× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια περηφάνια την αισθάνθηκα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Δημοσίευση 18/11/2023

Μια περηφάνια την αισθάνθηκα!

Σε όποιο από τα μεγάλα εγχώρια δημοσιογραφικά site και να διάβαζε κανείς πριν από λίγες μέρες μέσα στις πρώτες ειδήσεις ήταν αυτή της συνάντησης του πρωθυπουργού μας με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς. Μάλιστα λες και ήταν συνεννοημένοι ή αντέγραφαν καλά τα κείμενα που τους έδωσαν η είδηση ήταν πανομοιότυπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όμορφο σε αυτές τις σοβαρές ανακοινώσεις είναι να κοιτάει κανείς πίσω από τις λέξεις και να τις διακωμωδεί διότι μονάχα ως κωμωδία μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτές οι θεατρικές παραστάσεις συνάντησης ανθρώπων ή καλύτερα ηγετών για τις κάμερες προκειμένου να ανακοινωθούν προσυμφωνημένα θέματα και αποφάσεις που έχουν από καιρό ληφθεί. Διαβάζω λοιπόν την ανακοίνωση και θα συμπληρώνω αυτά που εγώ καταλαβαίνω τα από πίσω τα χαριτωμένα αλλά ίσως περισσότερο πραγματικά.

«Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο επιβλητικό κτίριο της Καγκελαρίας που βλέπει τον ποταμό Σπρέε κάθε άλλο παρά για την οικονομία ήταν. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η διάρκειά της αρχικά είχε οριστεί στα 15 λεπτά και τελικά έφτασε τα 45».

Θα πρότεινα στους συντάκτες την έκφραση επιβλητικό κτήριο Καγκελαρίας να την προσέξουν λιγάκι μελλοντικά διότι σε μένα τουλάχιστον φέρνει παράξενους και ανατριχιαστικούς συνειρμούς. Βέβαια μετά το γλύκαινε η ανακοίνωση με τη θέα στον ποταμό Σπρέε, το έκανε λιγάκι πιο ρομαντικό κάτι σαν εισαγωγή σε γερμανική πορνοταινία των 80’ς. Η διάρκεια ήταν αρχικά για 15 λεπτά ίσα ίσα μια χειραψία ένα Gooden Morgenκι ένα GoodenTagκι έξω από την πόρτα. Τι να πρωτοπείς σε 15 λεπτά; Και στο στρατό να πήγαινες στο Διοικητή να ζητήσεις 48ωρη άδεια περισσότερη ώρα θα σου έπαιρνε. Ας είναι, ο Όλαφ τον λυπήθηκε το δικό μας που έκανε κι ολόκληρο ταξίδι έως τον ποταμό Σπρέε και τον κράτησε κι άλλη μισή ώρα με το ζόρι. Πάνω από ώρα ούτε συζήτηση διότι και ο Κυριάκος δεν αντέχεται, εντάξει δέχεται ο Όλαφ υποτελείς αλλά με κανόνες να μην παίρνουνε και πολύ αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το καλό κλίμα αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δυο ηγέτες τόσο από την γλώσσα του σώματος όσο και από αυτά που ειπώθηκαν».

Δηλαδή πως ήταν αυτή η γλώσσα του σώματος; Σαν το realityloveIslandμε την πρώτη ματιά βρήκα τον έρωτα της ζωής μου; Ο κ. Κυριάκος είναι χαρούμενος όπου και να πάει, εδώ γελούσε στο Ισραήλ με τον Νετανιάχου, στην Καγκελαρία θα είχε πρόβλημα;

«Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα εισέπραξε εκτός από «μπράβο» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και απτές αποδείξεις ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν μπει σε νέα βάση, με το κλίμα καχυποψίας που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια να έχει εξανεμιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαντάζομαι τους έβαλε στη γραμμή ο Όλαφ, όλους της ελληνικής αντιπροσωπίας, τους είπε μπράβο παιδάκια και τους χάρισε από μια καραμελίτσα, τους χτύπησε χαϊδευτικά το μαγουλάκι για να μην κάνουν αταξίες όπως παλιά και κατέληξε «σας αγαπάω βρε μπαγάσικα που είστε υπάκουα» και να και ένα μπατσάκι στο ποπουδάκι.

«Εκτός από τα «καυτά» ζητήματα της επικαιρότητας ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον συνομιλητή του τις προοπτικές που υπάρχουν έτσι ώστε η Ελλάδα να παίξει ρόλο ως κόμβος μεταφοράς «πράσινης» ενέργειας προς τη νότια Γερμανία αλλά και ως ενεργειακή γέφυρα της Μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου με την Ευρώπη».

Ποια είναι τώρα τα «καυτά» της επικαιρότητας του κ. Κυριάκου που περιέγραψε στον Όλαφ και εκείνος δεν τα γνωρίζει; Η φαντασία μου οργιάζει. Να του είπε άραγε που ο κ. Κασελάκης και η Ομπρέλα μαλώσανε; Να του είπε για το beefLightμε Μικρούτσικο ή Σκορδάς με Καινούργιου; Αν του τα είπε αυτά ενδεχομένως να άκουγε ο Όλαφ διότι διαφορετικά χλωμό το βλέπω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν περιέγραψε «τη λειτουργία του «πράσινου ενεργειακού διαδρόμου» μεταξύ νότιας και βόρειας Ευρώπης, συνδέοντας χώρες που έχουν μεγάλη παραγωγή αιολικής ενέργειας, κυρίως τον χειμώνα, όπως η Γερμανία, με αυτές που παράγουν πολλή ηλιακή ενέργεια κυρίως το καλοκαίρι, όπως η Ελλάδα».

I have a green dream είπε οκ. Κυριάκος και φαντάστηκε ως λευκός Λούθερ την Ελλάδα κόμβο, «κόμβος η Θυμαριά κύριε Μολφέτα μου» που έλεγε και ο Λογοθετίδης. Ένας κόμβος που θα μεταφέρουν τους ανέμους τους οι Γερμανοί και θα μας παίρνουν τον ήλιο. Εδώ χαμογέλασε ο Όλαφ νωχελικά και κοίταξε στο βάθος του ποταμού από το παράθυρο της Καγκελαρίας. Φαντάστηκε τον εαυτό του να στέκεται γυμνός κάτω από τον ελληνικό ήλιο να μετρά τα ευρά που θα του μαζεύει ο Κυριάκος και να μας πουλάει αέρα γερμανικό κοπανιστό.

«Αυτό που επίσης συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές συνέχισε η ανακοίνωση όσον αφορά στο Μεταναστευτικό, είναι ότι συνολική απάντηση σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα μπορεί να δοθεί μόνο από την Ευρώπη».

Εδώ μόλις το συμφώνησαν και οι δυο και είπαν να το γράψουν και στην ανακοίνωσή τους γέλασαν πλατιά και έπειτα είπαν και ένα ανέκδοτο που ξεκινά ήταν μια φορά ένας Έλληνας ένας Γερμανός και ένας πρόσφυγας.

«Οι δυο ηγέτες σύμφωνα με πληροφορίες, έριξαν στο τραπέζι λύσεις»και προσπαθούσε ο καθένας ανεπιτυχώς να πιάσει τις λύσεις του άλλου αλλά ήταν υγρές και ξέφευγαν, «λύσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν αμοιβαία επωφελείς για τις δυο χώρες με την Γερμανία να ανησυχεί ειδικά για τις δευτερογενείς ροές», με λίγα λόγια με αυτούς που ξεφεύγουν και πάνε κατά κει. Δηλαδή οι Γερμανοί μας είπαν «εντάξει καλοί είστε αλλά μπορείτε και καλύτερα.Το νου σας να μη σας ξεφεύγουν οι πρόσφυγες τι σας έχουμε εκεί να κάνετε τους χωροφύλακες σωστά».

«Σε αυτή την πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Όλαφ Σολτς στο τιμόνι της Γερμανίας ο Έλληνας ηγέτης έθεσε ξεκάθαρα το θέμα της αυξημένης χρηματοδότησης της χώρας μας για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό αλλά και οι επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές μέσα από την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ με τον Γερμανό Καγκελάριο να εμφανίζεται θετικός».

Είπε ο κ. Κυριάκος δηλαδή «Δώσε και σε μας κανένα φράγκο ρε θείο Όλαφ συνέχεια τάζεις.Σε έχουμε χρυσώσει, αεροδρόμια πήρες, λιμάνια πήρες, δρόμους πήρες, τα σώβρακα μας πήρες, δώσε κάτι και συ βάλε το χέρι στην τσέπη» κι ο Όλαφ ως άλλος Φωτόπουλος απάντησε «Λίρας δε δίδω αλλά θα δούμε την επόμενη φορά δε στο αποκλείω και κατηγορηματικά».

«Και τα ελληνοτουρκικά όμως συζητήθηκαν εκτενώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώνει τον Όλαφ Σολτς για τις τελευταίες επαφές που είχε με την Άγκυρα».
Εδώ ο Όλαφ χασμουριόταν κι έλεγε «Αχού και δε με νοιάζει» και περίμενε στωικά τον άλλο το δικό μας να τελειώσει μη τον προσβάλλει ήρθε και τόσο δρόμο ας πει τον καημό του να ξεσκάσει.

«Τέλος η Γερμανία επίσης όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα είναι και η τιμώμενη χώρα στην επόμενη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης», διότι, μην το επαναλαμβάνω συνέχεια,οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θα τους τιμήσουμε όπως κάνουν όλοι οι φόρου υποτελείς με τα αφεντικά τους.

Αυτά από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Γερμανία όπως αντίστοιχα και χειρότερα ήταν και οι επισκέψεις Τσίπρα στη Μέρκελ παλιότερα μη νομίζετε πως κατηγορώ τον σημερινό .Όλοι τα ίδια ήταν και θα είναι και όσο να ‘ναι μια εθνική υπερηφάνεια την αισθάνθηκα δε ξέρω για εσάς και λέω να κάνω ένα διάλειμμα να σκουπίσω τα υγρά μου μάτια.

*Ο Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους είναι Ταξιάρχος σε αποστρατεία

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τελικά, γιατί γίνεται τόσος χαμός με την Τέιλορ Σουίφτ;

Η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ* έζησε το φαινόμενο «Τέιλορ Σουίφτ» με την κόρη της, και έγραψε σχετικά στο περιοδικό «Κ»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυο λόγια και οκτώ ερωτήματα για το Φράγμα Τσικνιά

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ, Δικηγόρος, πρώην Κοινοτάρχης Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Φιλάκια...»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

«Μας βαραίνει η ευθύνη του σήμερα για μια ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία»

Ο ερευνητής, Αντριανός Χαραλάμπους από την Κύπρο μιλά στο «Ν» με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η μέρα της μαρμότας*

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Τα χρώματα, τα αρώματα και η γεύση του κρασιού

Ο οινοχόος Δημήτρης Διρχαλίδης μας αποκάλυψε τα μυστικά της γευσιγνωσίας του κρασιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι χρειάζεται η Γυάρος

Άρθρο του Νίκου Σηφουνάκη* στην εφημερίδα Τα Νέα
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας από τα πλοία

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλαδικές εξετάσεις και τα χάλια μας τα μαύρα

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας, ταξίαρχος ε.α.
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τιμές και ατιμίες...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*