× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν αποκλείεται ο Στέφανος Κασσελάκης να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Είχε επισκεφτεί τη Λέσβο στις αρχές Ιουνίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2023

Δεν αποκλείεται ο Στέφανος Κασσελάκης να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ένας 35χρονος ενδέχεται να ταράξει τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ, που ψάχνει τον βηματισμό του για τη μετά τον Αλέξη Τσίπρα εποχή, και να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο λόγος για τον εφοπλιστή Στέφανο Κασσελάκη που έρχεται με περγαμηνές και φέρνει αμερικανικό αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eίχε επισκεφτεί τη Λέσβο μαζί με τον ναύαρχο εν αποστρατεία και επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη στις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας. Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο ίδιος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Μαθηματική Βαλκανιάδα Νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Ακόμα, ο ίδιος φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα Χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις Διεθνείς Επιστήμες από το College of Arts & Sciences. Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος Κασσελάκης εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του – τότε – γερουσιαστή, Τζο Μπάιντεν, για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής Center for Strategic and International Studies στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ADVERTISEMENT
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη «Στήλη του Φοιτητή» και αργότερα με το «Χρώμα της Αγοράς». Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ο 35χρονος επιχειρηματίας ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως Έλληνας του εξωτερικού και αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για το μόνο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους 4 υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος, που τρέχει σε περιοδείες ανά την Ελλάδα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης