× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρέμε Κουτσούμπα έρχεται...

Ένας πολίτης σκέφτεται: «Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης και τώρα Κασελάκης. Τελικά η κατάληξη «ακης» δεν είναι διόλου αμελητέα ποσότητα στα πολιτικά της χώρας.!» Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία

Δημοσίευση 21/9/2023

Τρέμε Κουτσούμπα έρχεται...
' χρόνος ανάγνωσης

Γράφω αυτό το κείμενο πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ με τις πιθανότητες για τελική επικράτηση του κ. Κασελάκη να είναι πλέον εξαιρετικά αυξημένες, ωστόσο τα συμπεράσματα θα παραμείνουν τα ίδια ακόμα και αν τελικά νικήσει η κ. Αχτσιόγλου.

Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης και τώρα Κασελάκης. Τελικά η κατάληξη «ακης» δεν είναι διόλου αμελητέα ποσότητα στα πολιτικά της χώρας. Δικαιολογημένα αναρωτιέμαι, πως η λεβεντογέννα Κρήτη τα καταφέρνει με τόση μαστοριά να παράγει σωτήρες σωρηδόν; Τι φυτώρια πολιτικής φαιάς ουσίας, όχι φυσικά άλλων ουσιών που πήγε λαθεμένα το μυαλό σας, φύονται στα ορεινά του Ψηλορείτη; Αν παρ’ ελπίδα έχεις επίθετο που καταλήγει σε «ελλης» και κατάγεσαι από το Β. Αιγαίο μετά βίας ανοίγεις minimarket με περιορισμένες πιθανότητες οικονομικής επιβίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, σε πολιτικό επίπεδο Υπουργός η Πρωθυπουργός εκτός Κρητικών και Πελοποννησίων, άντε και Σερραίων να μη τους ξεχνάμε και αυτούς, γίνεσαι μεν αλλά δε ριζώνεις δε, διότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε «tradition», παράδοση, τεχνογνωσία.

Η εξήγηση για όσους είναι κάτω από το αυλάκι έχει τις ρίζες της στην επανάσταση πριν 200 χρόνια, μια και οι προύχοντες και προεστοί του τότε δεν έσβησαν τη φωτιά από τα «τζάκια» τους ποτέ και οι λοιποί ραγιάδες τους προσκυνάμε αιωνίως. Τώρα για την Κρήτη και τους πολιτικούς της, δεν έχω λόγια και ερμηνεία, ούτε για τον τεράστιο αριθμό, ούτε για την υποβάθμιση του προϊόντος στην πορεία του χρόνου (από Βενιζέλο έως Μητσοτάκη) που ωστόσο εξακολουθεί να πουλάει τρελά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μάθαμε μέσα σε 21 μέρες για τον επίδοξο νέο πρωθυπουργό που θα μας σώσει από τη λαίλαπα Μητσοτάκη, μια και όπως ο ίδιος είπε, παίζει στο ίδιο με αυτόν γήπεδο; Θα σας πω όσα μου έρχονται στο μυαλό χωρίς δεύτερη σκέψη και δέχομαι οποιαδήποτε διαφωνία. Είναι gay και δεν ντρέπεται διόλου να το πει. Είναι εμφανίσιμος και μιλά χωρίς ξύλινη πολιτική γλώσσα.

Η σχέση του από το 2019 είναι ένας εξίσου εμφανίσιμος Αμερικανός νοσοκόμος. Έκανε πολλά βίντεο και αυτό που μου έμεινε ήταν στη Μακρόνησο, αγκαλιά με έναν πρώην Ναύαρχο που ως ΑΓΓΕΘΑ διόλου αριστερά δεν διοικούσε αλλά μετέπειτα του βγήκε όλη η αριστερή δημοκρατικότητα.

Παραγγέλνει πίτσες και τις παραλαμβάνει μόνος του, μιλάμε για τόσο παιδί του λαού. Είναι αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, σπουδαγμένος στο Yale και εργαζόμενος παλιά στους Lehman Brothers (πριν ή αφού χρεωκόπησαν δεν είμαι σίγουρος), μια ζωή μέσα σε όνειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σκηνοθέτη Νίκο Σούλη που έχει στο ενεργητικό του 2500 βίντεο κλιπ, που έχει σκηνοθετήσει Άννα Βίσυ και Νίκο Καρβέλα στον «Τελευταίο Χορό» και Γιώργο Μαζωνάκη στο «Cucciφόρεμα» η δουλειά της ανάδειξης Κασελάκη πρέπει να ήταν «ευκολάκι».

Δε μπορώ όμως να αφήσω ασχολίαστη τη δήλωση του, πως είναι «επανάσταση που τα Σφακιά ψήφισαν gay». Δηλαδή κατά τον κ. Σούλη εκεί στα Σφακιά είναι τόσο Νεάντερνταλ που μέχρι πρόσφατα τους gay τους έκαιγαν στην πυρά; Είναι το τελευταίο προπύργιο αντρίλας και τώρα το κάστρο έπεσε; Ενώ, ας πούμε για παράδειγμα, η Σητεία που εξέλεξε επίσης Κασελάκη, δεν είναι επανάσταση διότι την είχε κάνει χρόνια πριν με την κ. Τζένη Χειλουδάκη;

Ας με συγχωρήσει ο σκηνοθέτης αλλά πιστεύω πως τέτοιες δηλώσεις αποδεικνύουν ότι ακόμα και άνθρωποι που θα έπρεπε να διακρίνονται για την ευρύτητα του πνεύματος τους διακατέχονται συχνά από στερεότυπα και ταμπού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωκομματικό ντέρμπι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 146.000 άνθρωποι, σχεδόν το 14% όσων είχαν επιλέξει το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές και οι υποψήφιοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν καμαρώνοντας στο σύνολό τους για την ευρεία συμμετοχή. Τον κ. Κασελάκη επέλεξαν περίπου 66.000 την κ. Αχτσιόγλου 53.000 τον κ. Παππά 13.000 τον κ. Τσακαλώτο 11.000 και τον κ. Τζουμάκα 2.000 περίπου, δηλαδή οι τρεις τελευταίοι αμφιβάλλω αν θα ξεπερνούσαν στο Δήμο Μυτιλήνης τους πρώην Αντιδημάρχους Κύτελη.

Συγκριτικά, έτσι για να πάρουμε μια ιδέα της σημασίας που έδωσε το ευρύτερο κοινό, το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού την ίδια μέρα παρακολούθησαν πάνω από 1.500.000 θεατές και στοιχηματίζω πως αν ο Αραούχο της ΑΕΚ ή ο Φορτούνης του Ολυμπιακού κατέβαινε για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όλοι μαζί οι υπόλοιποι δε θα συγκέντρωναν ούτε το 10%.

Πέρα από το χιούμορ, που γίνεται καλοπροαίρετα, αξίζει να παρατηρήσει κανείς την ευκολία με την οποία μέσα σε 21 μέρες ένας άγνωστος που χρησιμοποιεί ή τον χρησιμοποιούν καλά τα ΜΜΕ, έχει έναν επαγγελματία σκηνοθέτη και ποντάρει σε μερικά επιτυχημένα κλισέ της εποχής (gay ταυτότητα, όμορφη εμφάνιση, έξυπνη χρήση των social, σκηνοθετημένη ή προβεβλημένη απλότητα κ.α.) σαρώνει με ευκολία τους αντιπάλους και διεκδικεί με πλεονέκτημα την αρχηγία του δεύτερου κόμματος της χώρας.

Αναρωτιέμαι, αν η κ. Αχτσιόγλου δήλωνε λεσβία, ο κ. Παππάς bisexual, οι Τσακαλώτος και Τζουμάκας έκαναν Botox, άλλος πήγαινε στη Γυάρο κι άλλος στον Αγ. Ευστράτιο με σκηνοθέτες το Μπιρσίμ ή το Λάνθιμο, θα άλλαζε το αποτέλεσμα; Με «γαργαλάει» και δεν μπορώ να αντισταθώ να το πω κι αυτό, πως η επίσκεψη σε τόπους αντίστασης και μαρτυρίου είναι trendy για την Αριστερά, αλλά φανταστείτε εσωκομματικές εκλογές στους Σπαρτιάτες και τον Κασιδιάρη να κάνει βίντεο κλιπ στην πηγάδα του Μελιγαλά!

Σε ποιο κοινό απευθύνονται οι επίδοξοι μελλοντικοί πρωθυπουργοί μας; Μα φυσικά στο κοινό που τους εκλέγει, σε αυτό που φτιάχνει πρωθυπουργούς και διαμορφώνει την πολιτική πραγματικότητα της πατρίδας μας, σε όλους εμάς που μας αξίζουν οι ηγέτες μας μια και εμείς τους επιλέγουμε. Αλήθεια, άσχετο με το θέμα, αλλά ο original Πρωθυπουργός γιατί πλέον μετά την εκλογή του εγκατέλειψε τα social; Στην προεκλογική περίοδο που τον έχανες που τον έβρισκες στο TikTok ξημεροβραδιαζόταν.

Κλείνοντας δεν μπορώ να μη σας εκμυστηρευθώ πως έχω μακρινούς συγγενείς τους Διανευτάκηδες στο Μασταμπά του Ηρακλείου και ψιλοσκέφτομαι να το αλλάξω σε Χατζηχαραλαμπάκης, να δηλώσω πρώην bisexual και πλέον asexual, να πλακωθώ στα lifting και να διεκδικήσω την Γενική Γραμματεία του ΚΚΕ από τον κ. Κουτσιούμπα. Λέτε να έχω καμιά πιθανότητα;

* Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ είναι Ταξίαρχος σε αποστρατεία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Από τα Ίμια στους «Δημοσιογράφους στο Αιγαίο και στη Θράκη για την Ειρήνη»

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, μια αναφορά στην Επιτροπή Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων για το διάλογο ανάμεσα στους πολίτες της Ελλάδας και της Τουρκίας και την υπεράσπιση της ειρήνης -Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ*
Από τα Ίμια στους «Δημοσιογράφους στο Αιγαίο και στη Θράκη για την Ειρήνη»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Για να μην ξεχνιόμαστε...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
Για να μην ξεχνιόμαστε...
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το βιβλίο Τσίπρα και οι αριθμοί ενός αρρω‑στημένου δημόσιου διαλόγου

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
Το βιβλίο Τσίπρα και οι αριθμοί ενός αρρω‑στημένου δημόσιου διαλόγου
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Ο Σύλλογος Ιμβρίων τίμησε τον Νίκο Σηφουνάκη

Αναγνώριση της πολυετούς στήριξής του στην Ίμβρο και την Τένεδο
Ο Σύλλογος Ιμβρίων τίμησε τον Νίκο Σηφουνάκη
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Νίκος Τσιριγώτης: Φύρδην μίγδην (2025) *

Γράφει ο Δημήτρης Κωστούλας φιλόλογος, μουσικός ερευνητής
Νίκος Τσιριγώτης: Φύρδην μίγδην (2025) *
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Χειμερινή διαδρομή στις πλαγιές του Λεπετύμνου

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Χειμερινή διαδρομή στις πλαγιές του Λεπετύμνου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Κίμωνας, ο Ανεστίδης και τα κανάλια

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
Ο Κίμωνας, ο Ανεστίδης και τα κανάλια
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η Νότια Παράκαμψη δεν μπορεί να περιμένει άλλο

Από τις μελέτες και τις δικαστικές αποφάσεις στην πράξη για το μέλλον της Μυτιλήνη
Η Νότια Παράκαμψη δεν μπορεί να περιμένει άλλο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η βία των νέων δεν είναι μόνο ατομική παρεκτροπή, είναι πολιτική αποτυχία!

Γράφει ο Γεώργιος Ισιδώρου Αμέντας, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου
Η βία των νέων δεν είναι μόνο ατομική παρεκτροπή, είναι πολιτική αποτυχία!
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ακου, Αλέκο...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
Ακου, Αλέκο...
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το φοινικόδασος της Παναγιούδας εκπέμπει ξανά σήμα κινδύνου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΩΡΙΑΤΕΛΛΗΣ, δικηγόρος κάτοικος της περιοχής
Το φοινικόδασος της Παναγιούδας εκπέμπει ξανά σήμα κινδύνου