× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κεραυνός εν αιθρία»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου

Δημοσίευση 14/10/2023

«Κεραυνός εν αιθρία»

Ναι. Κεραυνός εν αιθρία ή αλλιώς στα καλά καθούμενα . Χωρίς λόγο, αιτία και αφορμή ξεκίνησαν οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι η εικόνα που τα ΜΜΕ, ελληνικά και ξένα, προσπαθούν να περάσουν για τη νέα κλιμάκωση των συγκρούσεων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και το Ισραήλ.
Αυτή την εικόνα προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο για το νέο ξέσπασμα των Παλαιστινίων και σ' αυτή την εικόνα βάζουν πλάτη τα κυβερνητικά και λοιπά επιτελεία όσων στοιχίζονται και ζυγίζονται πίσω από τις οδηγίες - εντολές - διαταγές ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Όλοι τους προσπαθούν με μια μονοκοντυλιά να διαγράψουν τον άγριο πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά σε βάρος των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες , την κατοχή της Παλαιστίνης και τα εντεινόμενα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων.

Κάνουν πως δεν βλέπουν πως εδώ και χρόνια αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες, ρημαγμένους προσφυγικούς καταυλισμούς. Μόνο από την αρχή του χρόνου, και πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους, δε, δεκάδες έφηβοι και παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και βέβαια, κάνουν πως δεν ξέρουν πως είναι στην ημερήσια διάταξη οι πολυήμεροι αποκλεισμοί ολόκληρων παλαιστινιακών χωριών και πόλεων, οι έφοδοι του κατοχικού στρατού σε σπίτια αμάχων για έρευνες '' υπόπτων '', οι συλλήψεις εφήβων και παιδιών, το γκρέμισμα σπιτιών από μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού, ενώ χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι σαπίζουν στα κελιά των ισραηλινών φυλακών

Εδώ και 16 χρόνια, οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό από το ισραηλινό κράτος και μια ζωή γεμάτη γεμάτη στερήσεις, με ηλεκτρικό ρεύμα 4-5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά, που κι αυτά με την έναρξη των νέων εχθροπραξιών κόπηκαν.

Όλοι αυτοί, λοιπόν, Αμερικανο-ΝΑΤΟικοί, Ευρω-''δημοκράτες'' και οι πιστοί ακόλουθοί τους ξεπλένουν την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και ποδοπατούν πλήθος αποφάσεων του ΟΗΕ για τον τερματισμό της και ταυτόχρονα κλείνουν σε όλες τις πτώσεις το '' δικαίωμα της αυτοάμυνας '' του κατοχικού κράτους . Όποιος , δε, καταγγέλλει το χρόνιο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται για τον τερματισμό της είναι ...φιλοτρομοκράτης.

Σήμερα, όμως, κόντρα σε όσους καλούν τον ελληνικό λαό να συνταχθεί με το ισραηλινό κράτος - τρομοκράτη, απέναντι στους διάφορους θιασώτες των '' ίσων αποστάσεων '' μεταξύ θύτη και θύματος, αυτό που τώρα επείγει είναι να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και η στήριξη στον αγώνα του για ελεύθερη πατρίδα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*