και η ντροπή»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Δημοσίευση 18/11/2023

«Ντρέπεται και η ντροπή»

Πριν από μερικές μέρες διοργανώθηκε ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Πλήθος συμμετοχών, κοντά στις 70.000 κόσμος, από όλο τον κόσμο. Αθλητές και αθλήτριες, αθλούμενοι και αθλούμενες, άντρες, γυναίκες, παιδιά, νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, παιδικά καροτσάκια και ότι άλλο σχετικό.
Μπράβο, χίλια μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες (και όχι με χωρίς μια κάποια δόση ζήλιας...).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόντες, βεβαίως και οι χορηγοί. Αλίμονο, γίνεται τίποτα χωρίς αυτούς:...
ΟΠΑΠ, ΕΡΤ, Aegean, Stoiximan,adidas, ergo, Πειραιώς, φαρμακευτικές εταιρείες - ναι, ναι καλά διαβάσατε, και τι φαρμακευτικές εταιρείες μάλιστα...- κλπ, κλπ, κλπ. Με την απαραίτητη, βέβαια, προβολή και όλα τα σχετικά ταρατατζούμ. Μέχρι και ειδικό χωριό έστησαν για τους χορηγούς, το '' sponsor village '' .

Α, ναι, μέσα σ' όλο αυτό το νταβατούρι που έστησαν οι διοργανωτές, κάπου '' έπαιξε '' και το όνομα του Γρηγ. Λαμπράκη. Και όλα, με όσο γίνεται μεγαλύτερη προβολή από την ΕΡΤ, και όχι μόνο.Όλα αυτά, δε, μπροστά, στο προσκήνιο, στα φώτα της δημοσιότητας.

Πάμε, τώρα, πίσω από τον μπερντέ, στο παρασκήνιο, στο μισοσκόταδο. Να δούμε σε τί συνθήκες παλεύουν και ιδροκοπούν οι ''άλλοι ''. Οι ελπίδες μας για τους αγώνες, οι υποψήφιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες μας. Αυτοί που περιμένουμε να σηκώσουν ψηλά στον ιστό τη σημαία μας, και για χάρη τους να ακούσουμε τον Εθνικό μας ύμνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νικόλ Κυριακοπούλου, πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ με παγκόσμιες διακρίσεις :'' Η κατάντια του Άγιου Κοσμά, ( προπονητήριο ) είναι η τρίτη εβδομάδα κοροϊδίας μέσα στα μούτρα ότι θα φτιαχτούν τα φώτα. Σεβασμός μηδέν, για να μην πω για τις τουαλέτες που δεν υπάρχουν κι ακόμα περιμένουμε να φτιαχτούν. Ντρέπεται και η ντροπή.

Και ναι σ' αυτό το αίσχος προσπαθούμε να κάνουμε άλματα. Αυτός ο διάδρομος θέλει ξανά αλλαγή, θα είναι η 4η μέσα σε ένα χρόνο. Εάν αποφασίσουν να το φτιάξουν. Παρακαλάμε από τον Ιούνιο να μας το φτιάξουν και η αδιαφορία τους είναι το κάτι άλλο. Στρώμα άλματος επί κοντώ ... είχαμε. Έχει ζητηθεί καινούργιο και μόνο μπαλώματα γίνονται.Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά για να κάνουμε προπόνηση. Αυτή είναι η προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Χωρίς φώτα, τουαλέτες, διαδρόμους στρώμα ( άλματος επί κοντώ ), νερό ( κατά καιρούς ).

Και άγνωστο για τοα πότε θα πρέπει να φύγουμε από το στάδιο χωρίς άλλο στάδιο. Φοβόμαστε ότι μια μέρα θα τα δούμε όλα γκρεμισμένα, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς στάδιο, όπως έχουν πει... ''. (Documento ).Αυτά έγραψε η Νικόλ Κυριακοπούλου σε ξεσπάσματά της στο διαδίκτυο, διανθίζοντας τις αναρτήσεις της με σχετικές φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μίλτος Τεντόγλου, ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος, σε συνέντευξή του :
'' ... όλα τα στάδια και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα τελειώνουν '' και '' Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα έχουμε ένα κλειστό που κάνω προπόνηση εγώ εκεί, που είναι παμπάλαιο, στάζουν νερά, δεν έχει θέρμανση δεν έχει καλώδια, δεν ξέρω τι κάνουν, τα κλέβουν. Στον Άγιο Κοσμά, που κλείνουν, δεν έχουν ρεύμα εκεί αυτή τη στιγμή. Και στο μεταξύ βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά. Άμα συνεχίσει έτσι η κατάσταση έχει τελειώσει ο στίβος στην Ελλάδα, για να μη πω ο αθλητισμός ''. ( Lifo ).

Αυτά, '' νενικήκαμεν '' και... ζήτω μας.

*Ο Παναγιώτης Κλαδίτης είναι πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΜ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*